Naprowadziłeś mnie. Jest tylko jedno ale ... nigdy w ten sposób nie wciskam spustu. W sposób absolutnie naturalny i niekontrolowany, kciukiem wciskam spust z jego lewej strony (no może ciut w środku) i stąd nie dostrzegam i nie generuję problemów
No, z tym problemem da się żyć, nie mniej jednak pewien niesmak pozostaje. W mojej ocenie jest to jedyny mankament w całej generacji 4.
filmy sprzed 3-4lat,wszyscy wiedza ze revo mialo taki problem
w moim nic się nie ugina i przykosza,mechanizm odbija za każdym razem jak należy,luzów brak
koleś na filmie tłumaczy ze abu w revo beast rozwiazalo ten problem
To się tyczy ostatniej 4 generacji. Sam mechanizm odsprzęglający działa sprawnie i bardzo pewnie, nieporównywalnie do wcześniejszych wersji. Jednak przeniesienie siły z przycisku jest marne. Raz, że powierzchnia podparcia elementu 21 (clutch cam) jest zbyt mała dla sił skręcających występujących przy naciskaniu klawisza, to na dodatek wykonany on jest z elastycznego tworzywa. Cały ten mechanizm, jak widzę przeglądając schematy, jest taki sam dla większości maszynek. O ile w segmencie najtańszym można by takie rozwiązania tolerować, to jednak w droższych trudno je akceptować.
W mojej maszynce od przekosu klawisza wycierają się boczne osłony. Lewa na górze, prawa na dole (multik prawilny praworęczny).