BACIAR Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam , Mam pytanie do doświadczonych użytkowników echosond średniej półki , czyli np. Eagle 320 , 480 , Lowrance x96 , x 125.Jaki jest czas ich użytkowania ze standardowym akumulatorem o pojemności 7Ah zakładając , że nie używamy żadnych dodatkowych akcesoriów (dodatkowy przetwornik , GPS) ? PozdrawiamPiotr
Marcin Goralewski Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 W przypadku fishmark 480 standardowy aku 7Ah z zapasem wytrzymywał 2-3 dni (cały dni na wodzie, Tommek popraw mnie jeśli się mylę). Ale aku był nowy, w tym roku jeszcze nie pływałem.
Futomaki Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Posiadam Lowrane X135 i używam do niego akumulatora 10Ah, w pażdzierniku wytrzymuje prawie tydzień bez ładowania. Waży 4.5kg, więc nie tak strasznie dużo.
szewer Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam,Z Eagle FishMark 320 spokojnie pływam 2 dni. Potem zawsze ładuje więc nie wiem ile na maxa...
...not here Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zasada jest taka im wiekszy ekran echosondy tym wiecej mocy bedzie pobierac.
BACIAR Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zasada jest taka im wiekszy ekran echosondy tym wiecej mocy bedzie pobierac. To wydaje mi się oczywiste , tak jak to , że również moc przetwornika będzie miała jakiś wpływ. Dlatego w przykładzie podałem w miarę podobne jeśli chodzi o parametry echa (x125 ma mocniejszy przetwornik). Ze świadomością też wymieniłem echa z wyświetlaczem monochromatycznym. Dzięki wszystkim za informację i oczywiście czekam na jeszcze PozdrawiamPiotr
Rekomendowane odpowiedzi