Gdzie można to dostać ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mam nadzieję, ze nie złamię regulaminu... Wpisz: fish4fish
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 27 grudzień 2020 - 11:45
Gdzie można to dostać ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 27 grudzień 2020 - 12:31
Napisano 27 grudzień 2020 - 12:55
Napisano 27 grudzień 2020 - 13:22
dzięki, zobaczymy czy odpiszą po angielsku
Napisano 27 grudzień 2020 - 14:27
ten kij leżał u mnie dłuższy czas w szafie jako nowy
i prawie o nim zapomniałem
pomachałem nim na nowo i stwierdziłem że to jest to
szybka akcja szczytowa z głębokim ugięciem w fazie holowania
super kij wg mnie do główek 2-5 g i ES 2-3'' i wszystkie wobki typu Siek Bzyk itd
A który to model, bo mam to samo ale nazywa się Paladin Fire Wizard 248/7 i ten to raczej szybki parabolik. U mnie robi za brzegowy UL na klenie, jazie no i okonie ale raczej z małymi wirówkami, woblerkami i cykadkami. Gorzej jest z wszelkiego rodzaju mikrusami poniżej 2g. Da radę rzucić ale odległości nie powalają. W czasie holu większych okazów, kij robi całą robotę
Napisano 27 grudzień 2020 - 14:44
A który to model, bo mam to samo ale nazywa się Paladin Fire Wizard 248/7 i ten to raczej szybki parabolik. U mnie robi za brzegowy UL na klenie, jazie no i okonie ale raczej z małymi wirówkami, woblerkami i cykadkami. Gorzej jest z wszelkiego rodzaju mikrusami poniżej 2g. Da radę rzucić ale odległości nie powalają. W czasie holu większych okazów, kij robi całą robotę
to następna Paladina
Wizard Fire 225 2-7 gr
Napisano 27 grudzień 2020 - 18:00
Gammarus daje do myślenia... W fazuectestów modek Daphnia 0,01-0,1g. Trzeba uważać, żeby zbyt ciężką agrafką nie przeciążyć kija.
Tak tylko się droczę. Też lubię UL. Może i XUL kiedyś wypróbuję. Ale wydaje mi się, że realnie możliwa jest, przy zastosowaniu konwencjonalnych komponentów i zasad rodbuildingu, budowa kijów najlżej tak do 3g. Potem fizyka już ogranicza i realne warunki nad wodą. Wyobrażam sobie, że z uwolniem od zaczepu o małą trawkę jest wtedy problem.
Jeśli uwolnić się od myślenia schematami to się da zbudować kij, który z powodzeniem obsługuje mikro jigi i nie pęka przy byle zaczepie a do tego pozwala spokojnie holować "przyłowy".
Napisano 27 grudzień 2020 - 19:36
Jeśli uwolnić się od myślenia schematami to się da zbudować kij, który z powodzeniem obsługuje mikro jigi i nie pęka przy byle zaczepie a do tego pozwala spokojnie holować "przyłowy".
Owszem, tylko moc takiego kija skacze od razu na poziomy 3-5lb...
Sam dałem taką konstrukcję poczynić i spełnia się w swojej roli znakomicie.
Użytkownik nyny edytował ten post 27 grudzień 2020 - 19:36
Napisano 27 grudzień 2020 - 19:47
Mocy w dolniku nigdy dość
Napisano 27 grudzień 2020 - 19:56
No i co z tego? Uwolnij się.....
Edytka: Jakoś dziwnie sie edytowało
Użytkownik strary edytował ten post 27 grudzień 2020 - 19:58
Napisano 27 grudzień 2020 - 21:38
No i co z tego? Uwolnij się.....
Edytka: Jakoś dziwnie sie edytowało
Nie rozumiem, od czego niby mam się uwolnić? Od schematów?
Akurat w moim przypadku to przestrzeliłeś...
Napisano 27 grudzień 2020 - 22:14
Jak napiszę "żart" to będzie ok?
A dlaczego martwi Cię, że:
Dla mnie to zaleta, ogromna zaleta, że można łowić na mikro jigi i bez problemów wyciągać duże ryby, wyjmować i wypuszczać w świetnej kondycji bez zamęczenia długim holem.
Użytkownik strary edytował ten post 27 grudzień 2020 - 22:14
Napisano 28 grudzień 2020 - 19:17
Napisano 28 grudzień 2020 - 19:17
Użytkownik Darek Koralewski edytował ten post 28 grudzień 2020 - 19:20
Napisano 30 grudzień 2020 - 09:01
Tak ale ja mam na myśli konstrukcje, która rzuca i animuje mormyszki a ma mocy kilka lb. Nie sama fascynacja kto da mniej lb tylko narzędzie najbardziej użyteczne w każdej,no prawie każdej sytuacji.
Napisano 30 grudzień 2020 - 11:27
Tak ale ja mam na myśli konstrukcje, która rzuca i animuje mormyszki a ma mocy kilka lb. Nie sama fascynacja kto da mniej lb tylko narzędzie najbardziej użyteczne w każdej,no prawie każdej sytuacji.
Takie konstrukcje trzeba dać zbudować, zapewniam Cię że się da
Napisano 30 grudzień 2020 - 14:34
Takie konstrukcje trzeba dać zbudować, zapewniam Cię że się da
Można zbudować, można kupić gotowe i wcale nie musi mieć górne cw. 0,6g, aby dało nim się rzucić i poprawnie prezentować mormyszkę o masie nawet 0,4g.
Napisano 30 grudzień 2020 - 14:42
Można zbudować, można kupić gotowe i wcale nie musi mieć górne cw. 0,6g, aby dało nim się rzucić i poprawnie prezentować mormyszkę o masie nawet 0,4g.
Nic o górnym CW nie pisałem, bo to jest płynne...
Jeśli chodzi o gotowce...
...przerzuciłem ich mnóstwo nie znalazłem takiego, który mnie by satysfakcjonował.
... uczciwie przyznam, że robionych też trochę obłowiłem zanim siadło mi coś co wystarcza w zupełności póki co
Napisano 30 grudzień 2020 - 21:11
Napisano 30 grudzień 2020 - 22:02
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych