Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Łowił ktoś z Was na tym jeziorze?

Pozdrawiam

Kiedyś było bardzo dobre. Nasz kolega Karambus łowił tam metrowe szczupaki. Dzisiaj jezioro jest wyrybione przez rybaków... :(

Opublikowano
Ja mam informacje, że jezioro jest dobrze pilnowane i nie ma kułsownictwa. Podobno ostatnie sieci były stawiane 4 lata temu. Teraz nie wiem co sądzić, najepiej pojechać i sprawdzić
Opublikowano

miałem tam jechać w tym roku ale znajomy przez 3 dni wyjął tylko kilka większych okoni więc sobie darowałem

szkoda czasu

Opublikowano
Brzozolasek, Wiartel .... ech ..... co to były za jeziora :D Ja mam dobre wspomnienia z Wiartlem. Jednak kiedy zobaczyłem jak może się zmienić jezioro przez kilka sezonów zwątpiłem .... Wiartel z 3-4 sezony temu stał się lekko mówiąc pusty. Może teraz jest inaczej?
Opublikowano

Z moich, skromnych doświadczeń i wspomnień wynika, że połowy w lecie na jeź. Brzozolasek były słabe. Całkiem inna bajka to przełom paździenika i listopada. Podobne doświadczenia mam z Wiartlem. Ostatni raz tam byłem w listopadzie, po pierwszym ataku zimy i połowiłem. Myślę, że wstrzeliłem się w okres żerowania, bo brzuchy szczupłych były mięciutkie, tzn. puste (żebyście dobrze zrozumieli - żaden szczupły nie trafił do wora :D).

Opublikowano

Z moich, skromnych doświadczeń i wspomnień wynika, że połowy w lecie na jeź. Brzozolasek były słabe. Całkiem inna bajka to przełom października i listopada. Podobne doświadczenia mam z Wiartlem. Ostatni raz tam byłem w listopadzie, po pierwszym ataku zimy i połowiłem. Myślę, że wstrzeliłem się w okres żerowania, bo brzuchy szczupłych były mięciutkie, tzn. puste (żebyście dobrze zrozumieli - żaden szczupły nie trafił do wora :D).