Leszek-1975 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Witam.W moim starszym modelu kołowrotka stradic gtm padło łożysko które znajduje się na korbie kołowrotka z prawej strony.Z lewej strony jest łożysko toczne a z prawej jakieś tworzywo.Gościu z serwisu powiedział abym sobie dotoczył a słysząc że interesuje mnie łożysko toczne a nie ślizgowe powiedział że takich nie ma i odłożył słuchawkę.Może ktoś wie gdzie dostać takie łożysko?Padło oczywiście to z tworzywa.
pitt Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 witaj na forum zapytaj tutaj http://www.mikesreelrepair.com
patu Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Witaj na forum.Stradic`ki z tego słynęły, że z jednej strony miały łożysko, z drugiej zaś tuleję slizgową. Ja w jednym ze swoich starych FG wstawiłem drugie za pośrednictwem tego panaJózef Leśniak - 600 156 166.Gość zna się na rzeczy, wie jak serwisować młynki.Polecam.
Pawele Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Mam takowe na zbyciu, jeśli jesteś zainteresowany to proszę o info na priv-y.
Recommended Posts