A co Ci da przesyłka za pobraniem ?
Przesyłka olx to i owszem . Gosc nie wysyła nie dostaje kasy. Przy drogich rzeczach lepiej rozpakowac pod pulpitem paczkomatu i przy swiadku nie z rodziny. Kamera nagrywa. Byc moze przy wałku byłby to dowod ze nie dostales co zamowiles jesli w srodku była by np cegła cegła. Nie wiem jak olx radzi sobie z sytuacja ze dostales cegle zamiast stelli ale jakies zabezpieczenie to jest.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
A co ci da przesyłka olx ? Nic, kompletnie nic ! Kupiłem wiele rzeczy na allegrowym oeliksie. Dwa razy zostałem oszukany. Na allegro też dokładnie dwa razy. Jak ? Bardzo prosto. Wystarczy, że sprzedający podkoloryzuje ogłoszenie czyli np. ukryje rysy na polikach multiplikatora fotografując go tak aby nie było ich widać lub opisze go "prawie" zgodnie z prawdą. Powiedzmy, że stan ideał, a przekładnia postukuje. Potem wyśle towar "prawie" zgodny z opisem i po "zabiegu". Allegrowy oeliks radzi dokładnie to samo co allegro czyli dochodzenie swoich praw na drodze sądowej bo przecież towar został wysłany i oni nie widzą podstaw do "mieszania" się w sprawę. Chyba, że masz czas i sporo pieniędzy to można w sądzie takie problemy rozstrzygać.
Ps. Temat wałkowany wielokrotnie. Tanio = albo źle albo wał. To samo z samochodami. Jak ktoś naprawdę dwa to za bezcen nie odda. Koniec. Jedynym rozwiązaniem aby uniknąć problemów jest odbiór osobisty lub zakup z zaufanego źródła.
Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 19 styczeń 2022 - 19:37