jarecki Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Witam wszyskich forumowiczów. mam zapytanie dotyczące miejscowości prężyce i znajdującej się tam odry. chciałbym się dowiedzieć jak tam najłatwiej dojechać , na jaką rybę warto się nastawić i czy ktoś z was słyszał o takim terminie jak Prężyce-płyty. za okazałą pomoc z góry dziękuję .
Dreyk1984 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 W miejscowości preżyce za wrocławiem na pierwszym bardzo ostrym zakręcie skrecasz w prawo (na zakręcie stoi krzyż) dalej jakiś kilometr prosto i dojeżdzasz do wody. Występują tam wszystkie gatunki jakie znajdziesz w odrze ponieważ zbiornik ma połaczenie z rzeką. Przewaga sandacza nad szczupakiem, jest też sporo dużych boleni (jednego zaprezentowałem w watku Bolenie 2009) Dno bardzo urozmaicone przeważnie twarde żwirowe, głebokość srednia 4metry, ale sa i dwukrotnie głebsze doły. pozdro
jarecki Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 czy jest możliwość wjechania praktycznie nad sam zbiornik czy trzeba taszczyc sprzet ze sobą !!!!!!!!! jadę na nocke i nie bardzo chciałoby mi sie marznąć
szpila Posted July 29, 2021 Posted July 29, 2021 Witampanowie i panie pytanie czy na Prężycach można trollingować bo nie wiem czy to odra zalew czy żwirownia
Adaś Niezgódka Posted January 1, 2022 Posted January 1, 2022 Na Prężycach już nie można trolować.Za to można bezkarnie zap.......ć na skuterach wodnych itp.Bardzo lubię to miejsce, ale w sezonie letnim już tam nie zaglądam.Szkoda nerwów
Recommended Posts