wynalazek w nowej ods艂onie bo by艂a okazja, stestowany w boju w niedziel臋 hamulec super 艣miga po modyfikacji a z szerokiej szpulki przyn臋ty lataj膮 zadowalaj膮co.
takiego sk艂adka to jeszcze 艣wiat nie widzia艂
i kolorystycznie wszystkao nawet pasuje
Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.
Napisano 20 stycze艅 2015 - 21:13
wynalazek w nowej ods艂onie bo by艂a okazja, stestowany w boju w niedziel臋 hamulec super 艣miga po modyfikacji a z szerokiej szpulki przyn臋ty lataj膮 zadowalaj膮co.
Napisano 20 stycze艅 2015 - 21:16
Napisano 20 stycze艅 2015 - 21:28
Waldek - gorzej
Biomek kupiony u Mefiego wi臋c lipy nie ma !!!
Zdaje si臋 偶e ten PG mia艂 by膰 n贸wk膮 ??? a nie jest !!!
Karol na Twoim miejscu bym odeslal i juz. Zostales po prostu oszukany.
Napisano 20 stycze艅 2015 - 21:32
Jako艣 to prze偶yje trudno sie m贸wi nie pierwszy nie ostatni
Dlatego od dzisiaj stanowczo m贸wi臋 NIE wszelkim u偶ywk膮 , jesli zakup to tylko nowy z sklepu itp
Napisano 20 stycze艅 2015 - 21:45
Koledzy pozwolicie 偶e wyja艣ni臋 sobie najpierw temat z sprzedaj膮cym nie mam zamiaru wywo艂ywa膰 g贸wno burzy na forum - prosz臋
Napisano 20 stycze艅 2015 - 21:53
Koledzy pozwolicie 偶e wyja艣ni臋 sobie najpierw temat z sprzedaj膮cym nie mam zamiaru wywo艂ywa膰 g贸wno burzy na forum - prosz臋
Napisano 20 stycze艅 2015 - 21:54
albo jest tylko chu...wo spasowanym , no i sk膮d w nim tyle r贸偶nych smarowidel poj臋cia nie mam i nie wnikam, rozbierany by艂 napewno.
W膮tki o smarach na JB maj膮 kilkadziesi膮t stron, wi臋c jak si臋 trafi jaki艣 Picasso to ma pole do popisu.
Napisano 20 stycze艅 2015 - 22:02
Panowie ko艂owrotek Twin Power mojego wuja kt贸ry sprzeda艂em koledze jest pewny,wyja艣ni臋 sytuacj臋 czy mo偶e by艂 do niego pchany smar.w inny spos贸b ni偶 nale偶y.
ja osobi艣cie nie grzeba艂em w nim.
je艣li dosz艂o do pomy艂ki przepraszam,reszt臋 za艂atwimy z Karolem na prv.
Napisano 20 stycze艅 2015 - 22:26
M贸j PG od kolegi @Hasiora jest w porz膮dku.... .
Napisano 20 stycze艅 2015 - 22:35
Nie, 偶ebym si臋 chwali艂 ale moja Stelcia, od Przemka, r贸wnie偶 OK jest.
Napisano 20 stycze艅 2015 - 22:37
Jako艣 to prze偶yje trudno sie m贸wi nie pierwszy nie ostatni
Dlatego od dzisiaj stanowczo m贸wi臋 NIE wszelkim u偶ywk膮 , jesli zakup to tylko nowy z sklepu itp
Dlatego co艣 takiego jak gwarancja rozruchowa na sprz臋t to powinien by膰 standard na JB, w ko艅cu to forum kole偶enskie. Niech sprzedaj膮cy wbij膮 sobie w ko艅cu do 艂ba ,偶e ko艂owrotek kt贸ry wygl膮da jak nowy,opisany jako nowy, ma r贸wnie偶 kr臋ci膰 jak nowy. Nawet jak 10 czy 15 lat le偶a艂 w gablocie, o ile nie by艂o nic w nim kombinowane to dalej powinien kr臋ci膰 jak dziewica i tyle. A juz taka Stella/Tp to wybitnie le偶enia w gablocie si臋 nie boi i nic im nie powinno dolega膰.
U偶ytkownik maicke82 edytowa艂 ten post 20 stycze艅 2015 - 22:38
Napisano 21 stycze艅 2015 - 07:48
Dla zainteresowanych.
Mam info od (Wuja)by艂ego Pierwszego w艂a艣ciciela Ko艂owrotka.tak do jednego z Twin power贸w zosta艂 zaaplikowany,nieprofesjonalnie smar,bo chodzi艂 pono膰 bardziej "sucho" ni偶 ten drugi (godskiego).dowiedzia艂em si臋 o tym od Was,przyznam 偶e w pracy tego m艂ynka nie odczu艂em tego,a sam w nim nie grzeba艂em.Gdyby nie to 偶e ko艂owrotki dosta艂em na sprzedanie by pozyska膰 za nie leki dla brata,nie trafi艂y by one na gie艂d臋,po prostu nie by艂y moje.Jak Karol dostanie m艂ynki po przesmarowaniu i zdecyduje czy mam mu zwr贸ci膰 kas臋.
blackabyss-nikt Karola nie pr贸bowa艂 oszuka膰,nie znasz mnie,wi臋c nie wyci膮gaj zbyt daleko id膮cych wniosk贸w.
ale od dzi艣 wyjd臋 z za艂o偶enia ,偶e ka偶dy nawet nowy sprz臋t kt贸ry nie jest kupiony w sklepie,nale偶y traktowa膰 jako nienowy.tak jak z autem-nowe s膮 tylko w salonie,chocia偶 tam te偶 zdarza im si臋 przeparkowa膰 auto z miejsca na miejsce(wi臋c u偶ywane jest w jakim艣 stopniu) ,,to tak samo jak zakr臋ci膰 korb膮,czy doda膰 smary,gdy susza fabryczna(w tym przypadku nie odpowiednio)tak wi臋c niezadowolenie Karola jest jak najbardziej uzasadnione.
Nie usprawiedliwiam si臋.by艂 rozkr臋cony i "dosmarowany" -bez mojej wiedzy.
Napisano 21 stycze艅 2015 - 08:03
Napisano 21 stycze艅 2015 - 16:01
na rozlu藕nienie przysz艂a Caldia traktor nie do odratowania st膮d ma艂y frankenstein, troszk臋 podk艂adek i powsta艂a Caldio - Tierra ca艂kiem fajnie pracuj膮ca i co najwa偶niejsze sprawna
Napisano 21 stycze艅 2015 - 16:50
blackabyss-nikt Karola nie pr贸bowa艂 oszuka膰,nie znasz mnie,wi臋c nie wyci膮gaj zbyt daleko id膮cych wniosk贸w.
Nie wiedzialem nawet, ze to TP od Ciebie. Dlatego tez nie oceniam Cie tylko pisze ogolnie jak to widze.
Przy uzywanym sprzecie/starszym sprzecie kieruje sie zawsze jedna moralna zasada, jesli cos drugiej stronie nie pasuje to zawsze moze ja oddac.
Kupilem od Ciebie kilka kolowrotkow i zawsze bylem zadowolony (co prawda jeden odeslalem, bo wlasnie nowy nie byl i odbylo sie to na pelnym luzie).
Napisano 21 stycze艅 2015 - 19:10
Ja kilka zakup贸w u @Hasiora dokona艂em i uwa偶am. 偶e jest jednym z niewielu sprzedaj膮cych, dalekich od robienia wa艂k贸w.
Jak m艂ynki by艂y wujka to ma艂a wtopa mog艂a by膰 jak nie sprawdzi艂.
U偶ytkownik Jozi edytowa艂 ten post 21 stycze艅 2015 - 19:12
Napisano 21 stycze艅 2015 - 19:15
Koledzy 偶ycz臋 wszystkim wi臋cej luzu temat z Przemkiem obgadany , czekam na powr贸t maszynek z smarowania i wtedy zdecyduj臋 co dalej.
Od Przemka sam mam kilka maszynek i nigdy nie by艂o problemu i my艣l臋 偶e tym razem r贸wnie偶 nie bedzie
Wszystko ustalone zosta艂o na priv i nie widz臋 sensu dalej dr膮偶y膰 temat
Napisano 21 stycze艅 2015 - 19:29
Swojego czasu kupi艂em turka Z 3500 C od Przemka i z艂ego s艂owa nie powiem na niego
Napisano 21 stycze艅 2015 - 22:40
艁ukasz, dzi臋ki za podes艂anie czarnucha. Tak jak m贸wi艂e艣, trzeba kombinowa膰 dalej
Co do kr臋膰k贸w od Hasiora przyszed艂 okr臋偶n膮 drog膮 do mnie jeden. Z艂ego s艂owa nie powiem Zawsze mo偶e si臋 jednak wydarzy膰 jakies nieporozumienie. Najwa偶niejsze 偶e strony rozmawiaja i sie dogada艂y
Napisano 22 stycze艅 2015 - 00:19
te偶 rozbiera艂em sporo maszyn kupionych od Hasiora i zawsze wszystko by艂o tip top szczeg贸lnie fajny by艂 biomaster z bebechami stelli mimo wszystko z Karolem mam dobry kontakt poza forum i je艣li m贸wi mi 偶e m艂ynek ma by膰 nowy a nowy nie jest to nie ukrywam tego i m贸wi臋 otwarcie nie zale偶nie od kogo by艂 kupiony, nie nazywam nikogo z艂odziejem i oszustem bo sprawa jest wyja艣niona a takie drobne pomy艂ki si臋 zdarzaj膮 ka偶demu jeste艣my tylko lud藕mi , wa偶ne 偶e sprawa rozwi膮zana pomy艣lnie i uczciwie.
Daniel wy艣le Ci ten schemat z nr. cz臋艣ci kt贸rej nie mog艂em dosta膰 ani dorobi膰 niestety nie posiadam a偶 tak bogatego zaplecza w tej kwestii.
i jeszcze fotki wie偶o kupionego red arca po smarowaniu "przez koleg臋" , kupiony jako uszkodzony,oby wszystkie m艂ynki uszkodzone pracowa艂y tak po ogarni臋ciu red b臋dzie szuka艂 nowego w艂a艣ciciela gdy偶 jest w 艣wietnym stanie i na pewno nie zawiedzie d艂ugie lata, przy okazji Kolega od reda da艂 do smarowania now膮 tdrke, kt贸ra leciutko z膮bkuje i nie bardzo jest to jak ogarn膮膰, regulacja przek艂adni w 偶adn膮 stron臋 nic nie daje, mimo wszystko kr臋ci przyjemnie i te klony to chyba moje ulubione daiwy bez dw贸ch zda艅 je艣li o nie dbamy, wierz臋 偶e pos艂u偶y d艂ugie lata bezawaryjnie.
U偶ytkownik Kombajnista_z_PGRu edytowa艂 ten post 22 stycze艅 2015 - 00:20
Sprz臋t w臋dkarski →
Spinning →
Bud偶etowe lekkie 艂owienie - okonie, bia艂oryb i wroc艂awski niewymiarowy szczupak ;)Napisany przez And偶ej , 03 sty 2022 spinning, xul, oko艅, w臋dka i 1 wi臋cej |
|
|
||
|
Sprz臋t w臋dkarski →
Baitcasting →
Jak multiplikator do 400 z艂Napisany przez Kamil.G. , 29 kwi 2019 multiplikator |
|
|
|
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Ko艂owrotek Ryobi Tresor 2000 - zagubiona cz臋艣膰Napisany przez tadelinho , 01 kwi 2019 ryobi, ko艂owrotek, cz臋艣膰 |
|
|
||
Rozwi膮zane
Sprz臋t w臋dkarski →
Sprz臋t motorowodny i elektronika w臋dkarska →
TOHATSU 25Napisany przez allevoytek , 11 cze 2018 naprawa, modu艂, elektronika i 2 wi臋cej |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Pinion gear do ko艂owrotka PennNapisany przez Vaymona , 29 maj 2018 penn, serwis, cz臋艣ci |
|
|
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych