Tylko to g2 natomiast G będzie ciężko póki co wyrwać, mogę załatwić nowego w lepszej cenie niż w pl
Myślałem że G2 jest dwa razy lepszy....
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 26 wrzesień 2018 - 21:08
Tylko to g2 natomiast G będzie ciężko póki co wyrwać, mogę załatwić nowego w lepszej cenie niż w pl
Napisano 26 wrzesień 2018 - 21:17
Napisano 26 wrzesień 2018 - 21:27
To są całkiem inne wędki scott g2 jest na pewno dużo szybszą wędką od serii g która jest kontynuacją starej serii która była x lat temu miała być odwzorowana praca tej kapitalnej serii do suchej muszki o większej ilości różnic można by poczytać na stronie scotta.
o masz
http://www.flyfishsd...ly-rod-reviews/
Napisano 26 wrzesień 2018 - 21:36
Napisano 26 wrzesień 2018 - 21:42
Napisano 26 wrzesień 2018 - 21:50
2:43 minuta to dla mnie kwintesencja pracy wędki :-)
Kwestia wielkości ryby.
Napisano 27 wrzesień 2018 - 06:01
Napisano 04 październik 2018 - 20:14
Ja dostałem od swojej Żony młynek Hatch 3plus zielony pod b2x #4 .... I nie powiem, zestaw zacny tworzą...tak więc nie jest tak źle
Napisano 04 październik 2018 - 22:07
To znaczy kija za 3 - 4 k można kupić i żadna żona nic nie powie, pod jednym warunkiem, że w podobnym czasie, wyda się na każdego domownika podobną kwotę
Napisano 05 październik 2018 - 05:03
Cóż za wspaniała kobieta !!! Moja najpiękniejsza i uwielbiana Dorcia nigdy na to nie wpadła, choć tolerancji na moje wybryki zakupowe odmówić jej nie można.
Mojej też tolerancji na moje wybryki zakupowe odmówić nie można, aczkolwiek nie o wszystkich mówię
Napisano 05 październik 2018 - 15:38
Witam przez przypadek wpadł w moje ręce Thomas Horizon 2;) 9 stóp klasa 3?? po rozpakowaniu i oglądnieciu kija no jakość wykonania Thomasa rzuca na kolana:) Piękny:) Ale...na trójkę to on nie za bardzo, mocny mięsisty blank nie z tych papierowych, wagowo też nie za lekki, Ale czas na testy założyłem że jest to mocna trójka to sparowałem ją z lamsonem i linką royal Wullf tt w 4 klasie i nad wode, no kij pracował przepięknie wąskie pętle no sam rzucał:)Udało mi się złowic kilka przyzwoitych rybek na przypon 0,10 i zero zerwań. Na koniec jechał ze mną z folią na rękojeśći wrócił bez:) polecam
Napisano 05 październik 2018 - 15:41
Napisano 05 październik 2018 - 15:54
Dzięki świetny kijek szybki, nie jest za lekki jak to thomas ale o dziwo nie męczy ręki:) duża konkurencja dla mojego Winstona WT, długo się waham który zabrać nad wode:) a niedługo testy z linkami w klasie kija:)
Użytkownik MATIQUES edytował ten post 05 październik 2018 - 15:55
Napisano 05 październik 2018 - 15:56
. Na koniec jechał ze mną z folią na rękojeśći wrócił bez:) polecam
Najlepsza rekomendacja! :)Zerwać folię to trochę jak...no dobra, bastuję
Mamy coraz szersze grono udostępniających swe doświadczenia, wstawiających zdjęcia i omawiających najważniejsze cechy wędzisk. To świetnie, nic nie zastąpi opinii kolegi którego znamy i wiemy, że czuje "co i jak".
No i dziękuję za brak OT, co czyni naszą bazę czytelną i w miarę poręczną.
Pozdrawiam Paweł
DSCN9238.JPG 78,84 KB 13 Ilość pobrań
Napisano 07 październik 2018 - 10:52
Panowie, takie sprawy załatwiamy na PW. Wszystkie wpisy nie na temat poukrywałem.
Napisano 07 październik 2018 - 21:39
A ja chciałbym mieć kija, który zachowuje się jak dwójka i szóstka jednocześnie, ugnie się pod jelcem, rzuci daleko linką #6, do streamera i na sieczkę, mod-slow, cztery części, immortal, 8'6" lub 9'0" i w sumie nie znam takiego kija.
Bliżej w każdym razie było do mojego ideału Batsonowi RX6 i Greysowi GR10 niż Winstonowi LT i Orvisowi Heliosowi. Nie wiem co może być dobre dla mnie. Miałem w łapie Echo Glass #4 i ekstrapolując sobie w wyobraźni na model #6 big water glass, może to by było to, a może nie. Wspaniałym kijem jest Dragon Viper Fly, ale jest (jak reszta moich ulubionych wędek) w dwuskładzie, a to jednak podróżniczkowi uwiera.
Orvis Superfine Glass #6, prawie to jest to. Prawie, bo brakuje mu tej lekkości i zwiewności, tak potrzebnej do jelców. W tej Polsce to nie można wędki poznać i kupić. Hej.
Użytkownik Krzysiek Dmyszewicz edytował ten post 07 październik 2018 - 21:41
Napisano 07 październik 2018 - 23:41
Napisano 08 październik 2018 - 01:04
Orvis superfine glass 4A ja chciałbym mieć kija, który zachowuje się jak dwójka i szóstka jednocześnie, ugnie się pod jelcem, rzuci daleko linką #6, do streamera i na sieczkę, mod-slow, cztery części, immortal, 8'6" lub 9'0" i w sumie nie znam takiego kija.
Bliżej w każdym razie było do mojego ideału Batsonowi RX6 i Greysowi GR10 niż Winstonowi LT i Orvisowi Heliosowi. Nie wiem co może być dobre dla mnie. Miałem w łapie Echo Glass #4 i ekstrapolując sobie w wyobraźni na model #6 big water glass, może to by było to, a może nie. Wspaniałym kijem jest Dragon Viper Fly, ale jest (jak reszta moich ulubionych wędek) w dwuskładzie, a to jednak podróżniczkowi uwiera.
Orvis Superfine Glass #6, prawie to jest to. Prawie, bo brakuje mu tej lekkości i zwiewności, tak potrzebnej do jelców. W tej Polsce to nie można wędki poznać i kupić. Hej.
Użytkownik pafek edytował ten post 08 październik 2018 - 01:06
Napisano 08 październik 2018 - 07:36
Tylko szklak ma szansę.Problem z travelem.Ego zaczęło robić szklanne travele ale nie miałem okazji mieć tego w rękach.Nie pomnę teraz firmy,ale pisano o nie tu na forum robi robi szklaki travele ,firma jest mała ale to górna półka cena z tego co pamiętam to 1,5-2 tys.Mam takie wędki są to klejonki,niestety klejonki travela jeszcze nie widziałem.
Napisano 08 październik 2018 - 07:54
A ja chciałbym mieć kija, który zachowuje się jak dwójka i szóstka jednocześnie, ugnie się pod jelcem, rzuci daleko linką #6, do streamera i na sieczkę, mod-slow, cztery części, immortal, 8'6" lub 9'0" i w sumie nie znam takiego kija.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych