Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ja jak zaczynałem wędkować też tak myślałem :D Fakt, że tej ryby było wtedy dużo więcej. Ale ja miałem wyobrażenie, ze jej zagęszczenie jest podobne do akwarium :mellow: I wiele ludzi nie wędkujących tak myśli. Niestety dużo wędkujących wie jaki jest stan ryb w rzece a mimo to sieją straszne spustoszenie.
Posted
Wielu ta sądzi i będzie. Ja ostatnio miałem bardzo ciekawą rozmowę na ten temat z dziadkiem mojej żony. Człowiek ten wychowany nad Wisłą, gdzie mieszkał przez większość swojego życia, łowił ryby, uważa identycznie - że ryba napłynie i winne braku ryb są tylko zanieczyszczenia. Mimo wielu argumentów nic nie jest go w stanie przekonać. Ale to starsze pokolenie i starych drzew się nie przesadza. Co innego gdy młodzi tak myślą. Ich świadomość można zmienić po przez edukacje.
Posted
Dla mnie ten artykuł jest bardzo smutny,zapewne nie tylko dla mnie.Przykładów mięśiarstwa można podawać bez liku,lecz nic to nie da,nie odstraszy to mięsiarzy łowiących w majestacie prawa przed zabieranie ryb dla własnych potrzeb kulinarnych.Ci co ten proceder uprawiają ,pukają się czasem w głowę, czego my od nich chcemy, skoro regulamin na to pozwala.Tak, to zrozumiałe dla nich...to takie płytkie myślenie prowadzące do niczego.