Ja swoją ściągam z Austrii i też się cieszę że się załapałem
Cześć
Możesz podać jak to wychodzi cenowo no i dostępność.
Dzięki
Andrzej
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 wrzesień 2013 - 22:02
Ja swoją ściągam z Austrii i też się cieszę że się załapałem
Cześć
Dzięki
Andrzej
Napisano 30 wrzesień 2013 - 22:34
No nie, ale jak wyjdzie nowy będzie okazja kupić starego może taniej i zrobić zapas.
Raczej nie. Podobno juz nieliczne egzemplarze się ostały. Tak jak Twinki 4000 JDM 2011.
A to steela sw 08 wymagała nowego modelu?
Andrzeju. Tam zaawansowane modele biznesowe i wyniki skomplikowanych algorytmów.
To decyduje o nowym modelu w miejsce poprzednich. ..
Ja mniej więcej wiem co decyduje o powstaniu nowego modelu. Chodzi raczej o niecierpliwych wędkarzy....
Napisano 01 październik 2013 - 03:52
Cześć
Dzięki
Andrzej
Cześć
Na razie jest dostępny model 4000 SW w cenie 517 Euro oraz 7 euro koszty przesyłki do Niemiec
http://www.nordfishi...ision-das.html
Nic się nie zanosi aby wróciły pozostałe większe modele .W tym samym sklepie za nową 4000 SW chcą 587 euro a więc 70 euro drożej biorąc pod uwagę to że model jest ponoć bardziej technologicznie zaawansoeany oraz marżę za efekt świeżości te 70 euro nie jest dużym przebiciem i daje trochę do myślenia.
http://www.nordfishi...ussymbol-d.html
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 01 październik 2013 - 04:00
Napisano 03 październik 2013 - 11:59
Błądzę wzrokiem po Stellach w necie i trafiłem na taki test hamulca tej nowej SW, co prawda model na "lygrysy" jednak działa przekonująco... http://www.youtube.c...h?v=nuT7OlRG_l4
Napisano 03 październik 2013 - 12:25
Ee tam, na zaciągniętym ręcznym niech spróbuje to mnie może przekona
A tak na poważnie, to niezła moc hamulca
Napisano 03 październik 2013 - 18:21
"Naszą" tyską Pandę ciągają. Hamulec niezły, facet też musi mieć parę w łapach.
Napisano 03 październik 2013 - 19:57
Poszperałem, poczytałem w necie, pogadałem z naszym "Guru" od japońskich młynków i coraz bardziej ta nowa zaczyna kusić... Idzie zima, będzie czas kija zbudować a na przedwiośniu sięgnąć do skarbonki. Ewentualne usterki powinny być poprawione, młynek prezencje ma świetną. Jak by nie było nowość i długi czas produkcji przed nią. Przez analogię - miałem jedną z pierwszych jakie Mefi ściągał do kraju - Ryoga 2020 HL. Będąc na łodzi z kumplem ŚP Januszem strzelił element wewnątrz multika. Dramat, konsternacja, słowem byłem zdruzgotany. Schemat do łapy i rozpoznanie wadliwego detalu, wcześniej demontaż młynka. Zamówiłem większość części robionych z kompozytu, tak na wszelki wypadek + sprężynka naciągu spustu i mikro sprężynka + bolec terkotki. Jeszcze jakieś dodatkowe duperszwance. Garść "klocków". Całość dotarła po około 5-6 tygodniach. Młynek rozebrany, naprawiony, smarowanie. Od tamtego czasu chodzi jak malina, zaliczył sporo ryb w tym sumka na 132, widocznie tak miało być. Porównując uszkodzony element z tym który dotarł jako firmowy zamiennik stwierdziłem, że jest wykonany z innego kompozytu jak poprzednik. Reakcja producenta Daiwa była błyskawiczna, widocznie usterek było więcej. Ważne, że poprawiono błąd materiałowo-technologiczny i multik kręci jak nowy. Przypuszczam, że podobnie zareaguje Shimano odnośnie nowego SW jeśli uzna to za konieczne. Chyba czytają Alan-a Hawk-a...
Napisano 09 październik 2013 - 08:53
Bardzo fajne promo Stellki, http://fishing.shima...llasw_challenge kliknąć tam na taki trójkąt "movie"
Napisano 18 październik 2013 - 22:19
Co czego można było się spodziewać ,cena tej nowej leci na łeb na szyję i można ją dostać już poniżej modelu 4000 SW z 2008
http://www.ebay.de/i...r-/331047634191
Starszy troszkę model na eBay kosztuje 709 ale widziałem już nieco taniej http://www.ebay.de/i...d=331047634191
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 18 październik 2013 - 22:22
Napisano 19 październik 2013 - 13:04
MrWhi...nic nie leci na łeb na szyję, chyba, że obserwujesz aukcje jakiś naciągaczy. Nowa stella SW jak weszła do sprzedaży ( sorry jeszcze przed wejściem ) w Europie to ceny hurtowe i detaliczne były znane wszystkim sklepom. To, że ktoś sprzedawał je drożej niż powinien na początku świadczy tylko, że chciał klientów zgolić !
Podniesienie cen na stary model, który kosztował tyle samo świadczy tylko o kolejnej chęci WYRZEŹBIENIA klienta przez sprzedawcę !
Ja osobiście wersję 4000XG sprzedaję w tym momencie za 2980 zł...a jak się dobrze potarguje to za 2850 zł...w Polsce trza wziąć pod uwagę jest VAT 23%, w Niemczech 19%, oczywiście klientów detalicznych to nie interesuje, ale przy normalnych handlu jest to zawsze na niekorzyść Polski
Użytkownik MefistoFishing edytował ten post 19 październik 2013 - 13:11
Napisano 19 październik 2013 - 13:25
MrWhi...nic nie leci na łeb na szyję, chyba, że obserwujesz aukcje jakiś naciągaczy. Nowa stella SW jak weszła do sprzedaży ( sorry jeszcze przed wejściem ) w Europie to ceny hurtowe i detaliczne były znane wszystkim sklepom. To, że ktoś sprzedawał je drożej niż powinien na początku świadczy tylko, że chciał klientów zgolić !
Podniesienie cen na stary model, który kosztował tyle samo świadczy tylko o kolejnej chęci WYRZEŹBIENIA klienta przez sprzedawcę !
Ja osobiście wersję 4000XG sprzedaję w tym momencie za 2980 zł...a jak się dobrze potarguje to za 2850 zł...w Polsce trza wziąć pod uwagę jest VAT 23%, w Niemczech 19%, oczywiście klientów detalicznych to nie interesuje, ale przy normalnych handlu jest to zawsze na niekorzyść Polski
Mefi... zawsze twierdzę że coś kosztuje tyle ile za to ktoś inny zapłaci i to przekłada się na prawa rynku, a więc zobaczymy ile będzie kosztować za rok czy za dwa jeżeli model nie będzie poprawiony . Myślę że to leży w interesie firmy aby model poprawić . Na razie sporo nowych Stellek wraca do serwisu bo delikatnie rzecz ujmując model jest niedopracowany . Mam znajomego który handluje Shimano i wręcz odradzał mi kupno nowej i zachęcał abym poszukał gdzieś starej . Nie strzelał by sobie w kolano bo nowe posiadał a starych niestety już nie więc mam prawo mu wierzyć
Napisano 19 październik 2013 - 14:28
Napisano 19 październik 2013 - 20:23
mam model 2013 sw 10 000
Był ze mną na rybach tydzień w tym roku.
Za rok tez pojedzie ze mną na tydzień ( na więcej nie znajdę czasu)
W 2015 może uda mi się wystruga 2 razy po tygodniu.
Czy jest szansa że zajadę w tak intensywnym użytkowaniu ten kołowrotek?
Myślę że nie.
Myślę że podobnie ma wielu kupujących takie kołowrotki.
Napisano 19 październik 2013 - 20:30
Napisano 19 październik 2013 - 22:50
Niech ktoś wrzuci linka z ilością, gdzie podano % ile tego modelu wraca do serwisu i zjakimi usterkami. Siedzę, googlam, swierzbu dostałem, a nie mogę znaleźć.
A myślisz że ktoś będzie się tym chwalił ? w procentach jeszcze ? Takich informacji raczej należy szukać na forach ale ludzie też za bardzo chwalić się nie będą bo kto przy zdrowych zmysłach chciałby wyjść na frajera ?
Napisano 19 październik 2013 - 23:30
Napisano 20 październik 2013 - 01:43
Panowie, poczekajmy do końca następnego sezonu. Zobaczymy jakie wtedy będą recenzje tej Stelli.
Jedno jednak trzeba jej przyznać - to jeden z najładniejszych młynków ever
P.S. Kilku znajomych łowi '13 Bassy i inne atlantyckie drapieżniki. Wszyscy są zachwyceni, nie słyszałem ani jednej skargi.
Napisano 20 październik 2013 - 11:08
...na frajera? Tzn. Jak zapytam na forum czy warto kupić to nikt mi nie odpowie albo będzie kłamał, że jest miód? Ja na pewno powiedziałbym, nie kupujcie bo złom czy coś w tym rodzaju bo się naciąłem. Wstydziłbym się jakbym nie przestrzegł albo skłamał.
Po co te emocje ? Prędzej czy później zostanie to zweryfikowane nad wodą ale to będzie bardzo trudne bo tak jak pisze Migotka że sposobności do ekstremalnego łowienia ma bardzo mało (kilka dni w roku) i podejrzewam że większość z nas ma też ograniczone pole do popisu , dlatego zdałem się na opinię testera ( Alana Hawka ) który cieszy się szacunkiem oraz opinię kolegi który handluje Shimano i mi to wystarczy , innym może nie . Kołowrotek jest śliczny , pewnie bardzo solidny ale pytanie czy jest wart takich pieniędzy ? bo wychodzi na to że na rynku są konstrukcje tańsze i bardziej dopracowane i za mniejsze pieniądze. Szkoda że ten poszukiwacz procentów nie natknął się na przytaczaną opinię a raczej dogłębną recenzję Alana Hawka oraz Australijskie forum Shimano pewnie uniknąłby świerzbu.
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 20 październik 2013 - 12:16
Napisano 20 październik 2013 - 11:46
Te info o wadach dotarło-dotrze do producentów shimano napewno....i miejmy nadzieję,że wezma sie do roboty i poprawia i udoskonala to co jest nie tak,i byc może zrobi sie o tym głośno..ze juz jest wszystko ok...lecz do tej pory na rynek z tasmy wyszło tych "nie do końca idealnych" napewno sporo...poten na różnych ebayach bedzie loteria czy ktos szczerze napisze ze to ta z pierwszego wypustu,czy juz ta poprawiona.....loteria....
Napisano 20 październik 2013 - 11:58
Nie czytałem całego tematu bo to młynek nie na moją kieszeń, jak będziemy zarabiać w EUR to sobie taki sprawię
jednak chętnie posłuchałbym o kołowrotkach tańszych i bardziej dopracowanych, jeżeli będzie kosztował 1/3 ceny to jestem zainteresowany
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych