Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

INTERNETOWY SKLEP PIRANIA KRAKÓW - OPINIE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
362 odpowiedzi w tym temacie

#121 OFFLINE   romanus

romanus

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 31 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Roman
  • Nazwisko:Trojan

Napisano 17 kwiecień 2014 - 16:51

A  mi się podoba w Piranii to , że śledzi nasze forum i dobiera asortyment biorąc pod uwagę "zakupowe zainteresowania" użytkowników.

Tak mi się przynajmniej wydaje.

Zgadza się ale jest i inny istotny powód. Kupuję u nich od początku - zawsze z odbiorem osobistym i widzę, że Pan Mariusz jest tak samo jak większość z nas  ciężko zainfekowany spinningiem - stąd ta różnorodność i duży wybór ciekawych zabawek. Trzymam kciuki za dalszy rozwój firmy ( na razie  bardziej wchodzi w '' muchę"  ) i polecam zakupy .

Użytkownik romanus edytował ten post 17 kwiecień 2014 - 16:53

#122 OFFLINE   kaer

kaer

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 18 postów
  • LokalizacjaLubelszczyzna

Napisano 20 kwiecień 2014 - 21:02

A ja pochwalę ten sklep za bardzo szybkie,treściowe odpisywanie na pytania na forum.2,3 minuty i sprawa załatwiona.Pozdrawiam.

#123 OFFLINE   Sandre

Sandre

Fishing Team Sandre

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1113 postów
  • LokalizacjaNiepołomice
  • Imię:Darek

Napisano 05 maj 2014 - 20:36

Osobiście polecam w 100% .. raz zamówiłem przez neta, kumpel mi odebrał czegoś tam brakowało ale również z paragonu odjęte. Drugi raz byłem sam .. mało oczopląsu nie dostałem widząc milion wobków gum etc .. kołowrotek sobie wybrałem sam .. tzn dostałem z 30 pudelek roznych modeli potem wybrałem sobie zauberka 3000 i z tych zauberkow miałem jeszcze trzy żeby sobie wybrać ...ten! :P Pech chciał że po pierwszym wypadzie knob zaczął się łuszczyć .. napisałem maila ..zaraz odpowiedź i pełna pomoc w reklamacji. Polecam z czystym sumieniem Piranie 

#124 OFFLINE   kubaS 1

kubaS 1

ks-lurebaits

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3025 postów
  • LokalizacjaTarnobrzeg
  • Imię:Kuba

Napisano 16 maj 2014 - 18:47

Ja również polecam, wyrwałem butki simmsa w super cenie, baaardzo dobry kontakt, widać, że człowiek nie jest z pierwszej lepszej łapanki, tylko siedzi w wędkarstwie od X lat ;) 

#125 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 16 maj 2014 - 19:22

Zrobiłem w piranii dokładnie 14 zamówień. Kwoty nie duże 100, 200 złotych za zamówienie. Raz była jakaś tam pomyłka  w rozmiarze gumy, ale szybko wyjaśniona i ok. Zawsze idealnie!!!

Kupując jeszcze w zeszłym roku zamówienia miałem dosłownie na drugi dzień w Warszawie. Np. poniedziałek rano zamówienie, wtorek paczka u mnie. Przez pierwszych 12 zamówień było tak ZAWSZE.

Chcesz mieć szybko paczuchę kupuj w piranii.

Dwa ostatnie zamówienia doszły po ok 5 dniach (wg stempla pocztowego przesyłka była dostarczona następny dzień po nadaniu). Panie Mariuszu, chciałbym żeby jeszcze dało się powrócić do dobrych czasów i natychmiastowych wysyłek.

#126 OFFLINE   jarekz4

jarekz4

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 52 postów
  • Imię:Jarek

Napisano 29 maj 2014 - 21:27

Wielokrotnie robiłem zakupy w Pirani i nigdy nic nie brakowało, a czasami był jakiś gratis, Również wraz z ilością zakupionego towaru rośnie upust na jego ceny. Moje doświadczenia z Piranią są jak najbardziej pozytywne.

#127 OFFLINE   Melabolgia

Melabolgia

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 80 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Imię:Bartłomiej
  • Nazwisko:Bar

Napisano 02 czerwiec 2014 - 12:17

Ja zamawiałem  i przez internet jak i byłem osobiście w ostatni weekend (sobota 31.05.2014). Polecam innym jak najbardziej :)

Naprawdę duży wybór i świetne podejście do klienta :)

Panie Mariuszu, gdyby nie to że żona z dziećmi czekała w samochodzie, zapewne zakupy były by obfitsze, ale powiem szczerze - bałem się kupić więcej..... :)

• Pirania lubi to

#128 OFFLINE   Maticsh

Maticsh

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 246 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 czerwiec 2014 - 09:27

Ostatnio pierwszy raz zamówiłem w krakowskiej Piranii i wszystko git.

• Pirania lubi to

#129 OFFLINE   robin7107

robin7107

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 6 postów
  • Lokalizacjaokolice Piły
  • Imię:Robert

Napisano 06 czerwiec 2014 - 08:23

Witam... ja już w tym sklepie wydałem niezłą sumkę...Wszystko jak zawsze jest OK...towar, obsługa oraz doradztwo na najwyzszym poziomie. Polecam...

• Pirania lubi to

#130 OFFLINE   pulaas

pulaas

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 04 sierpień 2014 - 09:37

Przejrzałem sobie ten wątek i nie wiem skąd ta burza. Sklep ma na prawdę duży wybór przynęt a wszystkie zamówienia jakie tam zrobiłem przyszły mi w komplecie i do tego bardzo szybko.

Ja osobiście polecam.

• Pirania lubi to

#131 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imię:Mateusz

Napisano 04 sierpień 2014 - 14:47

Ktoś sie orientuje czy Pirania na urlopie ? Złożyłem zamówienie w ubiegłym tygodniu , wprawdzie to tylko kilka dni :rolleyes:  ale cisza i telefonu nikt nie odbiera .

#132 OFFLINE   mefik

mefik

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 473 postów
  • LokalizacjaKalisz
  • Imię:Maciej
  • Nazwisko:Przybylski

Napisano 04 sierpień 2014 - 15:42

Rozmawiałem z właścicielem więc może odpowiem w jego imieniu.

Urlopu nie ma. Pirania normalnie funkcjonuje. Zamówienie zostało złożone w środę wieczorem. W piątek nie udało się zrealizować wysyłki więc paczka została wysłana już dziś bądź zostanie wysłana jutro. Za ewentualne opóźnienia przepraszamy.

• gulf lubi to

#133 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imię:Mateusz

Napisano 04 sierpień 2014 - 16:55

W sumie to dzięki ,  w imieniu swoim ;)    Pozdrowienia dla właściciela , przy okazji :)

• mefik i Pirania lubią to

#134 OFFLINE   Bluzer

Bluzer

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 307 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Kamil

Napisano 04 sierpień 2014 - 17:00

Mariusz pewnie zaszalał na urodzinach :P

• mefik lubi to

#135 OFFLINE   Fishing Team

Fishing Team

Nowy

• Zbanowani
  • Pip
  • 13 postów
  • LokalizacjaMultikonto: Piotr Kołodziejek
  • Imię:K

Napisano 15 styczeń 2016 - 16:49

Witam,

Wątek trochę stary ale może warto odświeżyć.

Chciałbym również podzielić się swoimi doświadczeniami na temat zakupów w sklepie pirania.

Jak to zwykle w moim przypadku bywa, leżąc przed telewizorem z tabletem w ręku przeglądałem serwis pirania i klikałem sobie po kolei w gumki, które mnie interesowały. Po godzinie znudziło mi się to klikanie i stwierdziłem, że przejdę do zamówienia. Uzbierała się okrągła sumka a mianowicie około 1200zł. Upłynęło może z jeden dzień po czym stwierdziłem, że domówię jeszcze główek jig, czeburaszek, haków offset-owych itd. Z racji tego, że sezonie dwa, trzy razy w tygodniu jestem na naszym przełowionym Zegrzu a średnio raz na dwa miesiące odwiedzam raje wędkarskie ( Ebro, Szwecja, Chorwacja itd) po przejrzeniu pudełek stwierdziłem iż trzeba zamówić raz a porządnie ( z reasztą tak jak gum). Zrobiłem sobie listę i okazało się, że mam do zamówienia bagatela kolejne 60-70 pozycji za kolejnego tysiaka. Jako, że jestem właścicielem firmy, zamawianie towaru drogą mailową  jest dla mnie sprawą powszechną i codzienną więc stwierdziłem, że zamiast klepać te kilkadziesiąt pozycji wyślę po prostu zamówienie  e-mailem i przy okazji upomnę się o jakiś rabat. Jakie było moje zdziwienie kiedy miła Pani odpisała mi, że wszystko muszę wklepać przez portal. Jak dla mnie chore ale podjąłem próbę wklepania tego przez portal.  Idąc  po kolei tj G.Jig - 2/0 - 3; 5; 7,5; 10gr  3/0 - 5; 7,5;10gr itd doszedłem do 4/0 i sobie odpuściełem gdyż moja lista kończyła się na hakach 10/0  a dalej były jeszcze czeburaszki w pełnej gramaturze  i haki offsetowe również w pełnej gamie. Stwierdziłem żę jak mam klepać to przez 2 godz to mam to gdzieś. Przecież jak by do mnie przyszedł klient i zamówił gadżetów z bagatela 2-2,5 tyś. to na pewno nie wymagał bym wklepywania tego przez portal (tym bardziej, że dostali listę e-mailem). Generalnie odpisałem grzecznie że nie będę tego klepał w portal i żeby zamówienie przynęt zostało anulowane. Anulowanie poszło bardzo szybko bo w przeciągu dosłownie 15 min dostałem potwierdzenie. 

Jak dla mnie takie podejście do klienta jest dopuszczalne. Nie wiem czy Właściciel o tym wie czy też nie ale jeśli taka sytuacja zdarzyła by się u mnie w firmie to by pamiętali to długo. Generalnie wychodzi na to, że klienta , mają gdzieś.

Nie napisałem nic o rabacie. Rabat oferują. W miarę uczciwy. Nie mniej jednak dla mnie nie do końca ważny był rabat tylko to, żebym wszystko zamówił w jednym miejscu bo tak jest po prostu najłatwiej.

Reasumując

Moja opinia jest negatywna ze względu na podejście do klienta. Jak się okazuje mają go w głębokim poważaniu.

Na szczęście na rynku jest duża konkurencja.

Pozdrawiam

P.

#136 ONLINE   Pietruk

Pietruk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2326 postów
  • LokalizacjaŁomża
  • Imię:Piotr

Napisano 15 styczeń 2016 - 17:06

Jako że to Twój pierwszy post, to łagodnie Ci odpiszę. Bo na samym początku wyszedłeś na "buraka" z kasą i to nie kulturalnego bo się nie przywitałeś z nami.

Pewnie masz rację. Ale jak już siedziałeś przed tabletem to warto było przy przeglądaniu dodać od razu co chcesz, a nie przeglądać na pusto  ;) .

Dwa zamówienie można tworzyć kilka dni, nie trzeba za jednym razem - ja przynajmniej tak robię.

Ze względu na logistykę wcale się nie dziwię że Ci pogonili, klientów mają w brud.

A teraz będziesz musiał to samo kupić w kilku innych sklepach. 

Trochę czasu też Ci zajęło pisanie tego posta, zobacz ile byś przez ten czas wrzucił produktów do koszyka  :D .

Więcej wytrwałości w dążeniu do celu.

Użytkownik Pietruk edytował ten post 15 styczeń 2016 - 17:09

#137 OFFLINE   Tom@son

Tom@son

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 415 postów
  • Lokalizacja麻疹の近くの町

Napisano 15 styczeń 2016 - 17:18

Ten przykład wyżej nie świadczy jednoznacznie, że olano klienta. Poprostu niektóre sklepy internetowe mają odgórne założenia i wykonuje zlecenia poprzez kupno przez formularze.

Wtedy dla nich jest wszystko bardziej przejrzyste w papierach.

Nie trzeba się obrażać, tylko zrozumieć, że akurat ten sklep tak ma.

Użytkownik Tom@son edytował ten post 15 styczeń 2016 - 17:33

• la-bazooka lubi to

#138 OFFLINE   Ricci

Ricci

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 345 postów
  • LokalizacjaŻagań

Napisano 15 styczeń 2016 - 17:19

"Pirania"to fajny sklep i dobrze Piotrek napisał,że należało podejść mniej egoistycznie z większym zrozumieniem do obsługi. Jaka jest różnica między klientem składającym zamówienie za 100pln,200pln czy 2000pln? Dla mnie żadna..w kolejce stoją wszyscy

#139 OFFLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2037 postów
  • Lokalizacjamałopolskie\łódzkie

Napisano 15 styczeń 2016 - 17:22

Ciekawe, że autorowi krytycznego postu mimo braku czasu chciało się specjalnie założyć konto na jerku i napisać takie wypracowanie ;)

Użytkownik coma edytował ten post 15 styczeń 2016 - 17:23

• Panek, la-bazooka i Otehson lubią to

#140 OFFLINE   Fishing Team

Fishing Team

Nowy

• Zbanowani
  • Pip
  • 13 postów
  • LokalizacjaMultikonto: Piotr Kołodziejek
  • Imię:K

Napisano 15 styczeń 2016 - 18:08

Jako że to Twój pierwszy post, to łagodnie Ci odpiszę. Bo na samym początku wyszedłeś na "buraka" z kasą i to nie kulturalnego bo się nie przywitałeś z nami.

Pewnie masz rację. Ale jak już siedziałeś przed tabletem to warto było przy przeglądaniu dodać od razu co chcesz, a nie przeglądać na pusto  ;) .

Dwa zamówienie można tworzyć kilka dni, nie trzeba za jednym razem - ja przynajmniej tak robię.

Ze względu na logistykę wcale się nie dziwię że Ci pogonili, klientów mają w brud.

A teraz będziesz musiał to samo kupić w kilku innych sklepach. 

Trochę czasu też Ci zajęło pisanie tego posta, zobacz ile byś przez ten czas wrzucił produktów do koszyka  :D .

Więcej wytrwałości w dążeniu do celu.

Szanowny kolego z Łomży,

Po pierwsze -  nie wiem czy zauważyłeś ale przywitałem się na samym początku.

Po drugie  - nie starałem się nikogo obrazić w przeciwieństwie do Ciebie. Ja tylko napisałem swoją opinię. Nie życzę sobie abyś używał wobec mnie słów powszechnie uznanych za obelżywe.

Po trzecie - nie pogonili mnie tylko kulturalnie podziękowałem

Po czwarte - w dzisiejszych czasach dążenie do celu polega na tym aby być jak najbardziej elastycznym i stać frontem do klienta.

Dodatkowo chciałbym Cię uświadomić, że nie napisałem tak na prawdę nic złego- wyraziłem tylko swoje niezadowolenie. Przejrzałem fora i są  ciekawsze wpisy.

Pozdrawiam

P. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych