Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Wszytskich Wędkarzy.

Ciesze się, że mogłem otworzyć Klenie 2009. Oto moje dwa z wczorajszej wyprawy. 44 i 47cm. Niestety przy drugim zdjęciu nie było nikogo kto mógłby pstryknąć fotkę. Oba na obrotówkę nr. 3 mepps aglia. POzdrawiam.

.

post-1844-1348914246,3529_thumb.jpg

• Replies 497
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam serdecznie :D

Gratuluję niezłych klonów - widać na zdjęciu jakąś śluzę,

opisz może nieco wodę, okoliczności połowu i brań...

Pozdrawiam, Grzesiek

Posted
Woda to słynny Grand Union Canal, który jest poprzedzielany sluzami na całej długości. Odcinek na którym łowie jest dostępny tylko dla członków klubu więc sama Rod Licence nie wystarczy. Jest kleń, brzana, trochę szczupaka i piekne okonie. Wczoraj warunki były bardzo trudne ze względu na ciagłe zmiany pogody, zimno i utrudniający rzuty porywisty wiatr. Nie skutkowały woblery ani małe blaszki. Dopiero kiedy zaczałem od obrotówek nr.3 zaczęły się wyjści. To chyba tyle:) Pozdrawiam.
Posted

Klenie próbuję poławiać na obrotówki w ostateczności (wolę jigi i woblerki).

Stąd moje pytanie, bo obrotówka no.3 to kawał blachy już ;) i nie stosuję przy kleniowaniu podobnych.

Dzięki, pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Posted
Piękny Kleń:D ja cały ostatni rok poświęciłem Kleniom, niestety mam mizerne wyniki, ale jest coraz lepiej, nie poddaje się i w tym roku również nie dam im spokoju:p
Posted

Wczoraj delikatnie rozpocząłem sezon kleniowy:)Skusiły się 4 rybki. Trzy powyżej 40cm z małym okładem.

Gratki Ginel. Pewnie znowu okupowałeś swoje tajne miejscówki na ...

Ja na razie mam mało czasu na kleniowanie , a i wyniki są niezadowalające. Ostatnie klony złowiłem w Święta Bożego Narodzenia.

Pozdrawiam.

Posted

Dzięki. To Lamiglas MFW602L 6' , Line Wt.2-6 lb Test , Lure Wt.1/8 - 1/4oz. Długość 180 cm. Akcja fast , ugięcie podczas holu ryby - paraboliczne.

Świetny kijek na małe średnio zakrzaczone wody.

Posted

Witam

Osobiście nie wyobrażam sobie łowienia kijem spiningowym o takim dolniku, ale jak komu wygodnie (o gustach się nie dyskutuje) !!

Klenik oczywiście milusi :D

Pozdrawiam

Kuba

Posted

Mój dzisiejszy wymęczony. 46cm. Przynęta: 3cm rapala oryginal. pozdrawiam.

.

post-1844-1348914271,2314_thumb.jpg

Posted

W końcu i nad Wrocławiem wyszło słońce. Wypadało przetestować nowy aparacik, a że Andrzej miał kilka wobków do przetestowania, zdecydowaliśmy się sprawdzić stan wody w okolicznych rzeczkach.

Cóż wam mogę powiedzieć, gdyby zawsze udawało się tak rozpocząć sezon. Andrzej nie mógł dłużej na to patrzeć i pojechał testować woblerki nad inną rzeczkę... <_< Na szczęście wcześniej przetestowaliśmy wspólnie nowy nabytek ilustrujący emocje...

Taki oto marcowy pięćdziesiątaczek:

.

post-43-1348914274,4485_thumb.jpg

post-43-1348914274,5358_thumb.jpg

Posted
@Baloo no to mnie dobiłeś :huh: ja dziś 2 godziny usiłowałem coś dopaść klenio jaziowego ,niestety zszedłem z wody na zero :wacko: gratuluje konkretnej ryby :D