Użytkownik MikiWroc edytował ten post 06 grudzień 2016 - 21:51
Sezon na... zakup pontonu
#881 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2016 - 21:28
#882 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2016 - 21:29
Cena naprawdę powala , rozumie waluta w górę ale .......
Czas chyba podnieść ceny
- Dano. lubi to
#883 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2016 - 21:33
Witam , mam pytanie na temat pontonu Vetus 330 z aluminiową podłoga ? Posiada ktoś bądź wie coś więcej ?
Cena dość spora ale sprzedawca bardzo chwali ale każdy wie jak to sprzedawca , więc wolę się dowiedzieć od bardziej doświadczonych kolegów.
Pozdrawiam.
Pytanie bez sensu.
No jeśli już kupiłeś , to po testach napisz coś więcej mało informacji o tym gumiaku ???
- MikiWroc lubi to
#884 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2016 - 21:39
Pytanie bez sensu.
No jeśli już kupiłeś , to po testach napisz coś więcej mało informacji o tym gumiaku ???
W takim razie przepraszam bardzo za spam itd. gdyż nie wiedziałem że zakup nastąpi tak szybko.
Po testach napiszę coś więcej , pozdrawiam.
#885 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2016 - 14:52
Ja problem napisanych markerem numerów rozwiązałem w ten sposób że pola pomiędzy literami też pomalowałem markerem na taki sam kolor i na to tło naniosłem litery w jasnym kolorze .
#886 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2016 - 15:28
Witam Św. Mikołaj zaproponował mi zakup pontonu. Wybór padł na Kolibri KM DSL. Pływał będę po morzu i rzekach 50/50 i teraz moje pytanie;
-Którą długość wybrać 360 czy 400,
-czy warto dołożyć do podłogi z pełnego aluminium? (km360-400zł, km400-700zł niby żona płaci ale jak wszystko wyda będę musiał ją utrzymywać )
-Czy wersją km400 da się w miarę bezpiecznie wędkować w trzy osoby?
Pozdrawiam Albercik
#887 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2016 - 15:35
Nie uzywalem na mrozie wiec nie wiem czy to kolejny minus. Ps na drewniana dalo by sie nakleic jakas mate gluszaca/przyczepna. Na alu watpie. Argument o dlugosci zycia mnie nie przekonuje bo ponton z zalozenia wg mnie nie jest dlugowieczny. Jesli kolejny tez bedzie ponton to prawdopodobnie z drewniana podloga.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
#888 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2016 - 16:04
Aluminium jak najbardziej , wystarczy mata ( najlepiej łazienkowa ) i wszystkie problemy masz rozwiązane , czystość utrzymana i wygłuszenie, ( hałasu nie stwierdziłem ) .
Najważniejsze , każda podłoga drewniana po jakimś czasie zaczyna puchnąć , nie wspomnę o wycieraniu się powierzchni. Na dzień dzisiejszy jak dla mnie , nie widzę lepszej podłogi, ale jak ze wszystkim każdy może mieć inne zdanie
#889 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2016 - 17:43
Witam Św. Mikołaj zaproponował mi zakup pontonu. Wybór padł na Kolibri KM DSL. Pływał będę po morzu i rzekach 50/50 i teraz moje pytanie;
-Którą długość wybrać 360 czy 400,
-czy warto dołożyć do podłogi z pełnego aluminium? (km360-400zł, km400-700zł niby żona płaci ale jak wszystko wyda będę musiał ją utrzymywać )
-Czy wersją km400 da się w miarę bezpiecznie wędkować w trzy osoby?
Pozdrawiam Albercik
Dobry ten Mikołaj Zazdraszczam
#890 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2016 - 17:51
#891 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2016 - 18:13
Budżet tak powiedzmy do 4tyś także na podłogę powinno wystarczyć co do muchówki to się okaże . Pomyślę o przyczepie ale na ryby obecnie używam przedłużone vito także miejsca mam dość
- Pumba lubi to
#892 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2016 - 18:13
Boże jedyny... W którym miejscu Ci aluminium hałasuje?Z mojego 4m da sie wedkiwac w 3 osoby znosnie. W 4 w scisku. A jestem dosyc wybredny. Ja osobiscie wydaje mi sie ze wolalbym podloge ze sklejki (balem sie alu i wszystkie moje obawy sie potwierdzily- halasuje jak diabli i lapie brud w szczeliny)
Nie uzywalem na mrozie wiec nie wiem czy to kolejny minus. Ps na drewniana dalo by sie nakleic jakas mate gluszaca/przyczepna. Na alu watpie. Argument o dlugosci zycia mnie nie przekonuje bo ponton z zalozenia wg mnie nie jest dlugowieczny. Jesli kolejny tez bedzie ponton to prawdopodobnie z drewniana podloga.
Nigdy nie pływałem 40 km/h swoim pontonem na 1.5 m falach, to też nie będę się mądrzył, ale do normalnego pływania nawet w ślizgu, dźwięków podłogi brak.
Zobacz lepiej czy nie masz za mało powietrza. Pompen na skałę i wtedy jest dopiero dobrze.
#893 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2016 - 18:27
#894 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2016 - 18:52
Czy ktoś się może orientuje gdzie w Warszawie można obejrzeć "na żywo" pontony Bark, Kolibri? Chodzi mi przede wszystkim o porównanie miejsca w środku w wersji z pawężą i bez.
#895 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2016 - 18:56
Też myślałem że alu jest lepsze, ale prędzej ci guma na pontonie się przetrze niż płtya w podłodze spuchnie
Pod warunkiem że nie będziesz latem z pontonu robił basenu dla dzieci
Aby ci to jakoś inaczej przekazać, porównaj sobie czy wolałbyś chodzić po drewnianej kładce czy metalowej
Dla mnie osobiści drewniana jest przyjemniejsza
#896 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2016 - 19:07
OK. Nie mam tego problemu, bo zakładam zawsze włókninę igłowaną 900 g/m2.
Może dlatego mi nic nie trzeszczy i stuka, bo nic nie ma prawa się pod nią dostać.
U mnie ruchy podłogi były słyszalne tylko wtedy jak ponton był niedopompowany.
Z tymi deskami to też bym nie za bardzo chwalił, bo widziałem zjechane na maksa w miejscach styku płyt. Nie gadajmy też głupot, że te sklejki będą trwalsze od alu, bo w lekką przesadę wpadniemy.
#897 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2016 - 19:16
#898 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2016 - 19:16
Też myślałem że alu jest lepsze, ale prędzej ci guma na pontonie się przetrze niż płtya w podłodze spuchnie
Pod warunkiem że nie będziesz latem z pontonu robił basenu dla dzieci
Aby ci to jakoś inaczej przekazać, porównaj sobie czy wolałbyś chodzić po drewnianej kładce czy metalowej
Dla mnie osobiści drewniana jest przyjemniejsza
Jak pływasz 5 raz w roku to sklejka wystarczy.
Sklejka się z czasem wyciera, namaka, potem mróz i gotowe. Ja sobie trawkę na alu zamontowałem i już nie wrócę do sklejki...
#899 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2016 - 19:26
Wiem, że chcesz bym ci pokazał: "sklejka wytrzymalsza od alu". Retard umysłowy chyba by tylko tak napisał. Kontekst powyższego cytatu chyba zinterprerujesz sam.Też myślałem że alu jest lepsze, ale prędzej ci guma na pontonie się przetrze niż płtya w podłodze spuchnie
Użytkownik count_martin3z edytował ten post 29 grudzień 2016 - 19:26
#900 OFFLINE
Napisano 29 grudzień 2016 - 19:37
Panowie , " Stop " , każdy ma prawo mieć swoje zdanie.
Używajcie częściej słów - (moim zdaniem) i nie będzie takich problemów .
Jeśli Wam to w czymś pomoże to:
97 % sprzedawanych pontonów przez moją firmę to pontony z podłogą aluminiową ,
2 % airmata ,
1 % sklejka ,
- count_martin3z lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych