Skocz do zawartości

Jezioro Kisajno w Gutach. Kto zna?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam możliwość kupienia domku z działeczką w Gutach nad jez. Kisajno. Pytanie tylko co jest warte to jezioro?

Rozumiem, że szczupaka nie ma tam zbyt dużo, ale i tak dla mnie szczupaki są jedynie w Szwecji. :oops:

Nastawiam się raczej na pływanie małym silnikiem spalinowym dookoła okolicznych wysepek i szukanie leszczy, płoci, linów - czyli generalnie białorybu.

Jak oceniacie to jezioro i jego atrakcyjność wędkarską?

Dla mnie najistotniejsze jest to, że wolno tam pływać na spalinach...(z wyjątkiem Dobskiego), ale istotnym warunkiem zakupu działki - jest atrakcyjność wedkarska tego jeziora...

Proszę o pomoc i informacje.

Opublikowano

Już nie patrz od strony wędkarskiej, jak masz okazję kupić domek w fajnym miesjcu na Mazurach to się nie zastanawiaj a czy ryba jest to sam sprawdzisz i będziesz miał najlepsze informacje.

Pozdr.

Salmo

• 11 lat później...
Opublikowano

Przepraszam, że odkopuję ale dzisiaj trochę mnie zatrzęsło  i muszę się wyżalić. Znajomy pokazał mi zdjęcia swojego kolegi, który łowi na tym jeziorze codziennie od dłuższego czasu piękne szczupaki. I zabiera.  Podobno po 5-6 szczupaków od 70 cm do ponad metra dziennie :( . Z tego co mówił zabiera wszystko co złowi. Zdjęcia nie pozostawiały złudzeń. Wszystkie z  okolic jakiegoś domku, jakby campingu, obok samochód. I szczęśliwy łowca z z dwoma pięknymi szczupakami w rękach a kilka na ziemi  :angry:. Niestety nie potrafię podać bliższych szczegółów, zdjęcia widziałem w przelocie przez kilka sekund. Smutno mi jak cholera...

• Like 1