Lester Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie spływ wędkarski po Bugu, powiedzmy tygodniowy np z Mielnika w dół.Czy ktoś z Was próbował takiej przygody?Jak sądzicie, ponton sprosta temu zadaniu?
pirania74 Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 Mam kolegę nad Bugiem, jest jednym z nas - @biosteron - zapytaj jego - w tej chwili jest niżówka i spływ pontonem jest chyba ryzykowny?
MaleX Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 Spokojnie możesz płynąć, przed laty kilkakrotnie spływałem od Mielnika do Fronołowa, właśnie pontonem . Nie bój się niżówki, do której obecnie brakuję dobre 30 cm.
biosteron Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 Witam,akurat na Bugu jest stan wody niski,jeśli czujesz się na siłach , umiesz czytać wodę i już w swoim życiu przepłynąłeś choćby kilkanaście kilometrów to płyń śmiało.Wiadoma sprawa kapoki to podstawa bezpieczeństwa na wodzie.Jeśli chcesz z tego pontonu łowić ryby,obowiązkowo musi być zarejestrowany i namalowane nr.rejestracyjne.A w jakiej miejscowości planujesz zakończyć ten spływ?,jak coś to wyjdę ci pomachać
Lester Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Opublikowano 7 Lipca 2008 A dlaczego mam bać się niżówki?Dłuższe postoje planuję w ciekawych miejscach(rafy,doły), a dokąd mam dopłynąć to nie biorę do głowy , najważniejsze jest wędkowanie ono jest celem.
Panek Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 Jeśli niżówka to dla tego że jest nisko (przynajmniej ja to tak rozumiem), a wtedy 10cm pod wodą mogą się znaleźć konary i inne rzeczy które mogą przedziurawić ponton
biosteron Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 Można też tak http://img134.imageshack.us/img134/7457/p1000072mr8.jpg
popper Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 Marcin, to żart. Ja nie mam takiej łodzi Ale nie żartuję, że chcę nad Twój Bug zawitać. Ustalę wszystko z Pawłem i może, jeszcze w tym roku, uda mi sie wyrwać w Twoje strony
biosteron Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 Nie ma sprawy ,dogadaj się z Pawłem, a ja się dostosuje
Rekomendowane odpowiedzi