Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś był / łowił / wie CoNieco o możliwościach spinningowo-castingowych na wyspie Rodos - zarówno z brzegu, jak i zorganizowane fishing trips godne polecenia (jakie gatunki ryb?)?

Sprzętowo - najchętniej (kubaturowo) wziąłbym z sobą Tidemastera 3/4 oz. travel - tak więc przynęty circa 10-30g.

Od razu zaznaczam, że łowienie na chleb na haczyku mnie nie interesuje.

Z góry dziękuję za wskazówki :D .

• Like 1
Opublikowano

W porcie w Rodos łowią piekne cefale. Potrzebna będzie spławikówka, może być odległościowka albo bolonka ok 5-6metrów, która umozliwi łowienie delikatnym zestawem spławikowym na głebokości ok 4-5 metrów.

Sekretem miejscowych jest ciasto, robione z mąki, masła i sera pleśniowego - jak się usmiechniesz, moze dadzą Ci uszczknąc.

Łowią piekne ryby w duzych ilościach.

• 5 lat później...
Opublikowano

Podbije temat. Co można złowic na Rodos na spining?

Moze jakieś big game?

Jede ze nie pełne dwa tygodnie i nie mam problemu z zabraniem wedek czy akcesorii?

Moze ktoś ma jakieś doświadszenie?

Opublikowano

Może jednak?

Lece tam w poniedzialek na dwa tygodnie i tak bez ryb to jakoś nie bardzo

• 3 lata później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mucha może być niezła, jest dużo ryb 10-30cm przy skałkach, więc nie trzeba daleko rzucać. Krewetki i kraby też widziałem więc przynęta nasuwa się sama. Pewnie będą straty.
Opublikowano

W tamtym roku widziałem angola który w Kiotari ze skalistego cypla łowił na gumy 3-4 cale, wyjął przy mnie bolenio-podobną rybę około 70cm. Napewno warto łowić ze skalistego brzegu i wcześniej w masce oblukać co jest pod wodą.