Fińskie "Levusy"
#61 OFFLINE
Napisano 06 październik 2014 - 11:17
#62 OFFLINE
Napisano 06 październik 2014 - 17:40
Oto 3 z 5 ostatnich moich 7cm wypocin, 2 oczojebne od góry mają balast + 50% do poprzedniej wersji, "flagowiec'' +25%.
Wobki jeszcze bez domaluxu,jedynie po akrylu bezbarwnym.
A to pozostałe 2 balast +25%.
Użytkownik PablovelLoco edytował ten post 06 październik 2014 - 18:43
- joker, Ubik, RUDI75 i 1 inna osoba lubią to
#63 OFFLINE
Napisano 14 październik 2014 - 19:16
Miałem ostatnio chwilkę więc ukręciłem kilka sierściuchów:
...wypróbowane łowne kolorki...
I wybrałem się na "tęczowe jeziorko",nad którym nie byłem od maja.Wybrałem się pierwszy raz pieszo,wcześniej operowałem na jeziorku wyłącznie z pływadła,z zamiarem złowienia jakiejś rybki z płetwą tłuszczową.
...tablica informacyjna,na której jest krótka wzmianka o sukcesie introdukcji w tym jeziorze pstrąga tęczowego,skutecznych metodach połowu i oczywiście cena licencji wędkarskiej...
Jezioro znajduje się w środku pięknego boru bukowo-dębowo-jodłowego,dookoła jeziora wytyczone są liczne ścieżki rekreacyjno-wycieczkowe.
...jesień pełną parą,widok na mała zatoczkę "lusikaniemi''(czyt.łyżeczka) ,jak rybki nie biorą,zawsze można nazbierać grzybków do świątecznych uszek ...
Kilka miejscówek które obmacałem dokładnie sierściuchami,ale ''tęczowych'' rybek nie widać
...koło zwalonego drzewa uwiesił się około 70cm szczupaczek,wywiną piękną świecę zanim się poddał...
Po około godzinie przemaszerowałem na drugą stronę jeziora,w pobliże brzegowej kładki spacerowej,w tym miejscu praktycznie nie ma strefy litoralu,2-3m od brzegu woda ma głębokość 3-4 metry.Sporo brań okoni,większość nieskutecznych przez rozmiar sierściucha,chociaż wyjechały na powierzchnię 4 szt. takie 20-25cm.Na końcu kładki przy obławianiu 7-8m wody,poczułem w opadzie delikatne "sandaczowe" pstryknięcie.Zacięcie i po 5min holu ujrzałem pod stopami pięknego garbusa,największego w tym sezonie nie mierzony bo nie miałem akurat czym,ale myślę ,że dobijał do ''magicznych'' 40cm.
...rybka zassała ponad 10cm seledynowo-pomaranczowo-czarnego sierściucha ukęconego na 10g główce...
Do domu wróciłem zadowolony,chociaż z leciutkim niedosytem,może następnym razem "tęczowa" rybka zawita na końcu wędki.
- joker, Ubik, RUDI75 i 1 inna osoba lubią to
#64 OFFLINE
Napisano 15 październik 2014 - 06:50
Jest! tego właśnie brakowało.
Rodzina, praca, struganie- a gdzie łowienie?
Należą się brawa bo zaprezentowałeś Nam zdjęcia, a do tego piękny opis.
Na drugi raz nakręć kilka mniejszych a będziesz miał więcej okoni
Pozdrawiam i gratuluje
#65 OFFLINE
Napisano 15 październik 2014 - 08:22
- RUDI75 lubi to
#66 OFFLINE
Napisano 25 październik 2014 - 09:27
Pawel, cos takiego wyszlo
- Maciek Rożniata i Paavo lubią to
#67 OFFLINE
Napisano 25 październik 2014 - 10:44
#68 OFFLINE
Napisano 25 październik 2014 - 10:54
Dobry nauczyciel to polowa sukcesu
#69 OFFLINE
Napisano 25 październik 2014 - 11:54
Żaden ze mnie nauczyciel,po prostu lubię się podzielić tym co już wypracowałem.Wiele talentów się marnuje,bo nie ma komu wyciągnąć pomocnej dłoni do takiej osoby.Jestem pod wrażeniem i mam nadzieję,że na tym się nie skończy i założysz wkrótce swój własny wątek.
#70 OFFLINE
Napisano 25 październik 2014 - 17:41
Witam jak postępy ukocilo się cos???
#71 OFFLINE
Napisano 25 październik 2014 - 17:48
Cały rok nic nie wystrugałem poniżej 4cm,więc pomyślałem ,że teraz jest dobra pora ,aby zrobić parę małych woblerków na przyszły sezon.Opracowałem 3 modele: pseudo-bezsterowiec, jeden wertykalny i klasyczny DR.Wszystkie troszkę +3cm.Mają być solidnie dociążone,aby pozwalać na jak najdłuższe rzuty.
#72 OFFLINE
Napisano 25 październik 2014 - 18:05
Zrob takie jak Japoncy z kulkami w srodku to dopiero lotne wobki
#73 OFFLINE
#74 OFFLINE
Napisano 25 październik 2014 - 18:31
Zrob takie jak Japoncy z kulkami w srodku to dopiero lotne wobki
Masz na myśli z ruchomym obciążeniem...raczej nie realne przy tak małym korpusie...chociaż jak by się uparł tylko po co.Przewiduje ,że każdy będzie ważył min. 3g ,a jak wyjdzie to się zobaczy.
Użytkownik PablovelLoco edytował ten post 25 październik 2014 - 18:33
#75 OFFLINE
Napisano 26 październik 2014 - 23:29
Fajny zębaty ,szaro buro już u Ciebie szykuj podlodowki
#76 OFFLINE
Napisano 27 październik 2014 - 07:03
Użytkownik PablovelLoco edytował ten post 27 październik 2014 - 07:07
#77 OFFLINE
Napisano 27 październik 2014 - 16:19
No i prawidłowo
#78 OFFLINE
Napisano 28 październik 2014 - 16:15
Takie....
- Maciek Rożniata, Ubik i Paavo lubią to
#79 OFFLINE
Napisano 28 październik 2014 - 16:30
Bardzo fajnie wygląda z tą dużą wyciskaną łuską,kolorki też dobrane w sam raz,podoba mi się taki minimalizm.Będą łowić ...i to na pewno.Miło popatrzeć na twoje pierwsze prace,oby tak dalej i widzę ,że powinieneś założyć swój wątek.Kurcze tylko ja nie mam czasu na dłubanie,ale to nic z czasem sobie to odbije .
Użytkownik PablovelLoco edytował ten post 28 październik 2014 - 16:31
#80 OFFLINE
Napisano 28 październik 2014 - 16:45
Watek to dla mnie chyba za duzo, wole lowic niz strugac Malowanie moze nie jakies super mi wychodzi ale wazne ze praca wobka teraz jest taka jaka chcialem oby powtarzalne mi teraz wychodzily no i zobaczymy czy prosto beda latac
- Maciek Rożniata i Paavo lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych