Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Najlepsze wędzisko muchowe-subiektywny ranking użytkowników

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1817 odpowiedzi w tym temacie

#1461 OFFLINE   mack

mack

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1194 postów
  • LokalizacjaWro
  • Imię:Maciek

Napisano 26 wrzesień 2018 - 21:08

Tylko to g2 natomiast G będzie ciężko póki co wyrwać, mogę załatwić nowego w lepszej cenie niż w pl :)

Myślałem że G2 jest dwa razy lepszy....
  • pafek lubi to

#1462 OFFLINE   OloPe

OloPe

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1092 postów
  • LokalizacjaOtwock

Napisano 26 wrzesień 2018 - 21:17

Czym się różni G2 od G?

#1463 OFFLINE   MaverikZagan

MaverikZagan

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 523 postów
  • LokalizacjaŻagań
  • Imię:Paweł

Napisano 26 wrzesień 2018 - 21:27

To są całkiem inne wędki scott g2 jest na pewno dużo szybszą wędką od serii g która jest kontynuacją starej serii która była x lat temu miała być odwzorowana praca tej kapitalnej serii do suchej muszki o większej ilości różnic można by poczytać na stronie scotta. 

o masz :) 

http://www.flyfishsd...ly-rod-reviews/

#1464 OFFLINE   OloPe

OloPe

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1092 postów
  • LokalizacjaOtwock

Napisano 26 wrzesień 2018 - 21:36

Aha. Czyli generalnie nie ma sie co jarać tą G2 tam wnioskuje z tego co mi napisałeś. Dzięki za link ale czytał nie będę bo i tak nie zrozumiem 😉

#1465 OFFLINE   MaverikZagan

MaverikZagan

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 523 postów
  • LokalizacjaŻagań

Napisano 26 wrzesień 2018 - 21:42

Łowiłem 9' 6# G2 bardzo fajna wędka jeśli trafiła by mi się W komisie np za jakieś 1300 zł czemu nie ale nie zapłaciłbym, za nią 849 USD jeśli szukasz typowo do suchej muchy kwintesencji to zdecydowanie idźmy w stronę serii G. Wrzuć w translator tekst :P

#1466 OFFLINE   trout master

trout master

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4459 postów
  • LokalizacjaRZ
  • Imię:Arko

Napisano 26 wrzesień 2018 - 21:50

2:43 minuta to dla mnie kwintesencja pracy wędki :-)

Kwestia wielkości ryby. 

• Janusz Wałaszewski lubi to

#1467 OFFLINE   MaverikZagan

MaverikZagan

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 523 postów
  • LokalizacjaŻagań

Napisano 27 wrzesień 2018 - 06:01

I pracy wędki również :)
  • Krzysiek Dmyszewicz lubi to

#1468 OFFLINE   robert.bednarczyk

robert.bednarczyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2064 postów
  • Lokalizacjalubelskie
  • Imię:Robert

Napisano 04 październik 2018 - 20:14

Ja dostałem od swojej Żony młynek Hatch 3plus zielony pod b2x #4 .... I nie powiem, zestaw zacny tworzą...tak więc nie jest tak źle

Cóż za wspaniała kobieta !!! Moja najpiękniejsza i uwielbiana Dorcia nigdy na to nie wpadła, choć tolerancji na moje wybryki zakupowe odmówić jej nie można.
  • Paweł Bugajski i marian-56 lubią to

#1469 OFFLINE   Krzysiek Dmyszewicz

Krzysiek Dmyszewicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 703 postów

Napisano 04 październik 2018 - 22:07

To znaczy kija za 3 - 4 k można kupić i żadna żona nic nie powie, pod jednym warunkiem, że w podobnym czasie, wyda się na każdego domownika podobną kwotę :)

#1470 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2683 postów
  • LokalizacjaWarszawa, Choszczówka
  • Imię:Michał

Napisano 05 październik 2018 - 05:03

Cóż za wspaniała kobieta !!! Moja najpiękniejsza i uwielbiana Dorcia nigdy na to nie wpadła, choć tolerancji na moje wybryki zakupowe odmówić jej nie można.

Mojej też tolerancji na moje wybryki zakupowe odmówić nie można, aczkolwiek nie o wszystkich mówię :rolleyes:  B)

#1471 OFFLINE   MATIQUES

MATIQUES

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 200 postów
  • LokalizacjaAndrychów/Kraków
  • Imię:Mateusz

Napisano 05 październik 2018 - 15:38

Witam przez przypadek wpadł w moje ręce Thomas Horizon 2;) 9 stóp klasa 3?? po rozpakowaniu i oglądnieciu kija no jakość wykonania Thomasa rzuca na kolana:) Piękny:) Ale...na trójkę to on nie za bardzo, mocny mięsisty blank nie z tych papierowych, wagowo też nie za lekki, Ale czas na testy założyłem że jest to mocna trójka to sparowałem ją z lamsonem i linką royal Wullf tt w 4 klasie i nad wode, no kij pracował przepięknie wąskie pętle no sam rzucał:)Udało mi się złowic kilka przyzwoitych rybek na przypon 0,10 i zero zerwań. Na koniec jechał ze mną z folią na rękojeśći wrócił bez:) polecam

Załączone pliki

• Paweł Bugajski, Krzysiek Dmyszewicz, marian-56 i 3 innych osób lubią to

#1472 OFFLINE   Grzegorz78

Grzegorz78

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów
  • LokalizacjaLondonabad, North Pakistan

Napisano 05 październik 2018 - 15:41

Gratuluje zakupu Piękny kijaszek Sam powoli zaczynam rozglądać się za jakąś „trójeczką”

Sent from my iPhone using Tapatalk

#1473 OFFLINE   MATIQUES

MATIQUES

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 200 postów
  • LokalizacjaAndrychów/Kraków
  • Imię:Mateusz

Napisano 05 październik 2018 - 15:54

Dzięki świetny kijek szybki, nie jest za lekki jak to thomas ale o dziwo nie męczy ręki:) duża konkurencja dla mojego Winstona WT, długo się waham który zabrać nad wode:) a niedługo testy z linkami w klasie kija:)

Użytkownik MATIQUES edytował ten post 05 październik 2018 - 15:55

• Paweł Bugajski, marian-56, robert.bednarczyk i 1 inna osoba lubią to

#1474 OFFLINE   Paweł Bugajski

Paweł Bugajski

dawniej "kardi"

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 1996 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Nazwisko:Bugajski

Napisano 05 październik 2018 - 15:56

. Na koniec jechał ze mną z folią na rękojeśći wrócił bez:) polecam

Najlepsza rekomendacja! :)Zerwać folię to trochę jak...no dobra, bastuję  ;)

Mamy coraz szersze grono udostępniających swe doświadczenia, wstawiających zdjęcia i omawiających najważniejsze cechy wędzisk. To świetnie, nic nie zastąpi opinii kolegi którego znamy i wiemy, że czuje  "co i jak".

No i dziękuję za brak OT, co czyni naszą bazę czytelną i w miarę poręczną.

Pozdrawiam Paweł

Załączony plik  DSCN9238.JPG   78,84 KB   13 Ilość pobrań

• marian-56, robert.bednarczyk i Grzegorz78 lubią to

#1475 OFFLINE   lukomat

lukomat

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 2750 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Materek

Napisano 07 październik 2018 - 10:52

Panowie, takie sprawy załatwiamy na PW. Wszystkie wpisy nie na temat poukrywałem.

• Paweł Bugajski i Kacper.K lubią to

#1476 OFFLINE   Krzysiek Dmyszewicz

Krzysiek Dmyszewicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 703 postów

Napisano 07 październik 2018 - 21:39

A ja chciałbym mieć kija, który zachowuje się jak dwójka i szóstka jednocześnie, ugnie się pod jelcem, rzuci daleko linką #6, do streamera i na sieczkę, mod-slow, cztery części, immortal, 8'6" lub 9'0" i w sumie nie znam takiego kija.

Bliżej w każdym razie było do mojego ideału Batsonowi RX6 i Greysowi GR10 niż Winstonowi LT i Orvisowi Heliosowi. Nie wiem co może być dobre dla mnie. Miałem w łapie Echo Glass #4 i ekstrapolując sobie w wyobraźni na model #6 big water glass, może to by było to, a może nie. Wspaniałym kijem jest Dragon Viper Fly, ale jest (jak reszta moich ulubionych wędek) w dwuskładzie, a to jednak podróżniczkowi uwiera.

Orvis Superfine Glass #6, prawie to jest to. Prawie, bo brakuje mu tej lekkości i zwiewności, tak potrzebnej do jelców. W tej Polsce to nie można wędki poznać i kupić. Hej.

Użytkownik Krzysiek Dmyszewicz edytował ten post 07 październik 2018 - 21:41

#1477 OFFLINE   kocmyrz

kocmyrz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 539 postów
  • Lokalizacjastrumyki, szklaki i susz
  • Imię:Jaś
  • Nazwisko:Zaborowski

Napisano 07 październik 2018 - 23:41

Ha mam taki kij, aczkolwiek w trojskladzie ;)

#1478 OFFLINE   pafek

pafek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 774 postów
  • Lokalizacjapstrągowe strumienie

Napisano 08 październik 2018 - 01:04

A ja chciałbym mieć kija, który zachowuje się jak dwójka i szóstka jednocześnie, ugnie się pod jelcem, rzuci daleko linką #6, do streamera i na sieczkę, mod-slow, cztery części, immortal, 8'6" lub 9'0" i w sumie nie znam takiego kija.

Bliżej w każdym razie było do mojego ideału Batsonowi RX6 i Greysowi GR10 niż Winstonowi LT i Orvisowi Heliosowi. Nie wiem co może być dobre dla mnie. Miałem w łapie Echo Glass #4 i ekstrapolując sobie w wyobraźni na model #6 big water glass, może to by było to, a może nie. Wspaniałym kijem jest Dragon Viper Fly, ale jest (jak reszta moich ulubionych wędek) w dwuskładzie, a to jednak podróżniczkowi uwiera.

Orvis Superfine Glass #6, prawie to jest to. Prawie, bo brakuje mu tej lekkości i zwiewności, tak potrzebnej do jelców. W tej Polsce to nie można wędki poznać i kupić. Hej.

Orvis superfine glass 4

Ma wszystko co opisałeś oczywiście przy jelcach z linka 4 jak i przy lince 6 są pewne ograniczenia, musimy isc na pewne kompromisy bo bardzo komfortowe łowienie jelcy i bardzo komfortowe łowienie na duże muchy takim kijem z linka 6 to raczej abstrakcja.

Moim zdaniem ten orvis zakładając pewne kompromisy spełnia założenia kija na większe jelce i mniejsze szczupaki

Oczywiście jak wszystkie kije powyżej tysiąca maja wymuszoną gwarancję wymiany na nowy kij. Czyli tak na prawdę na wstępie płacimy za dwa kije.

Użytkownik pafek edytował ten post 08 październik 2018 - 01:06

#1479 OFFLINE   Richi55

Richi55

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 404 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 08 październik 2018 - 07:36

Tylko szklak ma szansę.Problem z travelem.Ego zaczęło robić szklanne travele ale nie miałem okazji mieć tego w rękach.Nie pomnę teraz firmy,ale pisano o nie tu na forum robi robi szklaki travele ,firma jest mała ale to górna półka cena z tego co pamiętam to 1,5-2 tys.Mam takie wędki są to klejonki,niestety klejonki travela jeszcze nie widziałem.

#1480 OFFLINE   trout master

trout master

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4459 postów
  • LokalizacjaRZ
  • Imię:Arko

Napisano 08 październik 2018 - 07:54

Zależy gdzie ma się ugiąć. Jeżeli sam szczyt to Loomis GLX.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych