Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Czym kreci Guzu ? - czyli kolowrotek, ktory nie istnieje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
123 odpowiedzi w tym temacie

#121 OFFLINE   Józef Lesniak

Józef Lesniak

Józef Leśniak

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1141 postów
  • LokalizacjaSłubice
  • Imię:Józef
  • Nazwisko:Leśniak

Napisano 14 luty 2015 - 21:01

Rapid Fire nie ma zastosowania w kolowrotkach o stalej szpuli .

Znaczy to chyba tyle, ze Shimano o tym nie wie,ze tak to nazywa... A moze to Panska wiedza na temat Rapid Fire jest niepelna ?

Wiedza moja na ten temat jest wystarczająca w przypadku multiplikatorów które generalnie wolę serwisować jak zwykłe korby,a mam tego sporo od prawdziwych łowców bezkresnych mórz i oceanów. Tak na marginesie,sumaryczna ilość kołowrotków do serwisu pochodzących z forum to ok.10%. Może system ten umknął mojej uwadze w przypadku stało szpulowych,bo nie jest to w standardzie tylko potrzeba zakupić dodatkową nakrętkę podobnie jak w przypadku krzywek do multików . Jeszcze mi się nie trafił taki stało szpulowy z Rapid Fire, bo na pewno bym to poznał. W sumie koszt niewielki i może warto coś takiego posiadać aby dostosować się do swojego łowiska i wybranych technik połowowych.

Mimo wszystko Panie Danielu dziękuje za oświecenie.A tak naprawdę to ja nie mam czasu na śledzenie na bieżąco wszelkich nowinek. W praktyce mi to pózniej samo wychodzi.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

Użytkownik Józef Lesniak edytował ten post 14 luty 2015 - 21:24

• Guzu lubi to

#122 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 14 luty 2015 - 21:58

Milo mi.
Ciesze się ze choć trochę mogłem się zrewanżować za wiedzę,która Pan się dzieli na forum.

Pozdrawiam
  • maicke82 i range1970 lubią to

#123 OFFLINE   Józef Lesniak

Józef Lesniak

Józef Leśniak

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1141 postów
  • LokalizacjaSłubice
  • Imię:Józef
  • Nazwisko:Leśniak

Napisano 14 luty 2015 - 22:45

Mi również miło Panie Danielu. 

Wiedza moja jest jaka jest i nie musi się Pan wcale rewanżować.Jest Pan bardzo wytrawnym obserwatorem wszelkich nowinek i proszę się tym dzielić.

Jak widać z powyższych postów dyskusja na dane tematy wcale nie musi dzielić,a przyczynia się właśnie do wzbogacenia wiedzy. 

Ps. Modernizacja Stellki -napisałem że mi się nie podoba,ale pochwała za to że pokazał Pan co można zrobić z kołowrotkiem. Można wiele.

Man nadzieję że kiedyś spotkamy się na Odrzańskich łowiskach,choćby w połowie drogi Słubice - Szczecin. Dysponuję bardzo szybką łodzią River Fox 390,taką 

jak ma @ Szpiegu Grzesiek,tylko z o wiele mocniejszym silnikiem.

Pozdrawiam

• Guzu lubi to

#124 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 21 luty 2015 - 19:59

Mi również miło Panie Danielu. 

Wiedza moja jest jaka jest i nie musi się Pan wcale rewanżować.Jest Pan bardzo wytrawnym obserwatorem wszelkich nowinek i proszę się tym dzielić.

Jak widać z powyższych postów dyskusja na dane tematy wcale nie musi dzielić,a przyczynia się właśnie do wzbogacenia wiedzy. 

Ps. Modernizacja Stellki -napisałem że mi się nie podoba,ale pochwała za to że pokazał Pan co można zrobić z kołowrotkiem. Można wiele.

Man nadzieję że kiedyś spotkamy się na Odrzańskich łowiskach,choćby w połowie drogi Słubice - Szczecin. Dysponuję bardzo szybką łodzią River Fox 390,taką 

jak ma @ Szpiegu Grzesiek,tylko z o wiele mocniejszym silnikiem.

Pozdrawiam

Milo byloby spotkac sie w warunkach lowiska. A nie tylko internetowego forum.

Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych