Nie czas i nie miejsce na dyskusje jakim zestawem cwiczezazdroszczę tych pstrągów, mi #1.5 daje spokojnie radę przyłowom w postaci sumków do 1,5m
Na razie jeden mi poszedł po zerwaniu linki. Na wysokiej wodzie wybrał schron pod drzewem w wodzie
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 maj 2014 - 19:59
Nie czas i nie miejsce na dyskusje jakim zestawem cwiczezazdroszczę tych pstrągów, mi #1.5 daje spokojnie radę przyłowom w postaci sumków do 1,5m
Napisano 20 maj 2014 - 20:03
raczej nie będzie (sea Bass), ale komfort rzutowy wzrośnie
ja męcze od zeszłego roku Daiwy X6 UVF +Si i kurde pierwszy raz od dłuższego czasu nie mogę znaleźć powodu do próbowania następnych, Wisła, a nie straciłem na każdej więcej niż 10m przez sezon
cena niestety masakra, jak by na to nie patrzył to obiektywnie żadna plecionka nie jest tyle warta
Użytkownik bazyloss edytował ten post 20 maj 2014 - 20:03
Napisano 20 maj 2014 - 20:07
jak by na to nie patrzył to obiektywnie żadna plecionka nie jest tyle warta
Też tak myślałem, kupując 20 funtowe PP i P-line w 2009 roku. Służą dzielnie do dzisiaj (myślę, że dzięki przyponom z FC)
A teraz, to nawet nie jestem w stanie odróżnić, która jest która.
Napisano 20 maj 2014 - 22:41
Napisano 20 maj 2014 - 22:53
Od 09 wymieniłem wszystkie wedki i kolowrotkiTeż tak myślałem, kupując 20 funtowe PP i P-line w 2009 roku. Służą dzielnie do dzisiaj (myślę, że dzięki przyponom z FC)
A teraz, to nawet nie jestem w stanie odróżnić, która jest która.
Napisano 21 maj 2014 - 08:46
Od 09 wymieniłem wszystkie wedki i kolowrotki
Pewnie więcej niż jeden raz.
O linkach nie wspomnę
Bo Ty Danielu pewnie troche częściej ode mnie lowisz. I większe ryby.
Na moje potrzeby, TE linki są na "5".
Czy troć morska, czy rzeczny sandacz, czy jeziorowe szczupaki, linka trzyma moc...... Chociaż, aptekarzem nie jestem, nie mierzyłem na ile "spadła" w ciągu tych lat.
Kołowrotka też nie zmieniłem (do tych zastosowań).
Jakoś tak jest, że do cięższych zadań,niezmiennie (7 letnia?) InfinityQ 3000 z 2 szpulami w zapasie.
Jakiś taki stały w uczuciach się robię
Na okonie mam YGK Soul #0,8(?) od Kamila.
Zajebiscie latają paprochy i wszelaki drobiazg a wypełniła po brzegi plytką szpulkę Emblema 2500. Jest ze mna II sezon.
Mankament? Czasami lubi "się zawiązać" w supelek i wowczas troszke jej ubywa. Ale jak dotad niewiele.
Użytkownik popper edytował ten post 21 maj 2014 - 09:14
Napisano 21 maj 2014 - 09:38
zapomniałem wspomnieć o jednaj, bardzo ważnej zalecie linek X8 JDM, zwłaszcza dla fanów castingu, linki te praktycznie nie zbierają wody, nie zobaczycie pięknych fajerwerków wodnych przy rzucie, dzięki temu łowię nimi w bardzo niskich temperaturach bez przemoczonych i przemrożonych dłoni
Napisano 21 maj 2014 - 16:53
Potwierdzam,woda nie kapie po dłoniach.
Napisano 13 wrzesień 2015 - 11:59
Ok sam sobie zaopiniuję może się przyda komuś. Z uwagi na juz prawie roczny test mogę cos wiecej napisać .
YGK G-Soul Upgrade PE X8 rozmiar #1,5
Wady:
W miejscu którym łowię jest mnustwo zaczepów w postaci ostrych kamieni plecionka :
ucina się jak nożem,
Zalety:
duża wytrzymałosć
brak skrecania się
bardzo cicha
nie traci koloru lekko po roku wyblakła
Podsumowanie:
Całkowicie zadowalajacy sprzęt. Przerzuciłem wszystkie plecionki obecnie w teście grubości #0,6 #1 i #1,2
Napisano 17 luty 2016 - 21:48
Też dzisiaj kupiłem YGK G-Soul Upgrade PE X8 rozmiar #1,5(30lb), mam nadzieję że to będie ostatnia pletka 30lb w tym sezonie
Napisano 17 luty 2016 - 21:58
Też dzisiaj kupiłem YGK G-Soul Upgrade PE X8 rozmiar #1,5(30lb), mam nadzieję że to będie ostatnia pletka 30lb w tym sezonie
Mozesz mi ja porównac do Varivasa w tym rozmiarze?
Napisano 17 luty 2016 - 22:00
Ok sam sobie zaopiniuję może się przyda komuś. Z uwagi na juz prawie roczny test mogę cos wiecej napisać .
YGK G-Soul Upgrade PE X8 rozmiar #1,5
Wady:
W miejscu którym łowię jest mnustwo zaczepów w postaci ostrych kamieni plecionka :
ucina się jak nożem,
Zalety:
duża wytrzymałosć
brak skrecania się
bardzo cicha
nie traci koloru lekko po roku wyblakła
Podsumowanie:
Całkowicie zadowalajacy sprzęt. Przerzuciłem wszystkie plecionki obecnie w teście grubości #0,6 #1 i #1,2
A jaką to miało rzeczywista wytrzymałość ?
Napisano 18 luty 2016 - 06:00
Mozesz mi ja porównac do Varivasa w tym rozmiarze?
Varivasa w tym rozmiarze nie miałem
Napisano 18 luty 2016 - 07:46
Napisano 18 luty 2016 - 10:02
Napisano 18 luty 2016 - 21:07
Napisano 12 maj 2016 - 16:53
Czy ktoś może używa tytułowej plecionki w rozmiarze #0.6? Zamierzam ją kupić pod okonki Na szczupłego mam #1.5 i jestem mega zadowolony
Napisano 15 maj 2016 - 21:21
Mam obecnie 0.6 i wszystko jest super (gładkość, wytrzymałość itp.) jedyną wadą i to dość istotną jest fakt robienia się supełków i nie zawsze możliwe jest rozplątanie. Przeważnie jest to zerwanie linki. Jest to irytujące, zwłaszcza że jest to linka dość droga i dla niektórych ta wada jest dyskwalifikująca. Nie wiem czym jest to spowodowane, być może dlatego , że używana do paprochów ? Kolega ma duela 8 splotowego ale 0,8 i u niego takiej wady niema, pod względem gładkości, wytrzymałości jest super . I myślę, że jak będę kupował następną linkę to wybiorę Duela multikolor. Pozdrawiam.
Użytkownik slawmen5 edytował ten post 15 maj 2016 - 21:24
Napisano 16 maj 2016 - 11:40
Mam obecnie 0.6 i wszystko jest super (gładkość, wytrzymałość itp.) jedyną wadą i to dość istotną jest fakt robienia się supełków i nie zawsze możliwe jest rozplątanie. Przeważnie jest to zerwanie linki. Jest to irytujące, zwłaszcza że jest to linka dość droga i dla niektórych ta wada jest dyskwalifikująca. Nie wiem czym jest to spowodowane, być może dlatego , że używana do paprochów ? Kolega ma duela 8 splotowego ale 0,8 i u niego takiej wady niema, pod względem gładkości, wytrzymałości jest super . I myślę, że jak będę kupował następną linkę to wybiorę Duela multikolor. Pozdrawiam.
Napisano 16 maj 2016 - 11:44
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych