Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Yelcyn, on 20 Aug 2025 - 22:58, said:snapback.png

Hej,

Prośba o Wasze rekomendacje: jakie echo na fiordy?

Głębokość: 90% czasu łowienia: 50-100 m

Te pozostałe 10%na głębokość nawet i 200 m.
Co chcę zobaczyć? Już mi tam nie chodzi o molwę przyklejoną do dna na 100 metrach, ale byłoby miło widzieć ławicę drobnicy  :) 
Pewnie spytacie o budżet? Prawie jak żona. Powiedzmy: idealnie od 3, do max 5 tyś. zł.
P.S. Mam Garmina Strikera 9 sv plus z GT-52 i się niestety nie sprawdził.
W wątku w "Stikerach" główna przyczyna: zły przetwornik do takich głębokości, ale i niewłaściwe echo.

Używany Raymarine Axiom  , Garmin GPSmap 923, przetwornik Airmar TM150 , gt56- na wymianę, by mieć obrazowanie boczne, wariant B Elite FS9, przetwornik HDI 50/200/455/800 - na wymianę ze stockowym 3in1

Cześć,

mam podobny dylemat, z tym że celuję w Humminbirda ze względu na kompatybilność z MinnKota (pewnie to będzie Terrova do użytku na jeziorach z pontonem 3.6m), zastanawiam się nad Helixem 9 ewentualnie jak trochę stanieje to Xplore, dodatkowe wymagania to zasięg do ok 300m na fiordach. Czy to dobry wybór? Jak z przetwornikiem na te głębokości i słoną wodę w tym brandzie?

Dziękuję za wszelkie rady
Bogdan

Edytowane przez justinet
Opublikowano

Yelcyn, on 20 Aug 2025 - 22:58, said:snapback.png

Używany Raymarine Axiom  , Garmin GPSmap 923, przetwornik Airmar TM150 , gt56- na wymianę, by mieć obrazowanie boczne, wariant B Elite FS9, przetwornik HDI 50/200/455/800 - na wymianę ze stockowym 3in1

Cześć,

mam podobny dylemat, z tym że celuję w Humminbirda ze względu na kompatybilność z MinnKota (pewnie to będzie Terrova do użytku na jeziorach z pontonem 3.6m), zastanawiam się nad Helixem 9 ewentualnie jak trochę stanieje to Xplore, dodatkowe wymagania to zasięg do ok 300m na fiordach. Czy to dobry wybór? Jak z przetwornikiem na te głębokości i słoną wodę w tym brandzie?

Dziękuję za wszelkie rady

Bogdan

Do xplore ten przetwornik XNT 14 74 T - 200/50 Transom SOLIX/ONIX DualBeam Transducer - Humminbird  , do helixa ten: XNT 9 DB 74 T - 200/50 Transom DualBeam Transducer - Humminbird   - kup sobie zza granicy będzie szybciej. Zamiennie z powyższymi to Airmar TM150/P66 z adapteram kablowymi przejściowymi do helixa 9 pin a do xplore14pin

Opublikowano

Do xplore ten przetwornik XNT 14 74 T - 200/50 Transom SOLIX/ONIX DualBeam Transducer - Humminbird  , do helixa ten: XNT 9 DB 74 T - 200/50 Transom DualBeam Transducer - Humminbird   - kup sobie zza granicy będzie szybciej. Zamiennie z powyższymi to Airmar TM150/P66 z adapteram kablowymi przejściowymi do helixa 9 pin a do xplore14pin

Dziękuję, nie mogę niestety odnaleźć zasięgu dwóch pierwszych, TM150 też odpada ze względu na zasięg. Pewnie tanio i dobrze będzie P66?

Opublikowano

Dziękuję, nie mogę niestety odnaleźć zasięgu dwóch pierwszych, TM150 też odpada ze względu na zasięg. Pewnie tanio i dobrze będzie P66?

wejdź na stronę airmara i poszukaj danych , mają to dobrze opracowane a ten 50/200 mocowo 600W czyli tyle co p66

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Z tego co widzę to język i jednostki można zmienić u nas w kraju za grosze. Nie mogę nigdzie doczytać czy mają geofencing i czy można go ściągnąć w PL lub zdalnie jak w lowrance hds

I czy jeżeli mają to w ogóle nie działają, czy po prostu wyskakuje czerwona ikonka jak kiedyś kolega chyba w simradzie na kutrze miał

Edytowane przez SzymonM