Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sratata że tak powiem, właśnie dostałem paczkę - 2 tuby ( w sumie 3 wędki, w tym jedna jednoskład) i paczka +- jak 2xkarton po bananach z echosondą, śpiochami, butami do brodzenia i przynętami - w sumie za wysyłkę do Irlandi coś niecałe 15$.

Te kije pete maina to rzeczywiście trochę dorszowe, zwracam honor Remek :mellow:

A wyrwałem za 30 $ fajny kij, na pstragi, 5'6, od 3/8 - 3/4oz naprawdę fajnie leży w ręce. Polecam robić tam zakupy (choc nie wiem czy wam do kraju-raju wyślą)

Opublikowano
Standerus niestety do polaska to oni nie chca slac takz eniestety nie ma lekko no chyba ze chcesz być ogniwem pośrednim
Opublikowano

Te kije pete maina to rzeczywiście trochę dorszowe, zwracam honor Remek :mellow:

:lol: ten kijek przerabiałem. On nie jest zły bo np. do fatso 14s to wręcz idealna pała - fatso 14s lata z niego jak popierdółka. Poza tym on jest świetnie wyważony a jeśli tego mało zawsze można operować balansem w dolniku.

Pozdrawiam

Remek

• 1 rok później...
Opublikowano
Hmmm, normalna karta płatnicza to taką którą dostajesz do rachunku ROR. Ja mam np. Visa Electron. Nie znam się na tym tak bardzo, ale to chyba całkiem co innego niż karta kredytowa.
Opublikowano

Visa Electron - nie - to karta płaska (nie ma wypukłych literek). Trzeba mieć zwykłą VISA. A chcesz coś kupić i sprowadzić bezpośrednio do Polski?

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

No więc w takim razie swoją kartą nie zapłacę. Tak chciałbym kupić echo i kilka szpulek plecionki.

Z tego co się orientuję BPS nie wysyła niczego do Polski.

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano
Ja sie zalogowałem, dodałem produkty do listy, wybrałem miejsce przesyłki i doszedłem do momentu podania nr karty. Więc nie będzie problemu z wysyłką, szczególnie że znajomi kupowali i było OK
Opublikowano
Przejrzyj zakładke kupie-sprzedam. Jeden z użytkowników trudni sie sprowadzaniem do Polski sprzetu z Cabelasa i z Basspro. Moze lepiej skorzystac z uslug posrednika - ominie Cie sporo zachodu.
Opublikowano

Ja też zamówiłem, nawet podałem kartę i dwa dni później dostałem info -> sorry ale do Polski nie wysyłamy. Sprawdź to bo ja już dawno z BPS nic nie kupowałem. Z Cabelasa i owszem - wysyłają.

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

Dzięki Remek za info. Powiedz mi jeszcze w cabelasie, jakie są orientacyjne koszty przesyłki. Jak kupowałeś to doliczali jeszcze jakieś podatki, cła, vaty i inne haracze?

Opublikowano

W USA nie ma VATu. Podatku tez nie doliczaja. Placisz koszt przesylki, niemaly. Musisz popatrzec w warunki dostawy.

By the way - VISA Electron jest nienormalna karta.

Opublikowano

W USA jest TAX i przy pechu można go nawet zapłacić ale wszystko zależy w jaki sposób sprowadzasz sprzęt.

Oczywiście jeśli zamówisz sprzęt w USA i przyjdzie on bezpośrednio do Ciebie musisz liczyć się z odprawą celną. Obecnie w Polsce płaci się 22% VAT oraz cło 3,7% (na haczyki bez przyponu 1,7%).

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

Jedną z niewielu kart płatniczych którą można płacić za transakcje przez internet jest Visa Inteligo

Pozdrawiam Leszek