W wielu dziedzinach Japońce zaczynają nawalać z jakością. Świat się zmienia, tempo życia robi swoje. Presja rynku by zdążyć przed konkurencją powoduje niedociągnięcia na poziomie konstrukcyjnym, badawczym, produkcyjnym. O kontroli jakości nie wspomnę. Podobne problemy mają firmy z zakresu fotografii (Nikon, Canon - wielcy w tym sektorze). Świetnie, że ktoś to wyłapuje nagłaśniając poprzez neta - czyli globalnie.
Shimano Stella SW 2013
#81 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2013 - 13:58
- Guzu lubi to
#82 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2013 - 07:42
W wielu dziedzinach Japońce zaczynają nawalać z jakością. Świat się zmienia, tempo życia robi swoje. Presja rynku by zdążyć przed konkurencją powoduje niedociągnięcia na poziomie konstrukcyjnym, badawczym, produkcyjnym. O kontroli jakości nie wspomnę. Podobne problemy mają firmy z zakresu fotografii (Nikon, Canon - wielcy w tym sektorze). Świetnie, że ktoś to wyłapuje nagłaśniając poprzez neta - czyli globalnie.
Dobrze , że w Czajna tylko progres
#83 ONLINE
Napisano 29 wrzesień 2013 - 08:01
Progres ilościowy, głównie dotyczący ilości kopi jest to woda na młyn miłośników taniochy i sól w oku dla tych co naprawdę chcą coś fajnego stworzyć a zdarzają im się także potknięcia... Potknięcia te dotyczą również presji taniochy i chęci zysku bo nikt nie produkuje tych naszych zabawek tylko dla naszego zadowolenia tylko dla zysku,- niekoniecznie zrównoważonego.
Ta cienka linia oddzielająca barachło od wyrobów z dobrze dobraną relacją ceny do jakości obniża swój pułap w kierunku korzystnym tylko dla kopistów z progresem( o czym było już w kilku wątkach - również w watkach o Daiwach) i to jest niepokojący długotrwały już niestety sygnał dla tych co są skłonni wydać relatywnie duże pieniądze i oczekują w zamian długiego i bezawaryjnego żywota.
Rozumiem chyba właściwie Twoją jadowitą uwagę Matt i nie napinam się do niej co więcej cenię sobie jadowite wypowiedzi (jeśli maja sens) bo tylko troglodyci są jadu pozbawieni
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 29 wrzesień 2013 - 08:04
- Karol Krause lubi to
#84 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2013 - 08:59
Progres ilościowy, głównie dotyczący ilości kopi jest to woda na młyn miłośników taniochy i sól w oku dla tych co naprawdę chcą coś fajnego stworzyć a zdarzają im się także potknięcia... Potknięcia te dotyczą również presji taniochy i chęci zysku bo nikt nie produkuje tych naszych zabawek tylko dla naszego zadowolenia tylko dla zysku,- niekoniecznie zrównoważonego.
Ta cienka linia oddzielająca barachło od wyrobów z dobrze dobraną relacją ceny do jakości obniża swój pułap w kierunku korzystnym tylko dla kopistów z progresem( o czym było już w kilku wątkach - również w watkach o Daiwach) i to jest niepokojący długotrwały już niestety sygnał dla tych co są skłonni wydać relatywnie duże pieniądze i oczekują w zamian długiego i bezawaryjnego żywota.
Rozumiem chyba właściwie Twoją jadowitą uwagę Matt i nie napinam się do niej co więcej cenię sobie jadowite wypowiedzi (jeśli maja sens) bo tylko troglodyci są jadu pozbawieni
Ale dziura na długo nie zostaje pusta, więc coś za Stelle wskoczy, bo dobra luksusowe myszą na rynku być.
Użytkownik krzychun edytował ten post 29 wrzesień 2013 - 09:00
#85 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2013 - 11:25
Pewnie wejdzie vanqiush sw, odnosze wrazenie, ze firma shimano po dobrym produkcie jedzie na reputacji i wprowadza niedopracowane modele by po jakims czasie wprowadzic jakas niezawodna perelke aby na nowo pozyskac ludzi.Znalazlem kilka niepochelebych opinii na temat stradica fc natomiast fj juz jest chwalony, to samo sie tyczy rarenium po czasie posuchy w sprzecie do 1000zl wkoncu dobry produkt, gdzie kiedys owa firma miala ich kilka, gt/m, stradic, technium.Stety dla nich i niestety dla nas duze koncerny moga sobie na to pozwolic, tymbardziej udzielajac tylko rocznej gwarancji.Przynajmniej tak mi sie tylko wydaje.
#86 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2013 - 14:58
Stella zostanie Stella.
Tpsw juz jest. ..
#87 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2013 - 15:26
Nowy TP SW?Zmiana Nazwy z Tp Mg na Vanquish nie spowoduje że Stella zmieni nazwę.
Stella zostanie Stella.
Tpsw juz jest. ..
#88 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2013 - 15:39
Będzie 2014.Nowy TP SW?
Od Ponad 10 lat wychodzi on rok po stelli sw
#89 ONLINE
Napisano 29 wrzesień 2013 - 16:32
Zmiana Nazwy z Tp Mg na Vanquish nie spowoduje że Stella zmieni nazwę.
Stella zostanie Stella.
Tpsw juz jest. ..
Japoniec u którego kupowałem niedawno pisał mi ze TP ma pojawić się w październiku.
#90 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2013 - 08:33
Japoniec u którego kupowałem niedawno pisał mi ze TP ma pojawić się w październiku.
Chyba przyszłego roku. Bo nigdzie się to na razie nie zapowiada.
#91 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2013 - 13:25
A co , obecny taki marny, że już nowego modelu TPSW wyczekujecie? Dla mnie to mogą jeszcze z 10 lat robić. Nie ma się za bardzo do czego przyczepić.
#92 ONLINE
Napisano 30 wrzesień 2013 - 18:37
A co , obecny taki marny, że już nowego modelu TPSW wyczekujecie? Dla mnie to mogą jeszcze z 10 lat robić. Nie ma się za bardzo do czego przyczepić.
Mam z obecnego wydania 4000 Xg.
Bardzo zacna maszynka
#93 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2013 - 18:41
Mam z obecnego wydania 4000 Xg.
Bardzo zacna maszynka
O tak bardzo zacna.Już dla niej kijek się zbroi .
#94 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2013 - 18:51
Wracając do Stelli... Skoro ta "nowa" budzi "mieszane" uczucia...to co sądzicie o Stelli 2008 SW? Ma ktoś? Czy też zna kogoś kto ma i mógłby podzielić się swoją opinią?
Pozdrawiam
Sławek
#95 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2013 - 18:51
A ja postawiłem na Vańka 4000
#96 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2013 - 19:03
A to steela sw 08 wymagała nowego modelu?A co , obecny taki marny, że już nowego modelu TPSW wyczekujecie? Dla mnie to mogą jeszcze z 10 lat robić. Nie ma się za bardzo do czego przyczepić.
Andrzeju. Tam zaawansowane modele biznesowe i wyniki skomplikowanych algorytmów.
To decyduje o nowym modelu w miejsce poprzednich. ..
#97 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2013 - 20:58
Model 4000 SW z 2008 pojawił się dopiero w 2012 jako uzupełnienie oferty 2008 i został mi polecony przez handlarza a także znajomego i właściciela sklepu wędkarskiego który handluje Shimano i wie "co w trawie piszczy" Odradzał mi kupno jakiegokolwiek modelu SW z tego roku (czarny ze złotymi wstawkami)Narzekał ponadto że ma dużo zwrotów i pracy z nowymi modelami bo trafiają do serwisu ,więc mam prawo mu wierzyć bo jakby było inaczej starałby mi się wcisnąć nowy model a nie namawiać do kupna starego którego zresztą nie miał bo Shimano ściąga modele z 2008 z rynku.Zachwalał starą serię z 2008 bo sam łowi na tą serię i wyprawy są hardcorowe na potężne egzotyczne ryby z dużym zasoleniem wody morskiej .Opinia jest taka że o sprzedaży starego używanego sprzętu nawet nie chciał słyszeć
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 30 wrzesień 2013 - 21:56
#98 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2013 - 21:18
Miło to czytać mrWhite7!!! Właśnie taka do mnie leci z za wielkiej wody. Nawet jak cło i vat dowalą to serce mniej zakrwawi
#99 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2013 - 21:51
Miło to czytać mrWhite7!!! Właśnie taka do mnie leci z za wielkiej wody. Nawet jak cło i vat dowalą to serce mniej zakrwawi
Ja swoją ściągam z Austrii i też się cieszę że się załapałem
#100 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2013 - 22:01
No nie, ale jak wyjdzie nowy będzie okazja kupić starego może taniej i zrobić zapas.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych