Gumofilc Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Pytanie fragmentaryczne bym powiedzial ale moge podpowiedziec, ze z blachy mosieznej. Jakiej grubosci to juz zalezy...Byl taki przepis, ze najmniejsze skrzydelka robi sie z cienszej, a im wieksze tym z grubszej.Pamietam, ze jak sie bawilem to zaczynalem gdzies od 0,5mm. Najbradziej uniwersalna byla 0,8. Grubosc moze tez zalezec od rodzaju skrzydelka. Podam dla porzadku, bo to przyneta bedaca zdecydowanie w odwrocie: typ long - ksztalt liscia wierzby, typ comet - troche szerszy, typ aglia - zdecydowanie zaokraglony, typ colorado - skrzydelko niemal w kolowym ksztalcie.Opor w wodzie stawiaja najmniejsy - long, najwiekszy - colorado. Gumo
pafek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opublikowano 9 Czerwca 2009 A może ktoś ma dostęp do blachy/taśmy miedzianej/mosiężnej ale srebrzonej tak aby robić tzw. przecierki. Czym najlepiej wycinać skrzydełka z blachy/taśmy ? Może da się łatwo skonstruować formę ???
Sobol Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2009 Dzięki. Mosiądz to jest to. Może masz dobry patęcik na zrobienie strzemiączka
radeqs Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Witam,Gdyby jednak nie chciało Wam się samemu robić skrzydłek to można skorzystać z półproduktów do robienia obrotówek: http://lurepartsonline.com/cart.html (dawniej www.staminainc.com)
mi106 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Jak potrzebujesz paletek to zapraszam do mnie...zajmuję sie produkcją ręcznie robionych blaszek i posiadam w ofercie kilkanaście rodzaji paletek...mam też paletki w kolorzeprzecierki no i strzemiączka....tel. 509 066 408
mi106 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Opublikowano 13 Czerwca 2009 to zdjęcia moich przykładowych blaszek...kolory paletek....rodzaje oraz kilka chwostów z piór i chenilli sa też wahadłówki i woblery jakby kogoś coś interesowało to zapraszam...
Kamil Z. Opublikowano 13 Czerwca 2009 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Bardzo ładne!! Jak kręcą się tak jak wyglądają...... <_<
Rekomendowane odpowiedzi