Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

O górnej Narwi chyba nie było jeszcze wątku więc zapraszam wszystkich! Na dole kilka moich bardzo amatorskich zdjęć z ostatniej wyprawy.

.

:D

post-2676-1348914335,6207_thumb.jpg

post-2676-1348914335,7432_thumb.jpg

Posted

@Barwena1977 będę w Białymstoku pod koniec maja, chciałbym skozystać z okazji i wyskoczyć na Narew w tej okolicy.

Może możesz coś podpowiedzieć ? Narew znam tylko z mostu przed miejscowością Zóltki :)i to tylko to co z samochodu widziałem,sporo tam jest spławikowców.

Chciałbym pobiegać ze spinningiem, wiec w dobry dostęp do wody będzie mile widziany.

Posted

Będę miał cały dzień dla siebie :D

Kompletnie nie wiem czego się tam spodziewać, raczej boleń, kleń, jaź...

Może daj na priv nie będziemy zaśmiecali wątku ...

Posted
Ja chętnie też się dowiem bo często jestem w Białym. Proszę o info na forum, ew. również przeforwardowanie wiadomości na priv do mnie:)
Posted
ładna rzeka, ślicznie przeciska się przez te łąki. Przypomina mi Nidę z tym że na Nidzie dominują raczej brzany a nie bolenie. Szkoda że mam daleko :(
Posted
Akurat na odcinku z powyższych zdjęć rybą dominującą jest jaź i szczupak.Głównie jednak jaź i to bardzo duży.Najważniejsze są jednak walory przyrodnicze.Ja po prostu uwielbiam te dzikie zakręty i burty.Nigdy nie wiadomo czego się spodziewać...
Posted

Same znajome miejscówki, trzeba je będzie w najbliższych dniach poodwiedzać.

barwena1977 a jak u Ciebie w tym sezonie z jaziem?

Posted

Na razie nie ma czym się chwalić ale wkrótce to się zmieni.Muszą tylko nadejść ciepłe wieczory i nocki, wtedy zaczną się prawdziwe jazie.Pogoda sprawia że rybki troszkę kapryszą i chowają się.

Pozdrawiam!

Posted
Ja łowie cale życie na narwi bo mam tam działkę. łowię i znam jak własną kieszeń Narew od miejscowości Strękowa góra do ujścia Biebrzy to są naprawdę malownicze tereny ;]
Posted
a ja wybieram się niedługo w tereny takie jak Rogówek koło białegostoku. Nigdy mnie tam wczesniej nie było..ale wiem ze jest tam właśnie Narew.. czy to właśnie okolice tych odcinków? czyli szczupak i jaź?
Posted

Narew w okolicach Rogówka to zupełnie inna rzeka.Miejscowość leży na terenie Narwiańskiego Parku Narodowego.W okolicach są liczne odnogi połączone z rzeką.Przydaje się łódka ale nie jest konieczna.Sama rzeka ma wolny uciąg i jest bardzo żyzna.Radzę uważać na dziury bobrowe które poryły brzegi rzeki które w ten sposób stały się trudno dostępne.Ale właśnie tam możemy liczyć na najlepsze brania.Przydadzą się też wodery.Jeżeli chodzi o ryby to jest tam w zasadzie wszystko.Trafia się ładny okoń, szczupak, duży jaź, kleń, boleń i sum.Woda jest specyficzna i niełatwa, trzeba mieć też trochę farta i trafić na dobry dzień,a wtedy się dzieje....Wczoraj byliśmy z kolegą tam i obaj zeszliśmy obaj na 0.Zaobserwowałem tylko żerujące 2 potężne rapy.Ale te są raczej poza moim zasięgiem.Poza ty dodam że te okolice to doskonałe łowisko jesienno-zimowe.Pozdrawiam!

p.s.w poniedziałek dodam kilka fotek z tych okolic.