Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika

serwis kołowrotek multiplikator

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
968 odpowiedzi w tym temacie

#541 OFFLINE   no name

no name

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1172 postów

Napisano 20 styczeń 2015 - 21:13

wynalazek w nowej odsłonie :D bo była okazja, stestowany w boju w niedzielę hamulec super śmiga po modyfikacji a z szerokiej szpulki przynęty latają zadowalająco.

takiego składka to jeszcze świat nie widział :)

i kolorystycznie wszystkao nawet pasuje ;)
:D :D :D

#542 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Borucki

Napisano 20 styczeń 2015 - 21:16

Chyba dlatego też od dzisiaj ani jednego kołowrotka nie biorę do smarowania od nikogo poza znajomymi :D bo zasadniczo to już tu samych wrogów mam i z lekka się chce rzygać jak się patrzy na wałki i waleczki te malutkie i te największe jak sławny garaż twin powerow koleżanki brandzlo.

#543 OFFLINE   blackabyss

blackabyss

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów

Napisano 20 styczeń 2015 - 21:28

Waldek - gorzej  :(  :(  :(

Biomek kupiony u Mefiego więc lipy nie ma !!!

Zdaje się że ten PG miał być nówką ??? a nie jest !!!

Karol  na Twoim miejscu bym odeslal i juz. Zostales po prostu oszukany.

#544 OFFLINE   no name

no name

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1172 postów

Napisano 20 styczeń 2015 - 21:32

Jakoś to przeżyje ;) trudno sie mówi :( :( :( nie pierwszy nie ostatni :huh:
Dlatego od dzisiaj stanowczo mówię NIE wszelkim używką , jesli zakup to tylko nowy z sklepu itp :) :) :)

to dobre i jak najbardziej prawidlowe podejscie :)

a tak zapytam jesli mozna ten PG to nie jest czasem ten co niedawno na gieldzie od hasiora kupiłeś ?

#545 OFFLINE   Karol Krause

Karol Krause

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4148 postów
  • LokalizacjaBIAŁOŁĘKA-GŁOGÓW
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Krause

Napisano 20 styczeń 2015 - 21:45

Koledzy pozwolicie że wyjaśnię sobie najpierw temat z sprzedającym  ;) nie mam zamiaru wywoływać gówno burzy na forum - proszę ;)

• popper i wobler129 lubią to

#546 OFFLINE   no name

no name

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1172 postów

Napisano 20 styczeń 2015 - 21:53

Koledzy pozwolicie że wyjaśnię sobie najpierw temat z sprzedającym ;) nie mam zamiaru wywoływać gówno burzy na forum - proszę ;)

dzięki za odpowiedź :)
wszystko rozumiem ;)

#547 OFFLINE   maicke82

maicke82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1022 postów
  • Lokalizacjapałownia na Szuminie

Napisano 20 styczeń 2015 - 21:54

albo jest tylko chu...wo spasowanym , no i skąd w nim tyle różnych smarowidel pojęcia nie mam i nie wnikam, rozbierany był napewno.

Wątki o smarach na JB mają kilkadziesiąt stron, więc jak się trafi jakiś Picasso to ma pole do popisu.

#548 ONLINE   hasior

hasior

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3558 postów
  • Lokalizacjatam gdzie ryby

Napisano 20 styczeń 2015 - 22:02

Panowie kołowrotek Twin Power mojego wuja który sprzedałem koledze jest pewny,wyjaśnię sytuację czy może był do niego pchany smar.w inny sposób niż należy.

ja osobiście nie grzebałem w nim.

jeśli doszło do pomyłki przepraszam,resztę załatwimy z Karolem na prv.

• popper, Jozi i Karol Krause lubią to

#549 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15676 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 styczeń 2015 - 22:26

Mój PG od kolegi @Hasiora jest w porządku.... . 

• Karol Krause lubi to

#550 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 20 styczeń 2015 - 22:35

Nie, żebym się chwalił ale moja Stelcia, od Przemka, również OK jest.

#551 OFFLINE   maicke82

maicke82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1022 postów
  • Lokalizacjapałownia na Szuminie

Napisano 20 styczeń 2015 - 22:37

Jakoś to przeżyje  ;) trudno sie mówi  :(  :(  :( nie pierwszy nie ostatni  :huh:

Dlatego od dzisiaj stanowczo mówię NIE wszelkim używką , jesli zakup to tylko nowy z sklepu itp  :)  :)  :)

Dlatego coś takiego jak gwarancja rozruchowa na sprzęt to powinien być standard na JB, w końcu to forum koleżenskie.  Niech sprzedający wbiją sobie w końcu do łba ,że kołowrotek który wygląda jak nowy,opisany jako nowy, ma również kręcić jak nowy. Nawet  jak 10 czy 15 lat  leżał w gablocie, o ile nie było nic w nim kombinowane to dalej powinien kręcić jak dziewica i tyle.  A juz taka Stella/Tp to wybitnie leżenia w gablocie się nie boi i nic im nie powinno dolegać.

Użytkownik maicke82 edytował ten post 20 styczeń 2015 - 22:38

#552 ONLINE   hasior

hasior

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3558 postów
  • Lokalizacjatam gdzie ryby

Napisano 21 styczeń 2015 - 07:48

Dla zainteresowanych.

Mam info od (Wuja)byłego Pierwszego właściciela Kołowrotka.tak do jednego z Twin powerów został zaaplikowany,nieprofesjonalnie smar,bo chodził ponoć bardziej "sucho" niż ten drugi (godskiego).dowiedziałem się o tym od Was,przyznam że w pracy tego młynka nie odczułem tego,a sam w nim nie grzebałem.Gdyby nie to że kołowrotki dostałem na sprzedanie by pozyskać za nie leki dla brata,nie trafiły by one na giełdę,po prostu nie były moje.Jak Karol dostanie młynki po przesmarowaniu i zdecyduje czy mam mu zwrócić kasę.

blackabyss-nikt Karola nie próbował oszukać,nie znasz mnie,więc nie wyciągaj zbyt daleko idących wniosków.

ale od dziś wyjdę z założenia ,że każdy nawet nowy sprzęt który nie jest kupiony w sklepie,należy traktować jako nienowy.tak jak z autem-nowe są tylko w salonie,chociaż tam też zdarza im się przeparkować auto z miejsca na miejsce(więc używane jest w jakimś stopniu) ,,to tak samo jak zakręcić korbą,czy dodać smary,gdy susza fabryczna(w tym przypadku nie odpowiednio)tak więc niezadowolenie Karola jest jak najbardziej uzasadnione.

Nie usprawiedliwiam się.był rozkręcony i "dosmarowany" -bez mojej wiedzy.

• wobler129, PETEREK i NARA lubią to

#553 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 21 styczeń 2015 - 08:03

Dobra, nie ma co już drążyć tematu, super że sprawa uczciwie załatwiona i podejście obu Panów zdrowe.
  • wobler129 i Piotr123 lubią to

#554 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 21 styczeń 2015 - 16:01

na rozluźnienie :D przyszła Caldia traktor nie do odratowania stąd mały frankenstein, troszkę podkładek  i powstała Caldio - Tierra całkiem fajnie pracująca i co najważniejsze sprawna :)

• sol321 i SilesianPerch lubią to

#555 OFFLINE   blackabyss

blackabyss

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów

Napisano 21 styczeń 2015 - 16:50

blackabyss-nikt Karola nie próbował oszukać,nie znasz mnie,więc nie wyciągaj zbyt daleko idących wniosków.

Nie wiedzialem nawet, ze to TP od Ciebie. Dlatego tez nie oceniam Cie tylko pisze ogolnie jak  to widze.

Przy uzywanym sprzecie/starszym sprzecie kieruje sie zawsze jedna moralna zasada,  jesli cos drugiej stronie nie pasuje to zawsze moze ja oddac.

Kupilem od Ciebie kilka kolowrotkow i zawsze bylem zadowolony (co prawda jeden odeslalem, bo wlasnie nowy nie byl i odbylo sie to na pelnym luzie).

#556 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 21 styczeń 2015 - 19:10

Ja kilka zakupów u @Hasiora dokonałem i uważam. że jest jednym z niewielu sprzedających, dalekich od robienia wałków.

Jak młynki były wujka to mała wtopa mogła być jak nie sprawdził.

Użytkownik Jozi edytował ten post 21 styczeń 2015 - 19:12

• Karol Krause i PETEREK lubią to

#557 OFFLINE   Karol Krause

Karol Krause

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4148 postów
  • LokalizacjaBIAŁOŁĘKA-GŁOGÓW
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Krause

Napisano 21 styczeń 2015 - 19:15

Koledzy życzę wszystkim więcej luzu  ;) temat z Przemkiem obgadany , czekam na powrót maszynek z smarowania i wtedy zdecyduję co dalej.

Od Przemka sam mam kilka maszynek i nigdy nie było problemu i myślę że tym razem również nie bedzie   :D  :D  :D

Wszystko ustalone zostało na priv i nie widzę sensu dalej drążyć temat  ;)

• Jozi lubi to

#558 OFFLINE   robert2844

robert2844

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 81 postów
  • LokalizacjaNowogród Bobrzański
  • Imię:Robert

Napisano 21 styczeń 2015 - 19:29

Swojego czasu kupiłem turka Z 3500 C od Przemka i złego słowa nie powiem na niego

#559 OFFLINE   DanekM

DanekM

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 758 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa/Wrocław
  • Imię:Daniel

Napisano 21 styczeń 2015 - 22:40

Łukasz, dzięki za podesłanie czarnucha. Tak jak mówiłeś, trzeba kombinować dalej ;)

Co do kręćków od Hasiora przyszedł okrężną drogą do mnie jeden. Złego słowa nie powiem :) Zawsze może się jednak wydarzyć jakies nieporozumienie. Najważniejsze że strony rozmawiaja i sie dogadały :)

#560 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 22 styczeń 2015 - 00:19

też rozbierałem sporo maszyn kupionych od Hasiora i zawsze wszystko było tip top szczególnie fajny był biomaster z bebechami stelli :) mimo wszystko z Karolem mam dobry kontakt poza forum i jeśli mówi mi że młynek ma być nowy a nowy nie jest to nie ukrywam tego i mówię otwarcie nie zależnie od kogo był kupiony, nie nazywam nikogo złodziejem i oszustem bo sprawa jest wyjaśniona a takie drobne pomyłki się zdarzają każdemu jesteśmy tylko ludźmi , ważne że sprawa rozwiązana pomyślnie i uczciwie.

Daniel wyśle Ci ten schemat z nr. części której nie mogłem dostać ani dorobić niestety nie posiadam aż tak bogatego zaplecza w tej kwestii.

i jeszcze fotki wieżo kupionego red arca po smarowaniu "przez kolegę" , kupiony jako uszkodzony,oby wszystkie młynki uszkodzone pracowały tak po ogarnięciu :) red będzie szukał nowego właściciela gdyż jest w świetnym stanie i na pewno nie zawiedzie długie lata, przy okazji Kolega od reda dał do smarowania nową tdrke, która leciutko ząbkuje i nie bardzo jest to jak ogarnąć, regulacja przekładni w żadną stronę nic nie daje, mimo wszystko kręci przyjemnie i te klony to chyba moje ulubione daiwy bez dwóch zdań :) jeśli o nie dbamy, wierzę że posłuży długie lata bezawaryjnie.

Użytkownik Kombajnista_z_PGRu edytował ten post 22 styczeń 2015 - 00:20

• Karol Krause i Wesol lubią to

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: serwis, kołowrotek, multiplikator

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych