Eeee tam monstery... wolałbym takiego
Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika
#461 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2015 - 10:16
#462 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2015 - 14:03
#463 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2015 - 18:12
Urywki dnia dzisiejszego...mocarze ze stajni daiwa za 100 zł i mistrall za chyba za tyle samo.Do tego mały czarny i większy grafitowy w stanie boskim ale po niezłym magiku co śrubki na pakuły wkręcał Niestety Właściciel nie chcę odsprzedać iksteera.
I najbrudniejszy super x na świecie , oszczędzę kolacji i wkleje fotkę z końca zabiegu.
Użytkownik Kombajnista_z_PGRu edytował ten post 03 styczeń 2015 - 18:20
#464 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2015 - 18:14
i odbicie lustrzane lub jak kto woli składane symetryczne.
#465 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2015 - 18:16
i zaślepki knobów typu " NOŁ SYF " zrobione na prędkości z czegoś co pod łapę się nawinęło
#466 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2015 - 19:21
Urywki dnia dzisiejszego...mocarze ze stajni daiwa za 100 zł i mistrall za chyba za tyle samo.Do tego mały czarny i większy grafitowy w stanie boskim ale po niezłym magiku co śrubki na pakuły wkręcał Niestety Właściciel nie chcę odsprzedać iksteera.
I najbrudniejszy super x na świecie , oszczędzę kolacji i wkleje fotkę z końca zabiegu.
Najbrudniejszy to chyba ten:
PB181334.JPG 54,17 KB 7 Ilość pobrań
PB181338.JPG 59,52 KB 7 Ilość pobrań
PB181351.JPG 54,17 KB 7 Ilość pobrań
#467 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2015 - 10:49
Faktycznie, tak upierd..olonego to w życiu nie widziałem!
Ktoś się ,,natrudził" żeby piasek dostał się i w elementy sprężyny kabłąka!
#468 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2015 - 10:58
Andrzej, skąd takie ,,unikatowe" zdjęcia posiadasz?
to chyba jedna z nieudanych jerkbaitowych transakcji, ale Andrzej wspominał że została uczciwie rozwiązana
#469 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2015 - 13:22
Potknąłem się kiedyś przy schodzeniu z główki i padając zaryłem kołowrotkiem w muliste dno. Po rozkręceniu okazało się, że drobinki piasku były kompletnie wszędzie. Tak więc takie rzeczy są możliwe.
Użytkownik Pawgas edytował ten post 04 styczeń 2015 - 13:23
#470 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2015 - 14:44
to chyba jedna z nieudanych jerkbaitowych transakcji, ale Andrzej wspominał że została uczciwie rozwiązana
Młynek jednego z forumowiczów zakupiony na giełdzie. Miał być sam miód a był piasek z miodem.
Nie napiszę kogo młynek i od kogo bo faktycznie sprawa została załatwiona.
#471 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2015 - 10:03
Użytkownik Kombajnista_z_PGRu edytował ten post 06 styczeń 2015 - 11:30
- urasenty lubi to
#472 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2015 - 11:51
Miales okazje zagladac do nowych SW PG to powiedz mi czy na dzien dobry smarowac? Mam taki jeden swiezutki egzemplarz i sie zastanawiam czy nie podeslac do kolegi
#473 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2015 - 11:56
Miales okazje zagladac do nowych SW PG to powiedz mi czy na dzien dobry smarowac? Mam taki jeden swiezutki egzemplarz i sie zastanawiam czy nie podeslac do kolegi
obowiązkowo, nie mówię że do mnie konkretnie ale miałem w 2014 około 10ciu sztuk pg/xg 09 i kilkanaście jedenastek, moim zdaniem żaden nie nadawał sie do uzytku bezpiecznego a 90% było suche jak pieprz, jeszcze worm jak Cię mogę w niektórych ale przekładnie suchutkie nawet bez filmu . zresztą wklejalem fotki a jak u mnie było sporo ludzi osobiście z tymi maszynami zawsze pokazywalem co w środku było i każdy był ciężkim szoku
Użytkownik Kombajnista_z_PGRu edytował ten post 06 styczeń 2015 - 11:57
- Guzu i mario lubią to
#474 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2015 - 12:03
No to wszystko jasne odezwe sie za jakis czas na priv... Podesle Ci moj egzemplarz do zabawy.... razem z innym pacjentem (Tica Libra). Czekam tylko na T knoba jeszcze to od razu zalatwi sie temat wymiany.
Pozdro
#475 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2015 - 14:07
też forumowe ale już nie takie masło maślane steez ząbkujący jak większość tych padak (skąd ta cena ? ) a exist hb niestety za długo śmigał na sucho i ząbek po ząbku widać że najmocniejsza przekładnia daiwy wcale taka mocna nie jest jak nie zadba się o nią od początku a dosmarować można bez rozkręcania wystarczy zdjąć prawy panel boczny
#476 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2015 - 14:55
Twin Power ze śmietnika , co dziwne nowy ;> i pakiecik sucharów Forumowicza spod Warszawy całkiem zdrowo wyszły po smarowanku.
Cieszy mnie to bardzo że "całkiem zdrowo wyszły"
#477 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2015 - 14:58
Cieszy mnie to bardzo że "całkiem zdrowo wyszły"
oczywiście byłeś anty ale zobaczysz że red arc najlepiej kręci na sucho ze wszystkich śmieszne że w tym quantumie było smaru wystarczająco na 3 maszyny, ale to już kolejny quantum w którym jest to samo , zdecydowanie nie oszczędzają w fabryce i wszystko plywa w smarze złe to ale lepsze niż susza teraz śmiga jak powinien bo wcześniej za tępy był pod okoniowke
- urasenty lubi to
#478 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2015 - 16:35
I jeszcze taki ulepek do użytku własnego chociaż miał iść w świat, młynek jest nowy i kręci bajecznie gdyż nawijał linkę do 3/4 szpuli wcześniejszy serwisant nie dał rady i sprzęt leżał u Kolegi kilka lat po czym trafił do mnie, pierwsza myśl oś jest za długa ? i chyba tak by to wychodziło niestety nie miałem z czym porównać części a Kolega jako iż w stajni ma maszynki o stokroć lepsze odsprzedał mi tanio ten młynek i zaczęły się kombinacje skończyło się na rozwierceniu tulejki pod szpulą od cormorana chronosa tak aby opadła niżej na osi opuszczając przy tym szpulki oraz zeszlifowaniu 2 mm gwintu na górze osi, seryjne szpule mi nie pasowały dlatego wsadziłem takie paskudne od spro już do kolejnego młynka z tym że te nie chciały się wpasować w rotor i po zmierzeniu są prawie 2mm szersze i na rancie i na dole niż te od daiwy oraz spro tej samej wielkości które miałem wcześniej, dlatego po chamsku przypiłowałem jeden róg ramienia rotora tam gdzie dół szpulki wadził o niego, w młynek wepchnąłem dwa łożyska dodatkowo , pod szpulkę i w knoba ale docelowo szukam jeszcze jakiejś podwójnej korbencji koloru czarnego, nudziło mi się jeszcze dzisiaj to pobawiłem się z mniejszymi podkładkami w szpulkach i delikatniejszą sprężyną nakrętki przez co hamulec stracił na mocy ale za to w środkowym zakresie regulacja jest bardzo precyzyjna, fajna zabawka za niedużą kasę cieszę się jak dzieciak.
Użytkownik Kombajnista_z_PGRu edytował ten post 06 styczeń 2015 - 16:36
- Guzu, blackabyss, sol321 i 2 innych osób lubią to
#479 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2015 - 16:40
Gratuluję
#480 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2015 - 16:45
Rewleka to Twoje Dzielo !
Gratuluję
dzięki , ciesze się że kręci ładnie nawet trzymana w pokrowcu bez dwóch kieszonek
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: serwis, kołowrotek, multiplikator
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Budżetowe lekkie łowienie - okonie, białoryb i wrocławski niewymiarowy szczupak ;)Napisany przez Andżej , 03 sty 2022 spinning, xul, okoń, wędka i 1 więcej |
|
|
||
|
Sprzęt wędkarski →
Baitcasting →
Jak multiplikator do 400 złNapisany przez Kamil.G. , 29 kwi 2019 multiplikator |
|
|
|
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Kołowrotek Ryobi Tresor 2000 - zagubiona częśćNapisany przez tadelinho , 01 kwi 2019 ryobi, kołowrotek, część |
|
|
||
Rozwiązane
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
TOHATSU 25Napisany przez allevoytek , 11 cze 2018 naprawa, moduł, elektronika i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Pinion gear do kołowrotka PennNapisany przez Vaymona , 29 maj 2018 penn, serwis, części |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych