Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jezeli Standerus mogl, to ja tez sie dolacze. Sandacz zlowiony zostal na szybko prowadzonego tonacego woblera, w wodzie do pasa i 6 krokow od brzegu.

post-610-1348913741,9144_thumb.jpg

Opublikowano

Czesc Rutt

Sandacza zlowilem nad Renem (Duesseldorf). <_< Okres ochronny- co to jest ? :unsure:

W tym roku ze wzgledu na zmienny stan wody musialem sie troche pomeczyc zanim go przechytrzylem.

Pozdrawiam

Ps; -to u gory to jest zart ( samobojca nie jestem ;) ). Do rozpoczecia sie okresu ochronnego zostalo jeszcze duzo czasu.

Opublikowano

Sandacza zlowilem nad Renem (Duesseldorf)

Mam tam dobrego znajomego i jego całą rodzinkę, jednak on nie wędkuje :D

Gratuluję sandałka - może rozwiążę wszystkie wątpliwości - jak na moje oko, to z tekstu wynika, że sandacz był przyłowem :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A dzięki temu ze okresy są to wody tętnią życiem i ryby jedna z a drugą wyskakuja same... :unsure:

Np nasz sezon łososiowy jest tak umiejętnie rozplanowany że największy ciąg kiedy wchodzą ryby i jest ich dużo i na całym świecie się właśnie wtedy łowi jest podarowany w prezencie buractwu sieciowo-elektrycznemu. W dodatku jest też jak słyszłem teoria że te ryby i tak nie dokonują skutecznego tarła i łososie w większości pochodzą z zarybien, więc okres ochronny na te ryby staje się mocno wątpliwy. Problem nie leży chyba w łowieniu ryb przed czy po tarłowych, tylko w dawaniu im w czapę...Angole którzy C&R ustanowili swego rodzaju religią (dla szczupakowców) sezon zaczynają jesienią i kończą późną wiosną. Normą są zdjęcia wypchanych grubych samic które po fotce są wypuszczane.

Opublikowano
Anglicy,może i tak,niestety polak od kilkudziesięciu lat wędkarstwo traktuje jak sklep rybny,w którym w dodatku nie musi płacić.Dlatego dopóki nie zmienimy swojej mentalności,regulamin powinien pozostać przynajmniej taki jaki jest.Podsumowując:ludziom takim jak ja,ten zbiór nakazów i zakazów nie jest potrzebny.Spisany został dla ludzi,którzy nad wodą nie mają żadnych hamulców.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

No ladne, widac ze okres ochronny dopiero sie skonczyl :D Czy moze one u Ciebie zawsze takie ciemne?

No właśnie to trochę dziwne... bo w sumie zimy jako tako w tym roku nie było, od dawno dosyć ciepło a niektóre sandacze nie dawno jescze myślały tylko o amorach :huh: .

Opublikowano

Witam.

Ja byłem 1-szego na Turawie - 1szy rzut i sandał 57, potem 63 i 66 także nieźle;) Wczoraj (2giego) bylem na Odrze w okolicach Brzegu dolnego i tez komplecik 3x50 cm (+/- 5 cm) i bolek ok 60 cm na rippera wielkiego z główką 20 g:) Oby tak dalej...

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie zdradze chyba wielkiej tajemnicy jeśli powiem że na Turawie. :D

Możesz napisać coś więcej? Jak wyniki ogólnie, na innych łódkach. Wiesz coś o wynikach z Otmuchowa, Głębinowa?

Ogólnie nie było rewelacji, ale prawie każdy miał większy lub mniejszy kontakt z sandaczami B) . Natomiast każdego dnia jest gorzej, ryba rozeszła się na cały zbiornik i jest ciężka do zlokalizowania. Dzisiaj na 3 osoby w łódce zaliczyliśmy 1 konkretne branie i ze 3 ,,domniemanka'' :wacko: O Nyskich jeziorkach nie mam wiadomości!!

Opublikowano

Witojcie !

Dzisiaj z Exploratorem explorowaliśmy Wisełkę i zupełnym przypadkiem trafiliśmy na sandaczową stołówkę. Brały na boleniowe przynęty prowadzone w boleniowym tempie, praktycznie co rzut to branie, trwało to jakieś pół godziny, szkoda tylko, że w połowie tej pół godziny ktoś musiał do domu ... Jak wróciłem tam sam sandacze były po kolacji <_<

Poniżej zdjęcia, niestety z telefonu bo aparatu zabrakło.

Jutro oczywiście będę towarzyszył sandaczom w kolacyjce

post-549-1348913957,3282_thumb.jpg

post-549-1348913957,4268_thumb.jpg