Skocz do zawartości

Spro Red Arc Tuff-Body i Blue Arc - różnica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Było już o tym na forum. Red Arc ma jedno łożysko więcej i jest lepiej poskładany. Takie są opinie fachowców w tym temacie. Ja mam Red Arca a kolega Blue i oba się dobrze spisują.
Opublikowano

cena podobna do ryobi zaubera, no to teraz mam dylemat ;)

Miałem zaubera 300 a teraz mam red arc-a też model 300 :mellow:

Red Arc jest o wiele lepszy i bardzo dobrze spasowany-odczuwalny komfort łowienia 9/10,9 bo raz na 2 -3 wyprawy żyłka lub plecionka obkręci sie wokół regulacji hamulca :( ale ja jestem z niego zadowolony i moge go polecić z czystym sumieniem.Hamulec jest czuły i pracuje równiutko-rewewlacja. B)

Opublikowano
Podepnę sie pod temat i zapytam, czy 3000 jest dożo mniejszy od 4000? Bo wagowo to widzę, że kilka gramów.Osobiście będę zamawiał za jakiś miesiąc Blue arca. W Red nie podoba mi sie uchwyt korbki :(
Opublikowano

Z tego co się orientuję 3000 od 4000 różni się tylko pojemnością szpuli.

Na przykładzie zaubera mogę powiedzieć że szpule 3000 i 4000 nie pasują do siebie wzajemnie. I z tego co pamiętam to jednak się różnią wielkością oba kręcioły. Może w spro jest inaczej.

Opublikowano

Z tego co się orientuję 3000 od 4000 różni się tylko pojemnością szpuli.

Na przykładzie zaubera mogę powiedzieć że szpule 3000 i 4000 nie pasują do siebie wzajemnie. I z tego co pamiętam to jednak się różnią wielkością oba kręcioły. Może w spro jest inaczej.

Faktycznie nie pasują.4000 ma rotor o większej średnicy, ale bebechy 3000 i 4000 to jedno i to samo.

Opublikowano

Osobiście będę zamawiał za jakiś miesiąc Blue arca. W Red nie podoba mi sie uchwyt korbki

W zestawie z kręciołem jest jeszcze specjalna guma, którą nakłada się na korbke, dzięki czemu jest milsza w dotyku :D

Tylko prosze bez sexsistowskich skojarzeń :mellow: