Skocz do zawartości

KOŁOWROTEK AWA-SHIMA ASTRO QX 3000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Rozgladam się za kręciołkiem do spina. Buszując po alledrogo znalazłem coś takiego http://allegro.pl/item363832543_kolowrotek_awa_shima_astro_q x_3000_100per.html

Ewentualnie troszkę droższy : http://allegro.pl/item365585025_kolowrotek_awa_shima_pulse_r s_2000_100per.html Wygląda całkiem sympatycznie i nie jest drogi. Szukam czegoś do max 350zł. Kręciołek ma służyć do spinningowania głównie na woblerki max 20gr. Zastabawiałem się nad Red Arcem ale słyszałem kilka opini , że łożyska padają i nie można ich wymienić. T a Awa-shima wygląda całkiem ładnie tylko nie wiem jak ten mechanizm. Może ktoś coś wie na temat tego sprzętu. Proszę o pomoc ;) ;)

Opublikowano

Za ta kase kupilbym raczej jakis kreciolek f. Shimano.

Np. ten jest bardzo przyzwoity (kolega nim lowi ciezkimi dzigami, i nie ma problemow)

Technium

Oczywiscie cos w wielkosci 2500-4000, chcialem tylko pokazac ze mozna dostac za ta cene :D

O Awa-Shima dyskusja kiedys byla na forum, ale chyba nikt nic nie wiedzial na ten temat.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dokładnie, posłuchałbym Tomka, PaNeK miał do sprzedania Ryobi Zauber, ale chyba wycofał ofertę, poszperaj w wątku kupię,sprzedam. Ta Ava Shima jest niesprawdzona więc lepiej się wstrzymać, a za kasę o której wspomniałeś spokojnie kupisz coś ze sprawdzonych wyrobów. :D

Np:http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=5911& amp;start=0&

Opublikowano
Hmm widzę, że ciężko z opinią na temat kręciołków awa-shima . Trudno prawdopodobnie sobie podaruje i zainteresuje sie czymś popularnym i sprawdzonym
Opublikowano
Masz rację, lepiej kupić coś sprawdzonego niż później użerać się z serwisem...a to może potrawać w przypadku f-my marki drut <_<
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Heh, najbardziej bawią mnie tłumaczenia z angielskiego w opisach kołowrotków - np. odkuwana na zimno szpula z aluminium. Z ang. Cold Forged - co oznacza po prostu TOCZONY. Ale odkuwany na zimno brzmi bardziej profesjonalnie :mellow: Piękne
Opublikowano

Heh, najbardziej bawią mnie tłumaczenia z angielskiego w opisach kołowrotków - np. odkuwana na zimno szpula z aluminium. Z ang. Cold Forged - co oznacza po prostu TOCZONY. Ale odkuwany na zimno brzmi bardziej profesjonalnie :mellow: Piękne

:lol: :lol: :lol:

Świetne spostrzeżenie, trzeba tylko, aby ktoś takowe tłumaczenia przesłał do Urzędu Ochrony Konsumentów, czy jak to tam się nazywa. Mogłoby być śmiesznie, ale tylko niektórym, podejżewam. :lol: :huh: :lol:

Opublikowano

forged nie okresla procesu toczenia tylko kucie ... a to sa dwa bardzo rozne pojecia :D

podczas toczenia lub frezowania powstaje bardzo duzo odpadu, ktory przy uzyciu drogich materialow jest bardzo kosztowny, dlatego toczenie lub frezowanie ma nie tylko swoja cene (tak samo jak produkty wykonane w ten sposob) ale takze jest bardzo rzadko spotykane ...

Opublikowano

PaNeK miał do sprzedania Ryobi Zauber, ale chyba wycofał ofertę

Oferta znowu aktualna :D tylko cena bardziej atrakcyjna B) jeśli w gre wchodzą używane to zapraszam na priv :mellow: