Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Shimano Stella SW 2013

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
432 odpowiedzi w tym temacie

#301 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 30 czerwiec 2016 - 13:03

Ooooo i o taki wpis mi chodziło :-))))) 

@sharkfishing zauważyłeś ile sprzedaje sie w PL Penn Slamerów? Bo to te kołowrotki łowią w Szwecji szczupaki a nie Stelle :-) 

Po tygodniu w Szwecji ląduja na giełdzie :-))))))) bo Stelli szkoda :-))))))))))

Użytkownik przemow edytował ten post 30 czerwiec 2016 - 13:08

• Sławek77 lubi to

#302 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago
  • Imię:bruno
  • Nazwisko:dadej

Napisano 30 czerwiec 2016 - 13:26

Osobiście stwierdzam ze chyba daiwa saltiga 15/16 jest lepszym rozwiązaniem(i o niebo ladniejszym patrząc na walory estetyczne) jak Stella, ale patrząc na gwarancję obu kołowrotków na rynku USA shimano bije na głowę daiwe .W Europie gdzie ten serwis jest na takim samym poziomie wzglendem klienta wybrał bym daiwa, ale jak swiat stary zawsze istniały przeciwstawne obozy i opinie a w moim przypadku to już cyrk. Ja jak Wałęsa ,,nie chcem ale muszę " ale i to może wkrótce się zmieni ponieważ ,daiwa ma na koniec roku zmienić policy ze topowe modele mają mieć service podobny, do shimano platinum service oby  tak było  

Użytkownik sharkfishing edytował ten post 30 czerwiec 2016 - 13:41

#303 OFFLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1373 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 30 czerwiec 2016 - 13:32

[quote name="sharkfishing" post="1931348" timestamp="1467289603"]

Osobiście stwierdzam ze chyba daiwa saltiga 15/16 jest lepszym rozwiązaniem(i o niebo ladniejszym patrząc na walory estetyczne) jak Stella ale patrząc na gwarancję obu kołowrotków na rynku USA shimano bije na głowę daiwe w Europie gdzie ten serwis jest na takim samym poziomie wzglendem klienta wybrał bym daiwa ale jak swiat stary zawsze istniały przeciwstawne obozy i opinie a w moim przypadku to już cyrk ja jak Wałęsa ,,nie chcem ale muszę " ale i to może wkrótce się zmieni ponieważ daiwa ma na koniec roku zmienić policy ze topowe modele mają mieć service podobny do shimano platinum service oby [/quot

Bez znaków interpunkcyjnych wyszło masło maślanie jak w stelkach i nie wiadomo o co chodzi...

#304 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 30 czerwiec 2016 - 13:37

Ooooo i o taki wpis mi chodziło :-))))) 

@sharkfishing zauważyłeś ile sprzedaje sie w PL Penn Slamerów? Bo to te kołowrotki łowią w Szwecji szczupaki a nie Stelle :-) 

Po tygodniu w Szwecji ląduja na giełdzie :-))))))) bo Stelli szkoda :-))))))))))

Mi Stella nie szkoda po to jest w szczególności ze service moich kołowrotków nie trwa dłużej jak 48 h co owocuje tym ze ja wysyłając kołowrotek w poniedziałek mam go w piątek najpóźniej w sobotę (a jak polecę z shimano w kulki po Polsku na czym się oni nie znają to nawet w czwartek rano spowrotem ) 

Ale patrząc na to z punktu Polskiego użytkownika gdzie niektórzy oszczędzają jakiś okres zeby go zakupić polecam 2013 a nie 14 jeżeli ktoś rozważa kupno kołowrotka w rozmiarze 4000.Do daiwy 3500 nie będę naklanial bo to już inna bajka 

Użytkownik sharkfishing edytował ten post 30 czerwiec 2016 - 13:44

• micholek77 lubi to

#305 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 30 czerwiec 2016 - 13:42

Huligan trochę to poprawiłem jak umiałem najlepiej

#306 OFFLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1373 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 30 czerwiec 2016 - 13:59

Od razu przyjemność z czytania inna :-))

#307 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 30 czerwiec 2016 - 14:11

Chyba sie źle rozumiemy ale chyba z winy mojego wyslawiania po pierwsze nie probuje zrobic w oczach urzytkownikow forum z 2014 modelu bubla bo nim nie jest ale jak zauważyłeś nie za wiele jest osób w Polsce lowiacych na 30k tak jak zapewne nie za wiele jest wedkarzy ktozy jednego dnia lawia szczupaki lub trocie a następnego makrele lub blue fish właśnie do tych osób adresuje moje wypowiedzi ktorzy planuja lub rozważają zakupienie np: 14/4000 do łowienia szczupaków w Szwecji i okazjonalnie na fiordy w Norwegii zeby podkreślić ze 2014 model nie nadaje sie na słona wodę w przeciwieństwie do poprzednich modeli po drugie w wielu miejscach na swiecie ( USA New Zealand Australia Polinezja )lokalne wladze nie pozwala Ci lowic na duże multiplikatory z brzegu ze wzglendu na zakaz łowienia rekinów z londu co ma je rzekomo przyciągać do plaż co oczywiście jest bzdurą bo 85% rekinów to shallow water fish a nikt w przepisach nie uwzględnił ze pojawia sie spinningowe kołowrotki na ktore wchodz prawiei kilometer 100 lbs linki czyli podobnie co na 14/0 senator a drag początkowy jest większy jak w starszych modelach multiplikatorow  a co do braku betoniarek to myślę ze wszystkie moje betoniarki czyli jak ja na to patrze od 30 na 130 kończąc myślę ze z podpientymi wedkami we dwóch na raz do samochodu sie nie zabierzemy a moja zona okresla to mianem choroby psychicznej z ktora mi jest calkiem dobrze a wracając do tematu TO MOJE OBSERWACJE NA WLASNYM SPRZĘCIE SPROWADZAJA SIE DO WYDANIA OVIEKTYWNEJ OPINI ZE 2014 MODEL NIE NADAJE SIE DO HYBRYDOWEGO ŁOWIENIA TZN SŁODKA/MORSKĄ WODA i chyba cały ten temat powstał bo co niektórzy rozważają zakup 2013 sw na takowe właśnie łapanie 

No właśnie i tu też jest problem z tym hybrydowym łowieniem w PL, a chodzi o to że w PL jest bardzo małe zasolenie Bałtyku i łowienie Stellą 4000 /14 bałtyckich ryb nie koniecznie wpłynie na zniszczenie kołowrotka , co innego fiordy w Norwegii .Łowię Stellami w Bałtyku i nie będę miał żadnych zahamowań łowiąc tą z 14 . :) 

• popper lubi to

#308 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 30 czerwiec 2016 - 14:46

Upss wadziłem kij w mrowisko ;-))?
  • sharkfishing lubi to

#309 ONLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Bartosiak

Napisano 06 lipiec 2016 - 16:39

08 SW tyle waży na T-knobie o ile mnie pamięć nie myli. 13 SW 390g wg zapewnień na pudełku ;) Ale zważę jak moje PG wróci do mnie. Dodatkowo "bułę" zmienie na T-knob. Zobaczymy ile zrzucę z wagi ;)

Stelka po przekladce wróciła do mnie od p. Józefa :) Zrobiłem eksperyment z rożnymi knobami, żeby maksymalnie obniżyć wagę. Okazało sie, ze najlżejszy wariant to zastosowanie Carbon knoba dodawanego do Stelli PG 2008 ;) Waga wskazała 372g. Wiecej niż zadowalający rezultat. Mocna i lekka maszynka. Akurat pod moje kije trociowe ;)
  • Guzu lubi to

#310 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 07 lipiec 2016 - 14:38

Stelka po przekladce wróciła do mnie od p. Józefa :) Zrobiłem eksperyment z rożnymi knobami, żeby maksymalnie obniżyć wagę. Okazało sie, ze najlżejszy wariant to zastosowanie Carbon knoba dodawanego do Stelli PG 2008 ;) Waga wskazała 372g. Wiecej niż zadowalający rezultat. Mocna i lekka maszynka. Akurat pod moje kije trociowe ;)

Tak jak wspomniałem wcześniej z carbon knob bedzie najlzejsza 

#311 ONLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą

Napisano 07 lipiec 2016 - 19:29

Tak jak wspomniałem wcześniej z carbon knob bedzie najlzejsza

Miałeś racje ;)
A masz pomysł na lżejszą szpulę w rozmiarze 5/6000?

#312 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 08 lipiec 2016 - 00:54

Maxel 7000 szpola jutro prosze przypomnij mi to ci zwarze obydwie orginalna i maxel 7k 

Załączone pliki

#313 ONLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą

Napisano 08 lipiec 2016 - 08:56

Ale czy ta szpula 7000 pasuje do rozmiaru kołowrotka 5000?

Edit. Doczytałem ze pasuje ;) Pytanie gdzie kupić?

Użytkownik Krab edytował ten post 08 lipiec 2016 - 09:01

#314 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 08 lipiec 2016 - 09:09

Krzysiek zwolnij troche bo za chwile wagowo Vańka będziesz miał :-) z mocą czołgu :-)))))

#315 ONLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą

Napisano 08 lipiec 2016 - 09:13

Przemek, akurat w kołowrotku 5000 brak mi szpuli. A znalazłem na niemieckich stronach za 109 euro, czyli duzo lżej i taniej od oryginału. Tylko kolor gunsmoke/black :(

#316 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 08 lipiec 2016 - 09:21

Na stronach JP są szpule tuningowe ale cana zabija! 1700zł za szpule , korba 1200zł...... Masakra ale są po prostu piękne :-)) i to do Twinka a nie Stellki...
  • popper lubi to

#317 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 08 lipiec 2016 - 16:05

Ale czy ta szpula 7000 pasuje do rozmiaru kołowrotka 5000?

Edit. Doczytałem ze pasuje ;) Pytanie gdzie kupić?

O00d Maxel w Europie lub w Chinach .W Europie jest dealer w Chorwacji znajdziesz go na eBay-u skontaktuj sie z nim cena w US to jakieś 150-170$ ,spytam goscia od ktorego ja kupuję czy by wysłał i dam znać jak tak. Mozesz tez skontaktować sie z Maxel w China gdzies mam email dam ci później

#318 ONLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą

Napisano 08 lipiec 2016 - 16:17

Super :) Czekam na wieści.

#319 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago

Napisano 08 lipiec 2016 - 16:53

Super :) Czekam na wieści.

Wysyłam Ci e-mail chyba właściciela maxel w China a przynajmniej temu co płacę za czesci 

#320 ONLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą

Napisano 08 lipiec 2016 - 17:10

Wysyłam Ci e-mail chyba właściciela maxel w China a przynajmniej temu co płacę za czesci

Dzięki :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych