Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Shimano Stella SW 2013

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
432 odpowiedzi w tym temacie

#221 OFFLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2037 postów
  • Lokalizacjamałopolskie\łódzkie

Napisano 25 luty 2015 - 18:38

Czytam i mam wrażenie, że albo ktoś specjalnie robi takie byki w pisowni żeby zwrócić na siebie uwagę, albo... wilku jest znów wśród nas :blink:

#222 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 25 luty 2015 - 18:49

Czytam i mam wrażenie, że albo ktoś specjalnie robi takie byki w pisowni żeby zwrócić na siebie uwagę, albo... wilku jest znów wśród nas :blink:

Mogl sie jeszcze urodzic np. w US i nie chodzic do polskiej szkoly, ja sam nie mam naszych znakow na kompie wiec pisze jak Kali :)

#223 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago
  • Imię:bruno
  • Nazwisko:dadej

Napisano 25 luty 2015 - 19:07

Znam mozliwiscu sprzetowe i sugestie producentow ale nie wiem jak dla kolegi ma znaczenie bo dla mnie nie ma zadnych poprostu staram sie dociongnac rybe bez wzglendu na koszt jak sprzet nie wytrzyma to naprawia (jak juz wspomnialem shimano USA ma chyba najlepszy service na swiecie)a jak nie to poprostu kupie drugi

#224 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 25 luty 2015 - 20:30

Nie urodzilem sie w Polsce wyjechalem jako 8 letnie dziecko (dzisiaj mam 39)a Polskich znakow nigdy nawet nie mialem nie pribuje sie wymondzac zgadzam sie z wami ze krecic korba jak od studni to poprostu ktos nie ma pojecia o lowieniu to jest poprostu zez nie lowienie ryb nie chce lowic 14ft hammerheads na 10000 size kolowrotek wiec tak naprawde mowimy o tym samym i mamy takue same zdanie tylko sie nie rozumiemy najprawdopodobnie przez muj sposub wypowiedzi wlinczylem sie do rozmowy tylko dlatego ze jest tu duzo pytan na temat stelli a ja uzywam tego kolowrotka od wczesnych lat 90 jeszcze w malych rizmarach jeden mam do dzis chodzi jak nowy mimio 20 paru lat

#225 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 25 luty 2015 - 20:35

Jak widzicie nie jestem zeznikiem uzywamb 30000 nawet na taropons poniewaz malo dragu duzo linki inaczej Zawsze pzegrasz

Załączone pliki

#226 OFFLINE   hasior

hasior

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3557 postów
  • Lokalizacjatam gdzie ryby

Napisano 26 luty 2015 - 08:42

Wlasnie sie szykuje na bft na przyszly tydzien a popping and jigging to moje ulubione

Bruno fajne rybki łowisz  :D ten tarpon jest super,też na spinning?

Takie łowienie na poppery wielkości puszki to jak na razie moje marzenie(była plan ale życie trochę inaczej poszło losowo) ,mam kontakt z wędkarzem z Malediw który organizuje wyprawy na GT bo to też fajne ryby.

Co do kołowrotków,u nas może zbyt przesadnie się dmucha i chucha na sprzęt ale i portfele mniej zasobne.serwis też nie działa jak US Platinium,raczej jak "zardzewiała blacha" ;)  :lol:

Rozmawiałem z wędkarzem który jak twierdzi zajechał 30.000 stelle w 2 tygodnie na tuńczykach,z tego co pisał to wystąpił problem "rumbling gear" wynikał z agresywnego holu ryby.

Trzeba mieć świadomość że nawet baaardzo drogi sprzęt da się zniszczyć w ekstremalnych warunkach.

• sharkfishing lubi to

#227 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 26 luty 2015 - 15:24

Kazdy kolowrotek spinningowy a nie tylko zajedziesz w dzien juz nie mowiac o tygodniach a wszczegolnisci 30000 mimo ze ma body z 20000 to shaft i anti reverse bearing nie wytrzyma ze wzglendu na srednice szpili pracujac duzo kijem odciogniesz to w czasie ale wczesnie pozniej trzeba sie spidziewac od tego wlasnie ma shimano platinum service na wybrane modele

#228 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 26 luty 2015 - 15:39

Przepraszam Was ale zaiste nie moge tego wszystkiego pojac. Skoro Shimano wypuszcza kolowrotek spiningowy na tunczyki niech bedzie 100 kilo to podejmuje wyzwanie konstrukcyjne i dajac gotowy produkt w rece wedkarza potwierdza zalozenia. Skoro mozna, takie cos kosztujace pewnie z 1300 zielonych plus cla i podatki , zajechac w jeden dzien czy tydzien czy nawet dwa, to znaczy ze dostajemy produkt generalnie do d..y. Skoro nie potrafia to trzeba sie przyznac ze nasze mozliwosci technologiczne nie pozwalaja na zrobienie takiego czegos i kazac lowic na trupa i multiplikatory. 

Dalej nie widze roznicy pomiedzy taka Stella 30000 na tunczyki a 4000 fw na bolenie. Albo robi albo nie robi i jest do d..y :)

Pozdrawiam,

Bujo

• coma lubi to

#229 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 26 luty 2015 - 16:14

Jedyny morski kolowrotek ktory nigdy nie zawiodl

Załączone pliki

• Bujo i Maraky lubią to

#230 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 26 luty 2015 - 16:25

Generally nowa Stella jest do dupy wszczegolnosci 30000 ale jak wspimnialem ze jak holujesz bez gloat samym kolowrotkiem widzialem takich ktorzy na pierwszym gt sie posypali stars Stella zepsula mi sie tylko raz i to sam kicker mam dwie nowe saltiga 2014 wydaje sie lepsza od stelli zobaczymy zdam relacje po powrocie za 3 tydzien

#231 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 26 luty 2015 - 16:28

Mr Bujo rekord bft na 30000 jest okolo 450lbs w zeszlym roku na black hole cape cod special 450

Użytkownik sharkfishing edytował ten post 21 marzec 2015 - 19:15

#232 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 26 luty 2015 - 16:35

Mr Bujo rekord bft na 30000 jest okolo 450lbs w zeszlym roku na black hole cape cod special 500

Gratuluje super ryb jak i wlasciwego podejscia sprzetowego, skoro 450 lbs wyjechalo to jednak daja rade, jak juz sie wylowie slodkowodnych lososiowatych to zostana tunczyki, tarpony i GT  :) 

#233 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 26 luty 2015 - 17:36

Nie mi znajomym ja opuscilem ze wzgledu na pogode ja jade za tydzien jak pogoda nie pokrzyzuje planow kiedys ja liwilem na slodkiej wodzie large mouth pike musky sturgeon flat head cat raz sprobowalem na oceanach nigdy nie wrocilem raz na 2 lata pojade gdzies ale to bardziej na piwo z kumplami jak lowic na morskiej wodzie nic nie przebija rekinow to jest rzeznia z silownia

#234 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 02 marzec 2015 - 16:14

Mr Bujo rozmawialem z paroma znajimymi co do morzliwosci 30000 na rybach 150 kg do 200 max jeszcze wytrzymuje o Ile nie chilujesz samym kolowrotkiem z minimalna praca wedki na rybach upper 400 do 600 na pei (Canada) sypie sie w proch ale ja nigdy na pei nie zabral bym spinning to tak jak polowac na slonie z procy
  • homax lubi to

#235 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 12 kwiecień 2015 - 17:11

6000 30lbs plecionka spider black drum 65-70 lbs lekko ryba wyciagnieta z silnego nurtu przy ujsciu rzeki

Załączone pliki

Użytkownik sharkfishing edytował ten post 12 kwiecień 2015 - 18:03

#236 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 12 kwiecień 2015 - 19:06

Co to jest "pei"?

#237 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 12 kwiecień 2015 - 20:34

Prince Edwards island wyspa na polnocy Canada (new scotland)

Użytkownik sharkfishing edytował ten post 12 kwiecień 2015 - 20:37

• Guzu lubi to

#238 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 27 listopad 2015 - 12:21

Bruno fajne rybki łowisz :D ten tarpon jest super,też na spinning?
Takie łowienie na poppery wielkości puszki to jak na razie moje marzenie(była plan ale życi
e trochę inaczej poszło losowo) ,mam kontakt z wędkarzem z Malediw który organizuje wyprawy na GT bo to też fajne ryby.
Co do kołowrotków,u nas może zbyt przesadnie się dmucha i chucha na sprzęt ale i portfele mniej
zasobne.serwis też nie działa jak US Platinium,raczej jak "zardzewiała blacha" ;) :lol:
Rozmawiałem z wędkarzem który jak
twierdzi zajechał 30.000 stelle w
2 tygodnie na tuńczykach,z tego co pisał to wystąpił problem "rumbling gear" wynikał z agresywnego holu ryby.

Trzeba mieć świadomość że nawet

baaardzo drogi sprzęt da się zniszczyć w ekstremalnych warunkach.

Ten Pan Na filmie to Dennis Verreet(jest posiadaczem rekordu swiata yft z brzegu) mialem przyjemnosc go poznac na rybach i porozmawiac na temat stelli w tym przypadku 30000 za wyjazd zepsul dwie shimano w Niemczech nie kwapilo sie do naprawy a o nowym kolowrotku nawet nie chcieli slyszec teraz urzywa wszystko daiwa i jeszcze za to mu placa to sie nazywa praca
Tarpon tez na spinning jak widac 30000 w tle

Użytkownik sharkfishing edytował ten post 27 listopad 2015 - 12:24

#239 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 11 czerwiec 2016 - 17:53

Będąc ostatnio u Artura widziałem 13 Stella 5000 SW i bardzo mi się spodobała, czytam ten wątek i jakieś tam pokrewne ale dopiero jak wpadłem na to: http://jignpopforum....a-sw/#entry4821

to się całkowicie przekonałem, pewnikiem jesienią łyknę takową, ale zanim to się stanie chciałbym Was szanowni znawcy Stellek zapytać czy można ten knob kojarzący mi się jedynie z solniczką wymienić na jakiegoś wygodnego płaskiego knoba w stylu "T"?

#240 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Bartosiak

Napisano 11 czerwiec 2016 - 20:47

Arek,

Za kilka dni Ci odpowiem. Będę miał knob, a nowa Stella leży w domu ;)

Pzdr
  • Rheinangler lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych