Jump to content

Recommended Posts

Posted
Zbieram informacje o jez. Juksty. Będę w Kosewie przez kilka dni i chciałbym wiedziec co w wodzie piszczy :D
  • 4 weeks later...
Posted

Na południowym krańcu, na samym koniuszku z jednym kłusolem łowiliśmy na wędke karaski. Msóstwo ich tam jest, cisza, spokój. Nie wiem czy tam można się dostać bo teraz teren jest ogrodzony i należy do PAN Parazytologii Jeleniowatych. Mnóstwo drobnego okonia, popływałbym tam z paprochem lub połowił czymś a'la kolorystyka okonia.

Kosowo to fajna wieś, typowa mazurska :mellow:

Jak nie będzie Ci pasować połów karasków możesz się przenieść na Probarskie, jeszcze rybne. DObrze jakbyś miał łódkę, popływał. Spróbowałbym jeszcze pojechać na Inulec i Głębokie i tam spróbować się z toniowych szczupakiem czy okoniem (Głębokie) lub pojerkować na Inulcu.

Pozdr.

Salmo

Posted

Na południowym krańcu, na samym koniuszku z jednym kłusolem łowiliśmy na wędke karaski. Msóstwo ich tam jest, cisza, spokój. Nie wiem czy tam można się dostać bo teraz teren jest ogrodzony i należy do PAN Parazytologii Jeleniowatych. Mnóstwo drobnego okonia, popływałbym tam z paprochem lub połowił czymś a'la kolorystyka okonia.

Kosowo to fajna wieś, typowa mazurska :mellow:

Jak nie będzie Ci pasować połów karasków możesz się przenieść na Probarskie, jeszcze rybne. DObrze jakbyś miał łódkę, popływał. Spróbowałbym jeszcze pojechać na Inulec i Głębokie i tam spróbować się z toniowych szczupakiem czy okoniem (Głębokie) lub pojerkować na Inulcu.

Pozdr.

Salmo

Dzięki, dzięki. :D Już odpalam googlowe mapy -rozejrzę się po okolicy.

Jest tylko jeden kłopot: na Jukstach będę dysponował łodzią. Pozostałe wody -będę musiał kombinowac.

Dzięki raz jeszcze :D

Posted

Cześć,

Mam rodzinę która mieszka nad samym jeziorem...

Rybostan standardowy jak na mazurach. Możesz trafić szczupaki i okonie, ale na okazy nie licz, chociaż woda pomieści duże ryby. Jak wszędzie, zbyt duże kłusownictwo, jedyna ryba jaka jest w miare dużych ilościach i słusznych rozmiarów to leszcze i liny, ale o te ryby raczej nam nie chodzi.

Od strony Śniadowa przy pierwszej kładce od krańca jeziora, na wprost jest górka, powinno być ją widać po roślinności, tam możesz się udać A także fajny jest blat na kancie jeziora w prawo od tejże kładki...

pozdrawiam serdecznie

Paweł nizinny

Posted

Nie wiem, czy tak jest teraz, ale jeszcze niedawno na Inulcu sezon z łodzi zaczynał się 01.06

Posted

Ale Głebokie to jezioro z szybko opadającym stokiem przybrzeżnym i na rzut spinem masz dużą głębie. Łowić z łodzi nie można aż do końca maja

Na wszystkich jeziorach gosp. Mikołajki sezon jest od czerwca, nie mówię tutaj o jeziorach całkowicie wyłączonych z wędkowania... ależ one są piękne, żebyście widzieli tylko...

Pozdr.

Salmo

• 1 year later...
Posted
Witam Kolegów odgrzebując nieco temat :D. W przyszłym tygodniu będę nad tym jeziorem i chciałbym Was spytać czy macie może jakieś wieści o tym, czy coś się w wodzie kręci? Czy może któryś z kolegów był ostatnio nad tą wodą? pzdr
Posted

Witam Kolegów odgrzebując nieco temat :D. W przyszłym tygodniu będę nad tym jeziorem i chciałbym Was spytać czy macie może jakieś wieści o tym, czy coś się w wodzie kręci? Czy może któryś z kolegów był ostatnio nad tą wodą? pzdr

No to koszyczek, scyzoryk i na grzyby!

Tak bardziej serio. Ja tam ryb nie uświadczyłem. Złowiłem jednego pistolecika. Byłem jakoś pod koniec sierpnia. Może jesień będzie bardziej sprzyjająca?

Życzę Ci, żebyś wykazał, że jednak jest ryba w tej wodzie. Połamania. :D

• 2 months later...
  • 7 years later...
Posted

Witam kolegów szanownych. Ktos zna te jezioro? Łowi lub łowił tam? Wybieram sie tam na koniec czerwca z nastawieniem na okonia , szczupaka ewentualnie z gruntu lin , leszcz , karaś. Jest szansa cos tam złowić czy tak jak wszędzie ryby wybite siatami do maksimum? Dziękuję za uwage.

Pozdrawiam Kamil