Robson73 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 W zeszłym roku łowiąc na Słowacji, poznałem lokalnego wedkarza polującego na sumy, namiętnie przy tym uzywał on kwoka, a ze był bardzo sympatyczny to przekazał mi podstawy teoretyczne i praktyczne i stąd moje pytanie gdzie w PL mozna taki kwok nabyc?Znalazłem jedynie jeden rodzaj w sklepie szczupak.pl ale nie wzbudził on mojego zaufania, kilka rodzajów znalazłem na Czeskich i Słowackich stronach, jednak ich sklepy nie wysyłają do Polski..
Flls Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Robson, widzę że jesteś z Poznania a o ile mnie pamięć nie myli to widziałem takie cudo w sklepie Leszcz na ul. Ślężańskiej
Robson73 Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Dzieki za podpowieź , na allegro sprawdzałem, a sklepik sprawdze jutro
psulek Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Jeżeli jesteś tradycjonalistą, to może być kwok. Ale równie dobrze sprawdza się słoik. Pozdrawiam Paweł
Robson73 Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Lekcja była teoretyczna i praktyczna , tego inaczej nie da się przekazać, to trzeba zobaczyc i usłyszeć , chociaz w necie są liczne filmiki instruktazowe.Co do łowienia na spining, nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że kwok nie ma prawa się sprawdzic w tej metodzie, za dwa tygodnie jade na Ebro, mamy tam kilka miejscówek z których będe próbował je wywabić <_< Przy łowieniu stacjonarnym, czytaj biczowaniu miejscówki, wiedząc że są tam ryby, mysle że jest duza szansa. Nieaktywnego suma trudno skusić do współpracy, ale zdażało się niejednokrotnie, ze po którymś rzucie do domu następowało branie.
hlehle Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 @Robson, kwok nie tylko potrafi wabić ale też płoszyć sumy. Nad Padem od kilku lat działanie kwoka jest odwrotne od zamierzonego.
Robson73 Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Pitt, dlaczego usunąłeś posta, fajne fotki były , wydaje mi się że patrzysz przez pryzmat swoich doświadczeń, ja na Ebro łowie praktycznie pomiędzy zaporami (Mattarana) tam woda praktycznie nie płynie, a rzeka ma przynajmniej 500m szerkosci, łowie również z łódki, a nie brzegu, dlatego nie rozumiem dlaczego mam nie używac kwoka? Czytałem również o wertykalnym łowieniu sumów, na przynęte przypominajacą pęczek robaków, (sanger chyba nawet robi takie) co w powiazaniu z kwoczeniem miało byc skuteczne , ale mysle tutaj o głębokosciać rzędu 8-10m, a sprzętowo.. to jestem przygotowany A takie brały w zeszłym roku Co do płoszenia, to jak nie spróbuje, to się nie przekonam 1
pitt Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Pitt, dlaczego usunąłeś posta, fajne fotki byłystwierdzilem, ze nie pasuje
Darecki Posted December 1, 2016 Posted December 1, 2016 Koledzy, zamówiłem u św. Mikołaja kwok.Mikołaj przejrzał internet i od nadmiaru kwoków w siwej głowie mu się zakręciło.Doradźcie świętemu jakiegoś pewniaka, co skutecznie wabi wąsy, bo staruszek kompletnie nie ogarnia tematu. PS. Za złotą łopatę ślicznie dziękuję
coloumb Posted December 1, 2016 Posted December 1, 2016 (edited) Edited December 1, 2016 by coloumb 1
like Posted December 2, 2016 Posted December 2, 2016 Napisz priv dam ci namiary na goscia który sprowadza slowackie kwoki ;]
sebson Posted December 2, 2016 Posted December 2, 2016 Ten gosc robi świetne kwokihttps://www.facebook.com/josef.janac.3?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all
@Wojti Posted December 2, 2016 Posted December 2, 2016 podobno jeden z najlepszych na rynku http://www.sklepsumowy.pl/mad-cat-kwok-deluxe-mad-cat-dam-p-3029.html
Recommended Posts