Chub Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Witam Wszytskich Wędkarzy. Ciesze się, że mogłem otworzyć Klenie 2009. Oto moje dwa z wczorajszej wyprawy. 44 i 47cm. Niestety przy drugim zdjęciu nie było nikogo kto mógłby pstryknąć fotkę. Oba na obrotówkę nr. 3 mepps aglia. POzdrawiam..
Przemek Szymański Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Wreszcie temat otwarty!!!Czekałem na klocki Pitta ,a tu nic... Byłem w tym miesiącu tylko raz i o tarczy zeszłem z nad wody. Ale już w lutym... Marcin Gratki!!!!
Tomek_N Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 U mnie niestety to samo Jeszcze w tym roku nie bylem nawet na rybach Piekne klenie, gratuluje
Maynard Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Witam serdecznie Gratuluję niezłych klonów - widać na zdjęciu jakąś śluzę,opisz może nieco wodę, okoliczności połowu i brań...Pozdrawiam, Grzesiek
Chub Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Woda to słynny Grand Union Canal, który jest poprzedzielany sluzami na całej długości. Odcinek na którym łowie jest dostępny tylko dla członków klubu więc sama Rod Licence nie wystarczy. Jest kleń, brzana, trochę szczupaka i piekne okonie. Wczoraj warunki były bardzo trudne ze względu na ciagłe zmiany pogody, zimno i utrudniający rzuty porywisty wiatr. Nie skutkowały woblery ani małe blaszki. Dopiero kiedy zaczałem od obrotówek nr.3 zaczęły się wyjści. To chyba tyle:) Pozdrawiam.
Maynard Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Klenie próbuję poławiać na obrotówki w ostateczności (wolę jigi i woblerki).Stąd moje pytanie, bo obrotówka no.3 to kawał blachy już i nie stosuję przy kleniowaniu podobnych.Dzięki, pozdrawiam.
ginel Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Wczoraj delikatnie rozpocząłem sezon kleniowy:)Skusiły się 4 rybki. Trzy powyżej 40cm z małym okładem.
Rivera Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Piękny Kleń ja cały ostatni rok poświęciłem Kleniom, niestety mam mizerne wyniki, ale jest coraz lepiej, nie poddaje się i w tym roku również nie dam im spokoju:p
Przemek Szymański Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Wczoraj delikatnie rozpocząłem sezon kleniowy:)Skusiły się 4 rybki. Trzy powyżej 40cm z małym okładem. Gratki Ginel. Pewnie znowu okupowałeś swoje tajne miejscówki na ... Ja na razie mam mało czasu na kleniowanie , a i wyniki są niezadowalające. Ostatnie klony złowiłem w Święta Bożego Narodzenia. Pozdrawiam.
Przemek Szymański Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Wreszcie i Ja zacząłem sezon na kleksy. .
ginel Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Gratuluje. Przemku co to za kijek, fajny krotki dolniczek:)Jaka długość całkowita kija?
Przemek Szymański Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Dzięki. To Lamiglas MFW602L 6' , Line Wt.2-6 lb Test , Lure Wt.1/8 - 1/4oz. Długość 180 cm. Akcja fast , ugięcie podczas holu ryby - paraboliczne.Świetny kijek na małe średnio zakrzaczone wody.
Kubson Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Witam Osobiście nie wyobrażam sobie łowienia kijem spiningowym o takim dolniku, ale jak komu wygodnie (o gustach się nie dyskutuje) !! Klenik oczywiście milusi PozdrawiamKuba
lukexio Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 @chub,@PrzemekSzymaski wielka gratulacja przepieknie klenie:)
Chub Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Mój dzisiejszy wymęczony. 46cm. Przynęta: 3cm rapala oryginal. pozdrawiam. .
Chub Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Dzięki Przemek. Musisz coś zrobić z tymi weekendami
Przemek Szymański Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Gratuluje Panowie. Moje klenie też się dobrze czują Ginel po prostu SEXI KLEKSI...
Mateusz Baran Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 W końcu i nad Wrocławiem wyszło słońce. Wypadało przetestować nowy aparacik, a że Andrzej miał kilka wobków do przetestowania, zdecydowaliśmy się sprawdzić stan wody w okolicznych rzeczkach. Cóż wam mogę powiedzieć, gdyby zawsze udawało się tak rozpocząć sezon. Andrzej nie mógł dłużej na to patrzeć i pojechał testować woblerki nad inną rzeczkę... <_< Na szczęście wcześniej przetestowaliśmy wspólnie nowy nabytek ilustrujący emocje... Taki oto marcowy pięćdziesiątaczek: .
tofik Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 @Baloo no to mnie dobiłeś ja dziś 2 godziny usiłowałem coś dopaść klenio jaziowego ,niestety zszedłem z wody na zero gratuluje konkretnej ryby
Recommended Posts