seba11 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Pytanie dotyczy przynęty boleniowej. Interesuje mnie wasza opinia dotycząca woblerów JAWIA, w szczególności modelu boleniowego REKTOR. Przyznam sie, że wyglądają imponująco, ale jak jest z łownością. Czy ktoś złowił na to jakiegoś bolka świadomie używając tej cud przynęty
popper Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Czasem sobie tak kombinuję, że każda przynęta spinningowa, jest na tyle skuteczna, na ile potrafimy ją, umiejętnie zaprezentować, w łowisku.
Janusz Wałaszewski Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Czasem sobie tak kombinuję, że każda przynęta spinningowa, jest na tyle skuteczna, na ile potrafimy ją, umiejętnie zaprezentować, w łowisku. A ja dodam do tego jeszcze, że jest to ta, którą mamy najczęściej na końcu zestawu.
patu Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 ... i ta, do której mamy największe przekonanie i sentyment...
Gumofilc Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Mysle, ze byloby prosciej jakbys wkleil jakis link albo zdjecie. A ja dodam do tego jeszcze, że jest to ta, którą mamy najczęściej na końcu zestawu. Ogolnie sie zgadza ale jednak w przypadku Bolenia najmniej. Czasem sie zdarza, ze bierze na cos w rodzaju miedzianej Kalewy nr 5 , ale najczesciej sa to przynety o scisle okreslonej pracy i ksztalcie. Innymi mozna sobie pyrgac dlugo... Gumo
Janusz Wałaszewski Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Gumo, pewnie, że tak. Nie chodziło mi tu o sytuacje exstremalne, kiedy np. łowisz 25g karlinką (chciaż na takie wahadło bolka też można złowić), ale o czystą statystykę, która uwzględniając to co dopisał Patryk, potwierdza zasadność podejścia do tematu.
Gumofilc Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Jasne ze tak, tez zauwazylem, ze najtrudniej zlowic rybe (w tym Bolenia) na przynete, ktorej sie nie wrzuca do wody. A tak na marginesie, jak typujecie, bedzie dzis sie ruszal Bolek po poludniu? Gumo
Janusz Wałaszewski Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 A tak na marginesie, jak typujecie, bedzie dzis sie ruszal Bolek po poludniu? Gumo No cóż, ja to nie mam pojęcia. Ostatnio d..y ryszyć nie mogę na jakiekolwiek ryby, a na bolki to mam min. 200km. Ale jak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział
biosteron Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Na Bugu w dzień o boleniu ani słychu ani widu,dopiero pod wieczór ruszają ze swoich kryjówek.
patu Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 ...ja postaram się to sprawdzić jutro popołudniu ...
popper Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Qrcze, dopowiem jeszcze coś. Z tej naszej dyskusji nie wynika, że ktokolwiek miał w łapkach REKTOR-a images/smiley_icons/icon_redface.gif .
pablom Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Qrcze, dopowiem jeszcze coś. Z tej naszej dyskusji nie wynika, że ktokolwiek miał w łapkach REKTOR-a images/smiley_icons/icon_redface.gif . Bo REKTOR jest na wykładach a poważnie, tak jak przedmówcy, nie ma cud przynęty. Możessz coś nowego sprawdzić, czasami w przebłyszczonych wodach .... itd.
rognis_oko Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Pytanie dotyczy przynęty boleniowej. Interesuje mnie wasza opinia dotycząca woblerów JAWIA, w szczególności modelu boleniowego REKTOR. Przyznam sie, że wyglądają imponująco, ale jak jest z łownością. Czy ktoś złowił na to jakiegoś bolka świadomie używając tej cud przynęty Z nazwy nie znam tej przynęty. Możesz wrzucić jakieś zdjęcie?
Marcin Goralewski Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 http://moto.allegro.pl/item385740789_jawia_woblery_rektor_5_ wobler_boleniowy.html moto allegro
rognis_oko Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zniekształcony Thrill... Moto allegro - dobre!
wujek Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Tak ,podróba thrilla, czyli pewnie nic specjalnego. Pewnie coś tam można na niego złowić jak na każdą przynętę, ale wątpię żeby był dobry w większości miejsc.
remek Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Z tego co pamiętam to fajne wobki. Robią też fajne pstrągowe. PozdrawiamRemek
pirania74 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Ja mam kilkanaście woblerów boleniowych JAWIA - jutro wkleję fotki bo mam je w bagażniku w samochodzie
OloPe Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Dostałem od @pirania74 takiego jednego REKTORA7. Pracę ma fajną ale łowię mocną wędką (10-42 gr)i jest trochę za lekki. Może gdyby go dociążyć nie psując pracy to częściej bym go zapinał. Bo podczas prób branie na niego miałem.
Gumofilc Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Masz bardzo mocna wedke, dobra do boleniowych olowinek, wahadel...a moze zastosuj wedke do 21g, w okolicach 12, 15LB?Rzuty beda z pewnoscia lepsze.Jest cala gama przynet, ktore beda do niej pasowac, obok rozpatrywanego woblera... Gumo
mifek Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Ostatnio d..y ryszyć nie mogę na jakiekolwiek ryby, a na bolki to mam min. 200km. jachu nie jest tak źle... zawsze możesz pojechac na Dziwną... tam się nawet czasami trafiają, choć daleko im do tych z Odrzańskich główek...
OloPe Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Nie chcę zbroić/kupować kolejnej wędki. Mam dwie: jedna właśnie ta mocniejsza, którą łowię szczupaki, sandacze i bolenie większymi i cięższymi przynętami, druga do 14 gram na jazie, klenie i okonie. Do wirówek 0-2, woblerków do 5 cm.
Gumofilc Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Twoja sprawa, ale bardzo czesto, jako wedka, ktora od biedy da rade wszystko jest okreslana wedka do 21g (3/4oz). Gumo
Janusz Wałaszewski Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Rałał, na upartego to w Mrzeżynie na Redze też są a tam mam z Grzybowa 10 km
pablom Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 @Gumo - Pikehunter ma Talona 9'0MHXF2 - kawał kija, ale bardzo uniwersalny <_<
Rekomendowane odpowiedzi