Jump to content

Recommended Posts

Posted
Powinien być slip w\na Brzance w Górze. Jak jedziesz od Góry w kierunku mostu, to w lewo skręcasz do portu a w prawo do przystani Brzanka. Jak potrzebujesz się tylko doraznie zwodować, polecam tamy wojskowe
Posted

W Piwoninie jest mozliwosc wodowania lodki ale nie jest to slip i nie dziala przy kazdym poziomie wody.

Swoja droga to moze wartoby zrobic taka liste miejscowek z 1) slipami i z 2) dogodnym dojazdem nad sama wode na Wisle w okolicach Warszawy?

Posted
Acha, trzeba uważać, bo jest np. slip w porcie w Górze, ale kończy się po 1m :huh: można zostawić wóżek :lol:
Posted
Jeśli chodzi o zwodowanie łodzi to Piwonin, Ostrówek, można próbować w Nadbrzeżu. A z lewej strony często wodują w Brzuminie.
  • 11 years later...
Posted

W porcie w Górze to można co najwyżej coś urwać. Stromy, długi, z dziurami. Chyba, że coś się ostatnio zmieniło. Nadające się do użytku to slip  na Gasach. Po drugiej stronie mostu, w Ostrówku, jest slip z płyt betonowych i przy tym stanie powinno się dać bez problemu. Trzeba tylko uważać, żeby nie wjechać za dalko, bo płyty się kończą i jest spory spadek - najlepiej przedeptać przy niższych stanach.

https://goo.gl/maps/rHV9JKRpp999RzpH8

Posted

W porcie w Górze Kalwarii zrzucałem swojego gumiaka kilka razy w tym roku. Ja mam kółka także raczej nic nie zniszczę przy pontonie.

Ale...

Któregoś razu podjechał do mnie wędkarz, który twierdził, że wodowanie i parkowanie auta o tej porze to loteria. Według niego można korzystać ze slipu dopiero po zakończeniu pracy piadkarni. Twierdził on, że policja sypie mandatami.

Ja żadnej "ulotki" od panów policjantów nie dostałem.

Ciekawe jaka jest prawda.

Może się ktoś orientuje?

Posted (edited)

Ten o którym pisał @psulek

https://www.google.com/maps/place/51%C2%B059'26.3%22N+21%C2%B014'22.0%22E/@51.990648,21.2383477,18z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d51.9906483!4d21.2394425

Tu jest jeszcze jeden:

https://www.google.com/maps/place/Zjazd+do+wody/@51.8304192,21.3656818,18z/data=!4m14!1m8!3m7!1s0x0:0x0!2zNTHCsDU2JzE0LjQiTiAyMcKwMTUnNTIuNSJF!3b1!7e2!8m2!3d51.9373318!4d21.2645904!3m4!1s0x4718c3a7eb8d9e65:0x505e8bab51c7cb2!8m2!3d51.8307268!4d21.3659949

PS. Nie potwierdzam złych info na temat slipu w porcie GK. To jeden z lepszych slipów w okolicy. Co do mandatów to nigdy tam go nie dostałem. Wodowałem łódkę/ponton wielokrotnie. W weekend może być tam kolejka, w jedną i druga stronę.

Edited by vako
Posted

Na Holendrach w ubiegłym roku leciały opony, w tym był względu spokój. No i już bliżej Kozienic niż Góry Kalwarii

A w Gasach/Karczewie to już bliżej Warszawy niż Czerska.

Posted
Tak tylko slip w Holendrach i Wisła w okół to już pod Radom podlega, a Mazowiecki nie ma porozumienia jeśli chodzi o łowienie.
Posted
Ciekawe komu w Holendrach zależało na tym by zrazić ludzi do slipu. Złapać skur... syna, przywiązać betonowy bloczek i puścić wolno z nurtem Wisły...