Jump to content

Recommended Posts

Posted
Otwieram wątek W tym roku zaczęły brać o tydzień wcześniej niż w 2008. Dzisiaj trzy sztuki, pierwszy w pierwszym rzucie :mellow:

post-46-1348914308,3843_thumb.jpg

Posted

Otwieram wątek W tym roku zaczęły brać o tydzień wcześniej niż w 2008. Dzisiaj trzy sztuki, pierwszy w pierwszym rzucie :mellow:

Spełnia regulaminowe normy? B) :lol:

Gratki :D

Posted

Spełnia regulaminowe normy? B) :lol:

Gratki :D

Jeden punkt regulaminu na pewno spełnił - wrócił do Atlantyku :mellow:

W końcu przetestowałem nowy sprzęt na bassy z plaży: Major Craft Rod » CROSTAGE Seabass » i Certate 3000. Piękna sprawa :mellow:

Posted

Bravo Tomek za otwarcie watku, czulem ze cos wisi w powietrzu :D U nas na istkoscie jeszcze cisza, popadalo kilka malych basikow, ale na lormsa, czyli gruntowo-na spiner woda ciagle za metna, ale ciagle mam nadzieje ze przed banem cos sie wyklaruje-gratulacje i pozdro

Posted
Gratulacje! Spalam się ze wstydu odnośnie Sea Bassów i DVD images/smiley_icons/icon_redface.gif ale kiedyś zrealizuję.
Posted
Nareszcie na East Coast tez sie zaczelo! Pare dni ciepla zrobily swoje. Dzienna sesja bez sukcesu, ale wieczorno-nocna juz lepiej. 6 bran-4 ryby wyjete, pewnie byloby lepiej ale czasu na dluzsze lowienie niestarczylo. Pozdro
Posted

Gratulacje!!!

Ja niestety wieczorami pracuję...Za to w dzień biorą ostatnio ładne pollacki

• 2 months later...
Posted
Po okresie ochronnym bassy biorą wyśmienicie. Ostatni tydzień to istna orgia. Nieważne, czy to wichura, czy flauta. High water, czy low water. Największy - 64 cm, ale nie chciał pozować do fotki. Ten ze zdjęcia miał tylko 55 cm, ale nieźle dał popalić. Najlepszy wynik ilościowy 11 bassów w 50 minut

post-46-1348914379,4474_thumb.jpg

Posted

Kurczę...Gratulować to można by było, gdybym wyciągnął dziś tego bassiora, który w 10 s. wyciągnął mi kilkanaście metrów plecionki i rozgiął kotwiczkę Gamakatsu Nr 6.

Czekam na Ciebie Krystian od kwietnia....

Posted
Dasz rade Tomek nastepnym razem. u mnie na EC tez bassowe szalenstwo. ale w dzien nie chca brac. za to w nocy... z sob na niedz wyholowalem 17ryb-w tym 7 pow 60cm- 4 najwieksze rowno po 67cm - 2 nastepne noce juz slabsze -1 i 3 ryby w tym znowu 67cm. podobnie jak ty stracilem 2 solidne ryby, jedna urwala plecionke i Rapale, a druga po tym jak obrala kurs na Anglie i 3 probach zatrzymania zostawila mnie z kocia morda i prosa kotwica. ale najgorsze jest to ze na skalach pojawili sie osobnicy znajomej narodowosci spod znaku plastikowej torby z logiem Lidla...reszte mozecie dopowiedziec sami :angry:
  • 3 weeks later...
Posted

Coś na odświeżenie tematu bo przycichł. Z zeszłego tygodnia mój PB (jak na razie) 66cm B) . Było jeszcze z siedem takich po około 40. I tylko jeden z tej środy (ja jeden a kolega 6) :angry: .

Szkoda będzie się zwijać w wrześniu na dobre do Polski :( .

post-1818-1348914405,2126_thumb.jpg

post-1818-1348914405,8109_thumb.jpg

Posted
Dzisiejszy ranek. Jak powiadają, „kto rano wstaje?…..” Po dojściu na miejscówkę myślałem ze nic z tego nie będzie, bo zastałem takich trzech gości :lol: . Tak wiec na początku dwa małe koło 20cm. Później dwa powyżej 64, 67 a później to już normalnie masakra :huh: , bo w 6 rzutach miałem 6 ryb miedzy 35-45cm. Na koniec trafiłem jeszcze dwa koło 45cm. Ranek bardzo udany ( a tak mi się nie chciało wstać).

post-1818-1348914407,8394_thumb.jpg

post-1818-1348914407,8664_thumb.jpg

Posted
kolejne dwa ( już ostanie z tej serji) Następny dopiero jak bedzie to nowy PB powyżej 70 cm.

post-1818-1348914407,9259_thumb.jpg

post-1818-1348914408,0391_thumb.jpg

• 2 months later...
Posted
Coś tam łowimy, ale przestaliśmy się chwalić...Sam sobie możesz dopowiedzieć dlaczego...
Posted

Kurcze i tam nasi dojechali ? :wacko:

A można gdzieś pooglądać w sieci wasze zdjęcia ? Może macie jakiś link z galerią (jak coś to na PM bym prosił) :wacko:

Posted

Jerzy bo rybe mozna wypuścić lub zjeść <_< a Ci co widzą ze są nienalerzą zawsze do tych co wypuszczają.

chłopaki w Ire mi mówili jak ludzie ze wschodu całymi hordami potrafia szturmować na darmowe mięcho

Posted
Dlaczego? Ponieważ w tym roku na mojej plaży było, co wieczór prawie jak na zawodach spałwikowych. Chłopaki z Polski wyposażeni w woblery Tapsa dzielnie przerzedzali stado dinglowskich bassów (niektórzy w jedną stronę mieli do przebycia nawet ponad 60 km). Oczywiście w d....mieli zakaz zabierania więcej niż 2 ryb dziennie i mniejszych niż 40 cm. W foliowe reklamówki wędrowały nawet podhaczone niejadalne mullety. Daletego też na moją prośbę Remek usunął teksty o bassach ze strony głównej.
Posted

kurcze sorry nie wiedzialem! Chyba dosc dlugo tu siedze i powoli odzwyczajam sie.. U mnie niema nikogo z woblerami od tapsa wiec narazie niema problemu...

pozd JW :D