Ja byłem dziś na okoniach z Boronem 20lb, łowiłem ulubioną metodą na dropshota i po prostu bajka.
To na pewno jest 20lb ? Na okonia ? Masakra i nic nie rozumiem ... na kij od szczoty też można "łowić" podobno
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 marzec 2015 - 00:01
Ja byłem dziś na okoniach z Boronem 20lb, łowiłem ulubioną metodą na dropshota i po prostu bajka.
To na pewno jest 20lb ? Na okonia ? Masakra i nic nie rozumiem ... na kij od szczoty też można "łowić" podobno
Napisano 14 marzec 2015 - 04:00
Optymalny do dropshota jest 40g wyrzutu, ten jest do 33. Wcześniej łowiłem głównie na wędkę do 42g. Ten w dodatku na siuśmajtkach w okolicach 20cm nawet się giął. Z kilkunastu sztuk nie spadła mi ani jedna.
Napisano 16 marzec 2015 - 13:31
Optymalny do dropshota jest 40g wyrzutu, ten jest do 33. Wcześniej łowiłem głównie na wędkę do 42g. Ten w dodatku na siuśmajtkach w okolicach 20cm nawet się giął. Z kilkunastu sztuk nie spadła mi ani jedna.
Okolo 20 cm rybki na wedeczke do 40 gramow.
Szczerze zazdroszcze .
Napisano 16 marzec 2015 - 14:19
Okolo 20 cm rybki na wedeczke do 40 gramow.
Szczerze zazdroszcze .
Polowałem na większe, takie brały, nie moja wina i w ogóle o co chodzi? Dobrze się łowiło, ryby nie spadały, z czym masz problem?
Napisano 16 marzec 2015 - 14:20
Polowałem na większe, takie brały, nie moja wina i w ogóle o co chodzi? Dobrze się łowiło, ryby nie spadały, z czym masz problem?
Ostatnio ze zdrowiem. Przeziebienie mnie dopadlo.
Dzieki za troske.
Napisano 16 marzec 2015 - 14:29
Ostatnio ze zdrowiem. Przeziebienie mnie dopadlo.
Dzieki za troske.
Dobrze, no to powiedz mi konkretnie wędki o jakim c.w. powinienem był używać?
Edit:
Chyba człowiek załapał wreszcie, że nie wie jakich ciężarków używałem, a napisał, że wędka do 33g jest za potężna. Lepiej późno niż wcale
Użytkownik Obcy edytował ten post 16 marzec 2015 - 14:42
Napisano 16 marzec 2015 - 14:54
Dobrze, no to powiedz mi konkretnie wędki o jakim c.w. powinienem był używać?
Edit:
Chyba człowiek załapał wreszcie, że nie wie jakich ciężarków używałem, a napisał, że wędka do 33g jest za potężna. Lepiej późno niż wcale
Nie odnosilem sie wogole do aspektow technicznych wedkowania przez Ciebie uprawianego.
Chodzilo mi raczej o sama idee - zastosowanie techniki polowu wymagajacej uzycia sprzetu bardzo ograniczajacego przyjemnosc z samego procesu wedkowania.
Oczywiscie przyjemnosc jest rozumiana subiektywnie. Wiec moj wpis byl bardzo subiektywny.
Napisano 16 marzec 2015 - 16:20
Jak łowię z ciężarkiem 25-28 granm to suktywna przyjemność nie ma nic do rzeczy, kij musi być powyżej 25g wyrzutu. 33 jest wtedy w sam raz, choć okonia na wędce o cw 10 gramów holuje się przyjemniej. Do drop shota stosuje się i kije 40-to gramowe. Niestety, wymaga tego czasem ta akurat technika, choć hol nie daje zbyt wielkiej przyjemności.
Napisano 16 marzec 2015 - 16:25
Jak łowię z ciężarkiem 25-28 granm to suktywna przyjemność nie ma nic do rzeczy, kij musi być powyżej 25g wyrzutu. 33 jest wtedy w sam raz, choć okonia na wędce o cw 10 gramów holuje się przyjemniej. Do drop shota stosuje się i kije 40-to gramowe. Niestety, wymaga tego czasem ta akurat technika, choć hol nie daje zbyt wielkiej przyjemności.
Czyli wszystko jasne.
Nie uprawiam takich technik wedkarskich jak dropshot. Moj wpis mial wlasnie charakter subiektywnego komentarza. A nie tego jaki ciezarek czy jaki kij do jakiego ciezarka.
Po prostu chodzilo mi o przyjemnosc z lowienia okoni na tak mocny sprzet.
Z mojej strony koniec "bicia piany".
Pozdrawiam
Guzu
Napisano 21 wrzesień 2015 - 11:05
To widze ze kijek nie spelnil oczekiwan. Pochwal sie jak wrazenia i co takiego w nim nie podpasowalo?
Napisano 21 wrzesień 2015 - 11:39
Kijek jest rewelacja tyle, że miałem go 2 razy nad wodą, leży w tubie. Łowię zdecydowanie ciężej a jak lekko to mucha. Nie podjąłem ostatecznej decyzji co do sprzedaży - zobaczymy. Ktoś z forumowiczów sugerował by odezwać się do niego kiedy będę robił ruchy w arsenale, brakowało mu modelu j/w do kolekcji. Jeśli to czyta wie co robić, nick forumowicza gdzieś przepadł stąd mój post...
Użytkownik Andrzej Stanek edytował ten post 21 wrzesień 2015 - 15:22
Napisano 21 wrzesień 2015 - 21:31
Kijek jest rewelacja tyle, że miałem go 2 razy nad wodą, leży w tubie. Łowię zdecydowanie ciężej a jak lekko to mucha. Nie podjąłem ostatecznej decyzji co do sprzedaży - zobaczymy. Ktoś z forumowiczów sugerował by odezwać się do niego kiedy będę robił ruchy w arsenale, brakowało mu modelu j/w do kolekcji. Jeśli to czyta wie co robić, nick forumowicza gdzieś przepadł stąd mój post...
Ja swojego nie oddam Akurat moje przynęty zawierają się w przedziale rzutowym wędki i jestem bardzo zadowolony
Ostatnio kijek doczekał się dublera i teraz odpoczywa a;e cały czas o nim myślę
Napisano 21 wrzesień 2015 - 22:28
Poszedł priv.
Napisano 24 wrzesień 2015 - 20:58
Kurcze szkoda że w casie ten Rastek
Na spina byłbym chętny
Napisano 25 wrzesień 2015 - 13:39
Podłącze się pod temat żeby nie zakładać nowego. Jest do kupienia blank 83ML na portalu aukcyjnym w lepszych pieniądzach niż w pracowni i mam takie pytanie czy jest jakiś sposób na idetyfikację czy jest to oryginał? Czy powinny być jakieś oznaczenia na nim? Któryś kolega z forum kupował gotowy kij od tego sprzedawcy i rzeczywistość odbiegała od opisu, więc mam obawy żeby się nie naciąć.
Użytkownik dreadknight edytował ten post 25 wrzesień 2015 - 13:40
Napisano 27 wrzesień 2015 - 20:01
Napisano 17 wrzesień 2019 - 11:53
Napisano 17 wrzesień 2019 - 12:27
tez mam nawet dwie sztuki,ale obydwie calkiem inaczej zbrojone.....
Napisano 17 wrzesień 2019 - 13:00
I jakie odczucia macie? Warta tych pieniędzy?
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych