Mięsiarze atakują mocno na szczęście z mizernym skutkiem .W obecnej chwili trzeba naprawdę się postarać żeby coś złowić pasiastego w godziwym wymiarze. Niestety nie wiem jak tam na rosówkę
Informacje o Rożnowie
#121 OFFLINE
Napisano 19 lipiec 2017 - 17:14
- Kaemel lubi to
#122 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2017 - 08:38
#123 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2017 - 08:52
Byle jak najmniej uklejek z hakiem w dupie o bedzie ok.
Dokładnie!!!
Nic dodać nic ująć.
Jakie spustoszenie robi trup i żywiec na zaporówkach to jest nie do opisania.
Nigdy łowiący z łodzi na spining nie pogorszą tak pogłowia sandacza jak zwolennicy zasiadek.
- bal lubi to
#124 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2017 - 10:36
Niestety fakty są przykre :
1) W tym roku doświadczyłem tylko jednej kontroli.
2) Policja (naprawdę w porządku chłopaki ) ma masę roboty z pijanymi,wypływającymi,skaczącymi etc. i nie ma czasu przyglądnąć się kto ,na co i w jakiej ilości łowi poza tym pracują do zmroku o czym stali bywalcy wiedzą .
3) Mięsiarze są z reguły zorganizowani w kilku,doskonale znają obyczaje policji a z kontrolującymi nierzadko wódkę piją zatem wiedzą co i jak.
4) z w/w. faktów wynika zatem dla mięsiarzy ,że mogą moczyć 2 kije 24h na dobę a w nocy postawić jeszcze kilka.
Niestety opisałem to z własnych obserwacji a najbardziej dla mnie przykre jest to że kiedyś w rozmowie z jednym z nich spytałem aluzyjnie co by było gdyby ktoś na nich doniósł to dowiedziałem się że jakiś domek mógłby w zimie spłonąć ....
Dopóki nie będzie ostrych wyrywkowych całodobowych kontroli wzdłuż brzegów łącznie z konfiskatą sprzętu pozostającego bez opieki to mięsiarze będą górą ...
Nie wspominając o dziadkach z PZW którzy na zarybienia mocno skąpią ....
- piotrmr lubi to
#125 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2017 - 10:46
Dokładnie!!!
Nic dodać nic ująć.
Jakie spustoszenie robi trup i żywiec na zaporówkach to jest nie do opisania.Nigdy łowiący z łodzi na spining nie pogorszą tak pogłowia sandacza jak zwolennicy zasiadek.
Łowiący z łódek, moim zdaniem są jednak bardziej skuteczni.
"Zasiadkowcy" mają (niestety) tą przewagę, że są ich tysiące.
(Suweren konsekwentnie blokuje próby uzdrowienia sytuacji).
#126 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2017 - 11:43
Masz racje zasiadkowców są tysiące .
Moi sąsiedzi poza sezonem potrafią postawić na odcinku 100 metrów 20 wędek
#127 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2017 - 12:04
Nie podam nazwy zbiorników, natomiast nie raz ludzie łowiący na przynety sztuczne spływali na zero kiedy trupiarze milei komplety i więcej.
#128 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2017 - 12:43
Kotwic ma rację .
Niestety.
Sam jestem tego najlepszym przykładem Nie mam problemu z przyznaniem się do tego że niejednokrotnie wróciłem o kiju ale ja nie mam ciśnienia na wynik i czasem potrafię cały dzień eksperymentować z jakąś ciekawą przynętą czy też badać teren metr po metrze. Za to przypływając do pomostu mam relację od ,,sąsiadów " co dzisiaj złowili. Ogólna tendencja jest taka że jak nie bierze to ja wygrywam a jak bierze to oni potrafią wyciągnąć kilkadziesiąt sztuk w ciągu dnia a ja kilka - kilkanaście ( piszę o sandale ) .
Zatem jeżeli goście siedzą na miejscu codziennie od 01.05 do 01.11 łowiąc statystycznie 3 ryby dziennie to w sezonie łowią 500 sandałów .
Takich stanowisk na Rożnowie jest przynajmniej kilkadziesiąt.
Zatem jak czytam info z koła Nowy Sącz że w danym roku wpuszczono 3000 20-o centymetrowych sandaczy to chcę mi się płakać ..
Oprócz tego myślę ,że nadmiar uklei i certy który z tego co obserwuję z roku na rok się powiększa spowodowany jest zaburzeniem równowagi ryba biała - drapieżnik ..
- piotrmr lubi to
#129 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2017 - 13:02
Bolek 60 dwa sandały po 80 .
Kontaktu z pasiakiem brak chociaż jak przyjechałem to
słyszałem pojedyncze ataki.
Sinice zaczynaja kwitnąć i woda z
dnia na dzień zrobi się bardziej zielona...
Miesiarze mówią ze leszcz się ruszył i okupują
gruntówki .
Miałem iść łowić dalej ale zrobiła się lampa i trzeba będzie kilka godz poczekać ...
#130 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2017 - 13:33
- kotwitz, Raffaello, wobler130 i 1 inna osoba lubią to
#131 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2017 - 14:15
A teraz co najzabawniejsze :
Otwieram pudełko z główkami a tam 3 szt . 22g a reszta poniżej 16g . Myśle sobie ze jak dobrze pójdzie to z godzinkę połowie
Żeby przedłużyć czas zabawy wpadłem na pomysł ze najpierw obstukam czymś ch...wym sprawdzę gdzie sa zaczepy i jak zerwe testera to wtedy założę Ostatnie główki . Jakieś dwa miesiące temu była akcja sprzęt wędkarski w biedronce. Moja kochana mamusia dla ktorej stary koń jest cały czas ukochanym synkiem kupiła mi piecioczęściowy set podwójnie zbrojonych riperow o bardzo wątpliwej jakości ... Wszystkie ryby złowiłem na imitacje chińskiego okonia ))))
- coma lubi to
#132 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2017 - 14:17
#133 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2017 - 20:52
#134 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2017 - 21:46
Popołudnie na zero chociaż dziadek z niebieskiej łódki z daszkiem
Parkujący swój wodolot przy polu w Tabaszowej walnął 2 metrowego wąsatego .
Niestety będą kotlety jutro
#135 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2017 - 22:04
- piotrmr i szczupak1 lubią to
#136 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2017 - 15:05
Haha, ten dziadek gadał o nim już w tamtym roku, w końcu go dorwał . Historia prawie jak stary człowiek i morze .
#137 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2017 - 19:33
Kolejna historia bez happy end'u i koniec legendy wieelkiej ryby. Sporo mniejszych łowią regularnie tylko w innych rejonach jak dziadka
- wobler130 lubi to
#138 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2017 - 20:02
Myślę ,że takich osobników jest w jeziorze więcej zwłaszcza ,że dziadek w czerwcu walnął 180-tkę . Jakieś 4 lata temu rozmawiałem z jednym z dyrektorów zarządzających zaporą i powiedział mi że przy zaporze są takie sztuki ,że nurkowie nie schodzą pojedynczo bo boją sie ataku
Dziś rozmawiałem z okoniami i powiedziały mi ,że dziś nie robią i choćbym nie wiem się jak starał to dziś do współpracy je nie namówię ...
- wobler130 i szczupak1 lubią to
#139 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2017 - 16:14
#140 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2017 - 17:03
Wojtek, zdradź gdzie. Ja tam będę w sierpniu u teściów .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych