Jump to content

Recommended Posts

Posted

Myślę że Sakura to jest temat któremu warto się przyjrzeć. Koledzy którzy oglądali kije na poprzednich targach wędkarskich w Poznaniu mówili że prezentowały się całkiem solidnie...

http://www.jerkbait.pl/?p=202 (trzeba przewinąć artykuł na dół)

Posted

To chyba po moim poście marsz żałobny :D Być może po kilku latach coś (?) drgnie w temacie castingu w Polsce. Może to będzie sakura, może .... sam nie wiem co ale ... będzie coś dla wędkarzy dostępne. Akurat Sakura była całkiem fajna. W tym roku jakby mniej wędek castingowych ale z tego co pamiętam rok temu było w czym wybierać a sam sprzęd prezentował się całkiem dobrze.

Pozdrawiam

Remek

Posted

... co nie musi wcale oznaczać, że to zły towar

Tego nie powiedzialem Ale jak za takie pieniazki to moga byc fajne wedki!

Posted

... co nie musi wcale oznaczać, że to zły towar

Tego nie powiedzialem Ale jak za takie pieniazki to moga byc fajne wedki!

za taką cenę masz St. Croixa Triumph i Wild River w Warszawskim E.Leclercu, a to są niezłe wędki <_<

Posted
Kupiłem ostatnio w Decthlonie w Markach wędkę castingową Berkleya. 6'6 opisaną w gramach 7-30gr. Piękny, szybki sandaczowy blank,ugięcie szczytowe, progresywne. Co jest ciekawe, jest ona we wzornictwie niesłychanie podobna do wędek Sakury z Fishing-Martu. Te same czerwone wstawki, uchwyt dzielony z czarnej pianki, omotka silver metalik, przelotki Fuji Alconite.Japan styl. Więc przypuszczam, że jakaś fabryka w Chinach klepie to dla kilku dystrybutorów. Produkt jak najbardziej ok. Jest to jedyna wędka w mojej stajni, którą kupiłem jako gotowca. Mile się zaskoczyłem na zakupach, bo wcale nie planowałem zakupu nowego kija, w planach były raczej ciuchy. Przechodziłem przez stoisko wędkarskie i z ciekawości chciałem zobaczyc, czy mają wędki castingowe. Pomachałem kilkoma badziewiakami i wypatrzyłem tą perełke. Nie mogłem już wyjśc ze sklepu bez tej wędki.Ciuchy poczekają. Do łowienia z opadu będzie idealna.Cena nie jest wygórowana 319 zł. U rodbildera sam komplet Fuji alconite + ich montaż pewnie kosztowałby tyle co sama wędka. Wędki w Fishing-Marcie są chyba stówkę droższe. Może ktoś już wie, czy moje przypuszczenia są słuszne, że to te same blanki?
Posted

ArturK

Może wrzuć jakieś zdjęcia dla porównania?

Łakomy kąsek, być może nie tylko na początek z castingiem

Pozdrawiam, Grzesiek

Posted
przyzanm się ze i mnie zaskoczyły kijki w decathlonie, zwłaszcza 1 czesciowe szpady chyba własnie Berkleya
  • 1 month later...