Jeszcze nie zarejestrowany.Czeka na pażdziernikowego LIPIENIA
Jak się spotkamy gdzieś na tych lipieniach, to możemy się zamienić wędkami, powiedzmy na kwadrans
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 wrzesień 2018 - 05:59
Jeszcze nie zarejestrowany.Czeka na pażdziernikowego LIPIENIA
Jak się spotkamy gdzieś na tych lipieniach, to możemy się zamienić wędkami, powiedzmy na kwadrans
Napisano 14 wrzesień 2018 - 07:31
WitamJak się spotkamy gdzieś na tych lipieniach, to możemy się zamienić wędkami, powiedzmy na kwadrans
Napisano 14 wrzesień 2018 - 09:17
Marian, jak wypada waga 4 górnych składów (z przelotkami) dla obu zestawów?
Napisano 14 wrzesień 2018 - 11:04
Napisano 14 wrzesień 2018 - 12:42
Napisano 14 wrzesień 2018 - 13:19
Napisano 14 wrzesień 2018 - 19:12
Witam
Zważyłem na szybko Winstony ZIELONE
LT #4 : gorne 4 segmenty 33 gr.
dolnik 61 gr (oryginał )
LT #5 : górne 4 segmenty 32 gr (przelotki tytanowe)
dolnik 71 gr( zbrojony -cienkie plastry-floor)
Kłaniam się Marian
PS Tuby oryginalnej nie ważyłem bez tego jest bardzo ładna
Najladniejsza z wszystkich jakie miałem ( nawet grafitowe)
Napisano 14 wrzesień 2018 - 19:25
Marian, dzięki, podejrzewałem, że zbrojenie fabryczne w kluczowej części odrobinę cięższe i to przy niższej klasie.
Kiedyś pisałem, by nie kierować się wagą całego kija, bo w dolniku można sporo dołożyć lub zejść z wagi.
Czasami pozornie cięższy kij leży lepiej, gdyż ma środek ciężkości obniżony.
Tuby winstona to klasa.
pozdrawiam!
Napisano 14 wrzesień 2018 - 20:00
Ja nie wiem co widzicie w tych Winstonach wszystkie takie same zielone;)?
Napisano 14 wrzesień 2018 - 20:25
Napisano 14 wrzesień 2018 - 20:29
Użytkownik pafek edytował ten post 14 wrzesień 2018 - 20:31
Napisano 14 wrzesień 2018 - 20:38
Szczególnie w wersji DH i switch. W zasadzie innych niż loopy juz nie używam.Loop Cross S1, świetne węglowe kije. Czuje się różnice po machaniu innym kijem a crossami.
Użytkownik mack edytował ten post 14 wrzesień 2018 - 20:44
Napisano 14 wrzesień 2018 - 20:56
Napisano 14 wrzesień 2018 - 21:33
Generalnie...kazda wędka jest dobra, najlepsza, w sytuacji kiedy łowisz nią ryby,,czego mnie z powodu braku czasu brakuje...
Napisano 15 wrzesień 2018 - 07:39
Jednak muszę być bardziej tolerancyjny bo jak czytam nasz wątek to niewiele się on różni od pewnej rozmowy którą ostatnio posłyszałem i potraktowałem ją troszkę tak z lekkim politowaniem.
A dokładnie była to rozmowa wręcz rozprawa naukowa dwóch audiofilów na temat okazyjnie kupionych super, hiper, mega.... kilku metrów kabli/przewodów za kilkanaście tysięcy.
To samo choróbsko tylko pod inna postacią.
Napisano 15 wrzesień 2018 - 07:58
Napisano 15 wrzesień 2018 - 09:10
Jednak muszę być bardziej tolerancyjny bo jak czytam nasz wątek to niewiele się on różni od pewnej rozmowy którą ostatnio posłyszałem i potraktowałem ją troszkę tak z lekkim politowaniem.
A dokładnie była to rozmowa wręcz rozprawa naukowa dwóch audiofilów na temat okazyjnie kupionych super, hiper, mega.... kilku metrów kabli/przewodów za kilkanaście tysięcy.
To samo choróbsko tylko pod inna postacią.
Nie słuchałeś, nie wiesz o czym mówisz, dlatego raczej nie wypowiadaj się na tematy, które są dla Ciebie nieznane.
A wędziska? Każdy łowi czym lubi i dzieli się doświadczeniami. Nie bardzo wiem, co w tym złego. Nie każdy jest "wyznawcą sponsora", do którego nic nie mam, a nawet cieszę się, że jest i wiedzie Mu się dobrze. Po prostu nie zazdroszczę.
Napisano 15 wrzesień 2018 - 10:22
Marszal a poza-tym to wszystko Ok ... wstałeś lewą nóżką, masz inny problem. Możesz mi powiedzieć co Ci chodzi bo naprawdę Cię nie rozumiem.
Czy w mojej wcześniejszej wypowiedzi kogokolwiek uraziłem, komukolwiek zrobiłem przykrość czy moja wypowiedz nacechowana jest negatywnymi emocjami... ograni się kolego i postaraj wyluzować.
A jeśli nie rozumiesz to postaram Ci się wytłumaczyć co miałem na myśli : w swojej pasji zatracamy się bez granic ja przynajmniej tak mam, jestem sprzęciarzem mogę opowiadać godzinami o sprzęcie, uwielbiam porównywając, testować mam swoje ulubione wędki kołowrotki, potrafię wydać sporo kasy na nowe lub kultowe "zabawki". Dla mnie to jest normalne i dla tego pisze o większej tolerancji bo wydawało mi się dziwne, że można za kable wydać grubą kasę i wręcz dziwne ale jak przeanalizowałem i przełożyłem na swoją pasję to potrafię się zachowywać tak samo. Zresztą podejrzewam, że jak większość kolegów piszących w tym wątku.
Jeśli tak bardzo Cię uraziłem swoim wpisem to już Twój problem ale i Tobie życzę większej TOLERANCJI !!!
Użytkownik jasiekcom edytował ten post 15 wrzesień 2018 - 10:23
Napisano 15 wrzesień 2018 - 10:39
Wątek założył mój serdeczny Przyjaciel i wielu z niego korzysta, wielu dzieli się w nim swoimi doświadczeniami, prezentuje sprzęt, który lubi i którym łowi. Przypisywanie choroby tym użytkownikom, którzy korzystają z dobrodziejstwa dobrego i markowego sprzętu jest co najmniej niestosowne, żeby nie powiedzieć mocniej. Przepraszam za wpis poza tematem, ale Paweł jest na wędkarskim wyjeździe i sam nie może zareagować. A czystość wątku jest tutaj jego zaletą. To tak na wprost, skoro nie rozumiesz.
Więcej w tej sprawie nie zabiorę głosu ponieważ zależy mi aby pojawiały się rzetelne opinie. Gdyby Admin lub Mod uznali, że trzeba to usunąć, nie będę miał żalu. Po prostu na gorąco powiedziałem, co myślę o takich wpisach w merytorycznych watkach.
Napisano 15 wrzesień 2018 - 13:42
1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych