Co do Z-axisa to zgodze sie ze #6 jest nieco przyciezki do mikro suchej.
Użytkownik ictus edytował ten post 10 listopad 2015 - 19:20
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 10 listopad 2015 - 19:17
Użytkownik ictus edytował ten post 10 listopad 2015 - 19:20
Napisano 22 listopad 2015 - 19:29
Na stronie yellowstone angler pojawił się nowy test wędek klasy #5
"2016 5-weight-shootout"
http://www.yellowsto...loop-optistream
Napisano 22 listopad 2015 - 20:48
Do mnie dotarł wreszcie g Loomis IMX #3. Okazało się że to SIGNATURE SERIES i zamist loga G Loomis ma podpis. Nie miałem jeszcze okazji porzucać ale tylko mając ją w ręku powiem, że może to byc świetny kij. Wie ktos może czym SIGNATURE SERIES różni sie od zwykłego IMX?
Kolejny raz yellowstoneangler.com wygrała wędka G Loomis, tym razem to NRX LP (miał ktoś w ręku?). To co prawda teraz Shimano, ale wierzę że Gary Loomis zna się na rzeczy i IMX nad wodą też pokaże pazur
Użytkownik ictus edytował ten post 22 listopad 2015 - 21:01
Napisano 22 listopad 2015 - 21:01
Ooooo.... fajny. Mnie cieszy wysoka pozycja Orvisa Heliosa 2, mimo, że wędka już ponad 3 lata na rynku. Myślę o kupnie właśnie tego co jest w teście lub #6. Nowy Orvis Recon też bardzo wysoko. Ciekawostki od Hardy'ego, których nie znałem.Na stronie yellowstone angler pojawił się nowy test wędek klasy #5
"2016 5-weight-shootout"
http://www.yellowsto...loop-optistream
Napisano 22 listopad 2015 - 21:11
Orvisa Helios 2 dalej mnie strasznie ciekawi - taka lekka wędka to musi byc perełka. Scott Radian wpadł mi tez w oko. Dziwne że Winston dopiero na 7 w "performance only".
Użytkownik ictus edytował ten post 22 listopad 2015 - 21:15
Napisano 22 listopad 2015 - 21:56
Winstony nie za bardzo wypadają w ich testach...,może po za 8'6#4, natomiast interesujące jest to, że Opti Stream trzyma się wciąż wysoko przy takiej konkurencji ,,,jeśli kogoś interesują #piątki
Napisano 22 listopad 2015 - 23:23
Winstony nie za bardzo wypadają w ich testach...,może po za 8'6#4, natomiast interesujące jest to, że Opti Stream trzyma się wciąż wysoko przy takiej konkurencji ,,,jeśli kogoś interesują #piątki
To nie jest kwestia wypadania w testach. G Anderson chyba nie bardzo lubi się z Winstonami :-) Wybór BIII Plus w teście "prawdziwej" piątki można uznać za co najmniej mało fortunny.
Oczywiście jest to najnowsza propozycja Winstona, co nie znaczy że ta seria to kije uniwersalne i dobre do wszystkiego.
Sam chciałbym mieć możliwość porównania Plusa do LS na przykład, pewnie chciałbym aby oba zostały ale nie można mieć wszystkiego
tomaszek11
Napisano 23 listopad 2015 - 08:36
Podobnie jest w przypadku Orvisa Heliosa 2 - wybór do testów #5 akurat wędziska o akcji tip flex zamiast mid flex wydaje się bardzo mocno kontrowersyjny. No cóż, podobnie jak nasz ranking, testy Yellowstone,a też są zapewne dotknięte dozą subiektywizmu. Pozycja Winstona BIII też co najmniej zadziwiająca.
Napisano 24 listopad 2015 - 17:33
Podobnie jest w przypadku Orvisa Heliosa 2 - wybór do testów #5 akurat wędziska o akcji tip flex zamiast mid flex wydaje się bardzo mocno kontrowersyjny. No cóż, podobnie jak nasz ranking, testy Yellowstone,a też są zapewne dotknięte dozą subiektywizmu. Pozycja Winstona BIII też co najmniej zadziwiająca.
Amerykanie kochają się w bardzo szybkich wędkach i pewnie dlatego wybrali do testów model TIP FLEX.
Swego czasu spece z Yellowston skomentowali Crossa S1 mniej więcej w ten sposób; "my wiemy że cała Europa zachwyca się tą wędką, ale my wolimy wędki sztywniejsze". Więc tak jak Robert pisze jest w tych raportach bardzo dużo subiektywizmu.
Napisano 24 listopad 2015 - 17:58
Napisano 28 listopad 2015 - 18:33
Napisano 28 listopad 2015 - 18:39
GRATULUJĘ.!!!
Marian.
Napisano 28 listopad 2015 - 19:04
Winszuję wspaniałego zakupu...a tymi nierównościami lakieru na pewno bym się nie przejmował.
Napisano 28 listopad 2015 - 19:22
Masz rację, też tak do tego podchodzę, to bardzo subtelne. Dzięki Marianie i Ryszrdzie - jestem bardzo zadowolony. Wiele wskazuje na to, że wreszcie trafiłem.Winszuję wspaniałego zakupu...a tymi nierównościami lakieru na pewno bym się nie przejmował.
Napisano 28 listopad 2015 - 19:32
Szczerze mówiąc to chyba jeden z najlepszych zestawów które można aktualnie skonfigurować.
Łowiłem przez chwilkę Twoim podobnym, o 2 klasy lżejszym zestawem i nadal cierpię...z zazdrosci.
Napisano 28 listopad 2015 - 19:53
Bo TY Paweł już tak masz, pilnuj zielonych patyków, widzę, że gubisz azymut...
Napisano 28 listopad 2015 - 20:02
Gratuluję zakupu Robercie ! - kolekcja Heliosów rośnie w siłę
Niebawem i u mnie Rybomania (Katowice) ...również ostrzę sobie apatyt na jakieś zakupy
Użytkownik K.Kalisz edytował ten post 28 listopad 2015 - 20:04
Napisano 28 listopad 2015 - 20:15
Fajna impreza Krzysiu, bardzo fajna, pogadać można z kolegami, pogapić się na sprzęt, potestować,.....i wreszcie kupić. To takie nasze święto. Ładnie to było zorganizowane na hali - były miejsca do rzutów z długimi, płytkimi brodzikami z wodą, które jakoś fachowo się nazywają, ale za cholerę nie pamiętam jak. Fajnie się tam machało muchówkami.Gratuluję zakupu Robercie ! - kolekcja Heliosów rośnie w siłę
Niebawem i u mnie Rybomania (Katowice) ...również ostrzę sobie apatyt na jakieś zakupy
Napisano 28 listopad 2015 - 21:02
Własnie Robercie rozmach Rybomanii - tej chyba obecnie największej wędkarskiej imprezy w Polsce, to coś co dla mnie jest szczególnym magnesem. Już w ubiegłym roku chciałem zaliczyć wyjazd do Lublina ale jakoś inne obowiązki zmieniły plany.
Fajnie, że jak piszesz jest sporo wystawców muchowych, bo tego chyba brakuje mi w tym moim zabrzańskim zaścianku najbardziej. Mamy co prawda te swoje coroczne "Łowy i Połowy", ale patrząc jak ostatnio się prezentują, to powinny się raczej nazywać Carp Festival. Mucha popada tu w marazm ...w tym roku było najgorzej od kilku lat.
Niecierpliwie wiec czekam na to, jak napisałeś, święto ! .....11-13 marca 2016
Napisano 28 listopad 2015 - 21:07
A napisz coś Robercie o tych piątkach Heliosa 2, bo nie ukrywam, że stoję przed dylematem zakupienia takiego uniwersała co to i strimerkiem niewielkim polata i mokrą, nimfką, a i suchą da radę. To kijek na średnie pomorskie.... Na pewno 9 i #5 Ale co...? Po łbie mi chodzi właśnie Helios, Zenith i ostatnio Loop Opti Stream. I byłoby dobrze gdyby nie nowe wypusty z Alnwick czyli nowe Hardy i Greys GR 70. Kijki z Alnwick kocham najbardziej chociaż ten Heiios jakoś mocno mnie ciągnie..
1 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych