Jump to content

ICE MAN czyli goracy lod

Recommended Posts

Posted

Wow ... tego jeszcze nie widziałem ... tylko czołówkę na zawodach.

Ten rzucający wędką to Jacek. Leciała na ... kilkanaście metrów. Zresztą jak dobrze popatrzycie to ... wędka latała dwa razy :D

Pozdrawiam

Remek

Posted

Wow ... tego jeszcze nie widziałem ... tylko czołówkę na zawodach.

Ten rzucający wędką to Jacek. Leciała na ... kilkanaście metrów. Zresztą jak dobrze popatrzycie to ... wędka latała dwa razy :D

Pozdrawiam

Remek

Hehe :lol:

Super filmik, oglądnąłem całość :D Świetna organizacja... i sprzęt konkretny :huh:

Posted

Całość programu (może i ja załapię się do TV bo krótko byłem kręcony jako ... egzotyczną ciekawostkę :lol: ) będzie 28.12.2008 w the sportsman channel. Spróbuję nagrać ale nie wiem jak się do tego zabrać :D (może będzie online).

Oj sprzęcik mają, mają ... jedną wędeczkę st. Croix dostałem w prezencie. Tą z najnowszej edycji. Zresztą kilka ryb złowiłem na nią ... piękna sprawa.

Pozdrawiam

Remek

Posted

Klimatyczne są te fotki z lat chyba 70 tych z naręczami ryb

i jelonkami wiszącymi. Ścieżka dźwiękowa zapowiada niezłą jazdę :D

Posted

Amerykański styl bycia.

Lubie te amerykańskie filmiki, dobry montaż i dobry pomysł.

Lubię też oglądać tv.aegmedia.org

Fajnie by było jakby ktos nagrał program, da się go ściągnąć z PL jakaś satelita ?

Posted

tak przy okazji chcialbym sie zapytac w jaki sposob funkcjonuja te vexilary i inne flashery (to chyba flashery) ... ale tak na zdrowy wedkarski rozsadek, a nie z instrukcji obslugi prosze

na co sie zwraca uwage przy uzyciu? itp :D

Posted

Na pewno więcej napiszę w relacji. Generalnie to echosonda. Na wyświetlaczu widzisz kilka informacji - dno (ciągły obszar świecący), przynęta (pojedyncza kreska, którą widzisz jak spada w kierunku dna) i ryby (pojedyncze kreski, które wędrują po tarczy - najczęściej przyssane gdzieś blisko dna). Spuszczasz przynętę na odpowiednią głębokość (zwykle atakujesz tą rybę która stoi najwyżej). Podczas spuszczania widzisz kreskę przynęty jak leci w kierunku dna (przy okazji widzisz na jakiej głębokości jest dno - skala). Przynętą pracujesz w okolicy pojedynczych , pracujących kresek (prawdopodobnych ryb) i ... podnosisz przynętę do góry patrząc na flasher'a czy ryba wędruje za przynętą. Oczywiście wszelkie kombinacje dozwolone czyli praca w miejscu, podnoszenie itd. Generalnie nie opuszczają przynęty a pracują nią w górę (tzn. nie opuszczają przynęty pod rybę jak już ją widzą).

• 3 weeks later...
Posted

Dzisiaj Jacek i Zbyszek na 7 miejscu! Było bardzo blisko podium ale nie udało się. Dwie duże ryby ... postanowiły sobie odpłynąć i ... w rezultacie 7. Kwalifikacja do mistrzostw USA 2009 zapewniona więc jeden cel zrealizowany. W grupie ICE Man na drugim miejscu. Joe Pikulski i Myron byli na 3 miejscu.

Przy okazji jest już drugi epizod: http://homepage.mac.com/boutdoors/iMovieTheater69.html i m.in. siata :D

Pozdrawiam

Remek

Posted

Gratki dla ekipy .

Wedkarstwo podlodowe to choroba kto raz sprobuje ten przepadl .

Posted
Oni wczoraj wieczorem wracali do domu . Zimno ktore tam panowalo media okreslily jako Cold Brutal . Jacek mi mowil ze paliwo im pozamarzalo w przewodach quadow i lowili wedrujac pieszo . Oczywiscie dziory ktore juz mieli ponamierzane nie wszystkie dali rade oblowic wedrujac piechota . Tak jak Remek juz wspomnial zerwali dwie ladne ryby co dalo im by pierwsza trojce . Jacek wspominal o dwoch palcach lekko odmrozonych ...mysle ze on sam jak tu wejdzie wrzuci swoj koment....
Posted
Super filmiki. Czy ktos sie dopatrzyl Remka, bo ja ogladalem 2 razy ale nie moglem go odnalesc. Wszyscy zakapturzeni :mellow:
Posted

Super filmiki. Czy ktos sie dopatrzyl Remka, bo ja ogladalem 2 razy ale nie moglem go odnalesc. Wszyscy zakapturzeni :mellow:

:D jestem w drugiej części :D przelotem ... przy punkcie ważenia ryb - taki gościu w czerwonym kombinezonie strike master'a - oczywiście to program o Ice Man więc ... impreza okrojona jest do granic możliwości i zawęża się tylko do nich :D

Pozdrawiam

Remek

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Przed chwilą telefonował do mnie Jacek. Jacek i Zbyszek w ostatnich zawodach NAIFC zajęli 1 miejsce!!!! Ostatecznie w tym roku (ponieważ to były ostatnie zawody) zajęli 4 miejsce! Zatem polska drużyna w US na bardzo wysokim miejscu.

Pozdrawiam

Remek