Skocz do zawartości

spotkanie nad Odrą, 20-22 czerwiec 2008

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niniejszym informuję, że wsród kół, zbliżonych do castingu i spinningu, padła nieformalna propozycja aby spotkać się w czerwcu nad Odrą.

1. Termin spotkania: 20-22 czerwiec 2008

2. Miejsce spotkania: Urad, n/Odrą (około 15-20km powyżej Słubic

3. Nocleg: pod chmurką, przy ognisku, wspólne gawędy, wymiana informacji itp. przyjemności.

4. Wyżerka i napitki: własne, co kto ma i jest wstanie pomieścić, w bagażniku lub plecaku :D

5. Przyjazd na miejsce spotkania od godziny 17.00 w dniu 20 czerwca- bez ograniczeń.

Zainteresowanych, nowicjuszy i zaangażowanych castingowców oraz spinningistów zapraszamy do zapisów

Krótkie lekcje castingu można będzie pobierać kol. @Spigota (i nie tylko)

Żeby nie przedłużać, ogłaszam otwarcie listy uczesników spotkania. Proszę o dopisywanie się do listy chętnych:

1. popper

2. janusz.walaszewski

3. spigot

post-160-1348913946,7371_thumb.jpg

post-160-1348913946,8331_thumb.jpg

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Super pomysł

po krótkiej rozmowie z Waldkiem pomysł mi sie spodobał oczywiście jak tylko czas pozwoli piszę się

@poper napisał :

Krótkie lekcje castingu można będzie pobierać kol. @Spigota (i nie tylko)

śmiesznie może to brzmi ale zadeklarowałem sie przyjęcia na klatę 2 lub 3 osób początkujących przygodę z castingiem

do krótkiego omówienia co i jak :D

chyba nikt mi nie ma za złe ?

Waldku będę na 90 %

Opublikowano

A by was wschodni wiatr pokręcił :(

Akurat mam wesele u kumpla

I w dodatku jestem drużbą więc nie wypada nie przyjść

Nic to pozostaje mi życzyć połamania

Opublikowano

Ja się piszę, mam nadzieję, że będzie normalna woda bo na wyskoiej na Uradzie nie połowi się. Fajny odcinek wybraliście Urad - Rybocice zawsze tam mi się dobrze wędkowało.

Nie sądziłem, że i ten kawałek wody znasz Jachu. Cieszę się bardzo, że będziesz.

Mam nadzieję, że w podanym terminie woda już będzie w dolnej strefie stanów średnich.

W najgorszym razie zawsze możemy podjechać w górę, do Kłopotu lub nawet pod Kosarzyn :D

@jajakub, za wschodnie wiatry dziękujemy :mellow:

Opublikowano

Waldek, a jakie ryby są przewidziane do odłowu? Pytam się z powodu ewentualnego doboru kija do takiego łowiska. Co organizator proponuje tam łowić bo nie znam odcinka.

pozdrawiam :D

Opublikowano

A by was wschodni wiatr pokręcił :(

Akurat mam wesele u kumpla

I w dodatku jestem drużbą więc nie wypada nie przyjść

Nic to pozostaje mi życzyć połamania

hehe, ja też z chęcia bym wpadł, ale idę z moją zoncią na wesele jej koleżanki

Opublikowano

Waldek, a jakie ryby są przewidziane do odłowu? Pytam się z powodu ewentualnego doboru kija do takiego łowiska. Co organizator proponuje tam łowić bo nie znam odcinka.

Andrzeju, jest jakiś organizator? Nic o tym nie wiem. Ja tylko wyraziłem to, co niektórym od dawna kiełkuje w zamysłach.

To spotkanie wolnych ludzi, na wolnym powietrzu.

Ludzi dysponujących wolnym czasem do zagospodarowania, no i oczywiście chęcią spędzenia nocy, pod niekoniecznie pogodnym niebem, oraz pałającymi chęcią wspólnych łowów.

Łowić możesz co chcesz i jak chcesz. To już wolny kraj i wolna woda.

Jak sobie rozpalisz własne ognisko, pewnie też nikt nie będzie Ci miał za złe.

Co do samych łowów, nastawiłbym się na bolenie, z uwzględnieniem przyłowu, w postaci grubego klenia i pomniejszych szczupaczków. Sandacz też tam się lubi zbłąkać. Nawet w słoneczny dzień :D

@PaNeK

Zero zobowiązań, zero kosztów, prócz kosztów własnych jak: dojazd i powrót, zakup siekierki do rąbania drew na ognisko, kawa w termosie, kilka puszek browara, kanapki albo kasa na knajpę-wolny wybór i wolne dysponowanie czasem :mellow: )

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedz. Wolny kraj wolnym krajem ale porządek powinien być dlatego się pytam. Z Twojej wypowiedzi wynika, że należałoby zabrać ze dwa kije, nieduży namiocik ze śpiworem i termos gorącej herbaty.

Poza tym to nie noc ale około dwóch nocy na łące będzie do przespania. A czy w okolicy jest jakaś baza gastronomiczna? ( w rozumieniu zakupu gotowych posiłków)

Trochę smutno dla mnie, że tam występuje głównie boleń. ale może te grube klenie się pokażą gdzieś na przelewie?

Opublikowano

Rozumiem, że zamierzasz przyjechać. Fajnie. Śpiwór pewnie się przyda, namiocik jak wolisz. Co do bazy gastronomicznej, nie robiłem rozeznania i nie zamierzam robić.

Do wiochy o dwa rzuty beretem, pobliska Cybinka o 10 km a Słubice jakieś 16 km, do 36 km, do Krosna Odrzańskiego.

Kto będzie spragniony cywilizacji, to ją tam znajdzie.

Przepraszam.

To nie jest zorganizowany zlot, tylko dobrowolne spotkanie. Pomysł zapodał jeden z kolegów, @tofik. Przedyskutowałem go ze @Smaczkiem i @Spigotem, następnie, jak już pisałem, wyraziłem publicznie.

Dopowiem też tyle, że choćby nikt więcej się nie pojawił, ja zamierzam tam być i łowić, w określonym wyżej terminie.

Opublikowano
Nie wiem jak będzie ale już przeliczam ile czasu zajmie mi płynięcie do was B) O powrocie nie wspominam bo cały zapas paliwa w tank sztelach nie wystarczy, ale co tam Waldi weźmie mnie na chol i po wałach jakoś do domu w tydzień obrócimy :lol:
Opublikowano

Z dyskusji wnoszę, że mogę zaktualizować listę o kolejne osoby:

1. popper

2. janusz.walaszewski

3. spigot

4. Thymallus (o ile znajdzie drugi kij :D )

5. tornado (o ile dopłynie :lol: )

6. Tofik (o ile przekona ładniejszą połowę własnego związku)

Opublikowano
No to @popper walnął zapowiedzi :lol: Będę napewno . Wszak coś mi się należy na urodziny , a właściwie to kilka dni po :mellow: i od razu zaznaczam że w przeciwieństwie do kwisy , w odrze pływać nie będę bo by się bolenie od mojego śmiechu spłoszyły :lol: Dla wtajemnicznych : ale napewno przywitam was głosem mojej świni
Opublikowano

Brawo Tofik tak trzymaj B) Waldek Ty od razu redaktora Mifka wpisój i instruktorów , Szpiega i Smaczka. Oj będzie się działo

A zapomniał bym o Mirku może tam życiówkę w pstrągu pobije.

Opublikowano
Wicherek ja mam nadzieje że życi-kę ale bolenia złowię i jeśli się jakiś uchaczy to będzie życi-ka. Na warcie Tofik wszystki mi wyciąga w środku tygodnia i nic nie zostaje na weekend dla mnie :lol: