Skocz do zawartości

Dragon Infinity cz Daiwa Powermesh?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witaj na forum :D

ja bym tobie zaproponowal osobiscie wziasc obydwa kije do reki, porownac i wybrac ten, ktory bedzie tobie najlepiej odpowiadal ... osobiste preferencje i organoleptyka sa wazniejsze od slinienia sie do wirtualnych katalogow

Opublikowano

Witam. Ja mam Powermesha 3m 10-35 i Dragona Infinity 2,6m 14-42. Myslę że pytanie po co ci ten kij to podstawa bo to dwa różne światy - dragon jest bardzo sztywny i szybki przy tym ( unosi duże sdr-y nawet pod prad, duze gumy na główkach 35 g, a w dole ma zapas taki ze spora kijanke tez wyciagniesz - ja generanie jestem bardzo zadowolony z tego wędziska. Natomiast daiwa ma przyjemniejsza, delikatniejsza prace, łatwiej sie poddaje, nie jest taka szybka ale rownomiernie sie ugina i rybki z niej nie spadają ( ja głownie na bolenie na odrze używam) - poprawna ale bez zachwytu( przyzwyczaiłem sie już do szybszych blanków i to może dlatego).

Pozdrawiam

Opublikowano
Chodzi mi o lekki kij na Wisłę(do 18 gr).Na kleniojazie.Czytałem że daiwa ma długi dolnik, co wymaga przywyknięcia do niego.A jak sie sprawuje rezonansowa rekojeść w Dragonie?
Opublikowano

Chodzi mi o lekki kij na Wisłę(do 18 gr).Na kleniojazie.Czytałem że daiwa ma długi dolnik, co wymaga przywyknięcia do niego.A jak sie sprawuje rezonansowa rekojeść w Dragonie?

Ostatnio, bardzo przyzwoitego PowerMesha ogladałem na spotkaniu nad Odrą. Dolnik również miał długość akceptowalną.

Niestety tylko przypuszczam, kto mógł być jego właścicielem. @supersobi?

Ale może On sam się odezwie?

PS

A nie lepiej paręgroszy dołożyć na TO

Opublikowano
popper ma racje. tamtejszy powermesh przyjechal rowerem prosto ze szczecina a wlascicielem jest supersobi