zander_90 Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 Proszę o sugestie co do haków ofsetowych z obciażneim do raczków relax-a 4cm. Rozmiar i ewentualne namiary na sprzedawcę.
zander_90 Opublikowano 30 Września 2008 Autor Opublikowano 30 Września 2008 Nie było mnie tydzień w kraju myslałem, że ktoś mi pomoże. Szkoda nie wiem jaki rozmiar dobrać nie mogę kupic ich od ręki w sklepie ale widziałem w necie. Rozmiarówka jest bardzo różna tak że nie wiem jakie dobrać. Prosze o propozycje.
zander_90 Opublikowano 1 Października 2008 Autor Opublikowano 1 Października 2008 Oto link do allegro gdzie z hakami bez obciążenia. Sam hak też mi wystarczy, z dociążeniem pokombinuję . Ale który http://allegro.pl/search.php?string=haki+offset Dzięki @pitt
pitt Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 najlepiej 1/0 gamakatsu i 1 VMC, ubranie w texas albo carolina rig zalatwia problem obciazenia
zander_90 Opublikowano 1 Października 2008 Autor Opublikowano 1 Października 2008 Dzięki pitt! Super . Tak też się zaopatrzę. Wersję obciążenia jeszcze przemyślę .
MefistoFishing Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 eee...PITuś...a czemu nie wymieniasz VARIVAS? Przecież każdy co miał varivas w ręce stwierdza, że to kapitalne haki, co prawda wiem, ze są droższe od wymienionych przez Ciebie, ale moim zdaniem są lepsze. Nie chodzi, o to, że ja je sprzedaję, ale o obiektywizm. Seria Monster Class to bardzo gruby drut i super ostrość, co w przypadku większości innych producentów jest przy takim mariażu nie do wykonania. Pozdrawiam
pitt Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 to proste, bo ich nie znam ... ja polecam z doswiadczenia a nie z katalogu
zander_90 Opublikowano 2 Października 2008 Autor Opublikowano 2 Października 2008 Ja łowiłem juz na verivasy, tylko muchowe. Są ok ale na kolana mnie nie powaliły. Dzieki!
TAJMIEN Opublikowano 6 Października 2008 Opublikowano 6 Października 2008 Czy mógłby ktoś pokazać wymienione warianty na jakiejs ilustracji ??Sam zastanawiałem się jak zbroić te raczki. To raczej wiosenna przynęta ale mam pewien zapas raczków a zabardzo nie wiem jak je wykorzystać. Próbowałem na nie łowić zbrojąc w tradycyjne główki jigowe ale nie za bardzo to wychodzi. Przebijałem też dużymi hakami na rosówki w taki sposób żeby ogonek został podwinnienty (tak jak to robi prawdziwy rak płynąc) ale jakoś mi to wszystko nie gra i w wodzie nie naśladuje dobrze prawdziwego raczka.
zander_90 Opublikowano 8 Października 2008 Autor Opublikowano 8 Października 2008 @Tajmien. Tak przyneta dla mnie też letnia czerwcowo-lipcowa. Nie mam jeszcze tych haków. Generalnie raczki relaxa nie są najszczęsliwszą konstukcją. Np dlatego, że podczas opadania ze zwykłym hakiem lub bez niego w akwarium zauważyłm tendencję do obracania sie do góry nogami lub grzbietem do dołu jak kto woli. Nóżki w opadzie co prawda ładnie drgają a sama przynęta do złudzenia przypomina raka. Raczka planuje założyć tak by ostrze wychodziło gdzieś miedzy oczami a łuk haka był pod brzuchem. Sądzę że takie umiejscowienie haka bedzie działało jak kil i uda się go prawidłowo prowadzić w opadzie. Jeżeli to nie pomoże to dociąże hak w okolicy ogona zaciskając na nim śrucinę 5g i bedę tak łowił. Teraz raki mam założone na długim haku Tiemco do streamerów, a przelotowe obciążenie mam oddalone od raka o 10cm. Przy raczym prowadzeniu czyli energicznym podszarpywaniu z przerwą raczek opada najpierw szybko a te 10cm nad dnem jakby na chwile zawisa i zwalnia opad kołysze się a okonie to lubią.
Rekomendowane odpowiedzi