Uwaga spacja mi szwankuje mogeniewylapac bledow:
Nie wiem czy widziszroznicemiedzy VIBem (miekka dmuchana podloga w ksztalcie V)i airmata ("materac" pod wysokim cisnieniem wsadzany do zwyklego pontonu zamiast podlogi np alu).
Nie wydaje mi sie by pompowania airmaty mozna bylo przeprowadzic nabardzo nierownym podlozu. (choc przyznaje, ze nie probowalem).
Vibowi 0 roznicy.
Kladzenie czegos na podloge VIBbez sensu - bedzie sie suwac syf bedzie wpadal pod spod a dodatkowo (chybapisales, zesilnik15 chcesz dac) przyduzych predkosciach jak sie ruszy tacerata wzgledem podlogi mozebycniebezpiecznie - rozwazalem taki wklad usiebie(jest gdzies watek), ale poddalemsie . 2 lata plywalem vibem w tym po morzu zamakrela , zludzmi majacymi wedke pierwszy raz w zyciu i dziecmi. dziury w airmacie zrobilem 3 z czego 2 podnogami - moimi lub pasazera(obstawiam cos twardegu typu muszla nadepnniete..)
Jedyne prawdziwe wady/cechy Viba w stosunku do sztywnejpodlogi:
potrzeba pompki specjalnej (nozna niema szansy napompowac jak trzeba).Nie kazda brawo inie zawsze pompuje ok (czytaj watek o pompkach elektrycznych) - jak ci pieprznie pompka daleko od domuto jestes w lesie....
podloga wezsza (bo vib nie grzeszy sztywnoscia)
co w polaczeniu z podloga skosna zmiejsza uzyteczna ilosc miejsca spokojnie o 1/3 jak nie 1/2 w stosunku do podobnego pontonu tradycyjnego.
Trzeba uwazac co sie ma na butach.
Natomiast airmata to mz jak ten motor bmw z dachem. wszystkie wady motocykla i ani jednej zalety samochodu
Oczywiscie moje zdanie.