Skocz do zawartości

DAIWA RYOGA 2020HL lub 2020L

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Czy ktoś z was miał/ma w posiadaniu multiplikatory Daiwa RYOGA 2020HL lub 2020L ??

Jeśli tak, prosiłbym o szereg informacji na temat tych multiplikatorów - dolny i górny c.w i inne sprawy związane z walorami użytkowymi

Z góry dziękuję Paweł

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj wreszcie wyskoczylem na moment zeby rozdziewiczyc ten mlynek przy uzyciu wiekszych jerkow i powiem tyle. W duzej rzece Ryoga zamiata z 40gr jerkiem. Sciaga go po prostu bez jakichkolwiek wiekszych oporow pod prad. Nie wiem co bedzie na zbiornikach.

Niskie przelozenie redukuje opory przy sciaganiu przynety. Multik pracuje bezglosnie z wyjatkiem alarmu wysuwanej linki (na poczatku nie wiedzialem o co chodzi). Regulacja hamulca rzutu moze nie jest komfortowa, nie udalo mi sie przesunac hamulca kcukiem bez patrzenia ale zapewne sie przyzwyczaje. Rzuca sie rowniez bardzo dobrze.

Troche nie wiem gdzie palce polozyc bo to moj pierwszy okragly multik ale jestem pod wrazeniem solidnosci i mocy tej konstrukcji.

Jedyny minus to ze udalo mi sie stosunkowo latwo odkrecic pokretlo docisku :huh: co jest ryzykowne nad woda. Nie jest dodatkowo zabezpieczone tak samo zreszta jak pokretlo hamulca rzutu.

I tylko wedka sie zbroi juz nie wiem ktory miesiac....

• 8 lat później...
Opublikowano

Opsss...

w warunkach, w jakich Ryoga nie wytrzyma, Tatula ma dać radę?!

Jeśli Ryoga nie wytrzyma to... co? http://www.gg.pl/4.23.1/images/emoticons/hmmm.gif

Opublikowano
Nie chodzi czy wytrzyma tylko czy woda morska jej nie zaszkodzi bo (ciężko kupić w dobrym stanie) jeśli tak to lepiej kupić tatule i jakoś przełknąć stratę .
Opublikowano

Moja Ryoga to 2020L .

A że ma mocną przekładnie i szpulke o 40 % pojemniejszą i itd .. itd to ja wiem chodzi o kontakt ze słoń wodą a nie marketingowy opis.