Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam wszyskich forumowiczów. mam zapytanie dotyczące miejscowości prężyce i znajdującej się tam odry. chciałbym się dowiedzieć jak tam najłatwiej dojechać , na jaką rybę warto się nastawić i czy ktoś z was słyszał o takim terminie jak Prężyce-płyty. za okazałą pomoc z góry dziękuję . :D
Posted

W miejscowości preżyce za wrocławiem na pierwszym bardzo ostrym zakręcie skrecasz w prawo (na zakręcie stoi krzyż) dalej jakiś kilometr prosto i dojeżdzasz do wody. Występują tam wszystkie gatunki jakie znajdziesz w odrze ponieważ zbiornik ma połaczenie z rzeką. Przewaga sandacza nad szczupakiem, jest też sporo dużych boleni (jednego zaprezentowałem w watku Bolenie 2009) Dno bardzo urozmaicone przeważnie twarde żwirowe, głebokość srednia 4metry, ale sa i dwukrotnie głebsze doły.

pozdro

Posted
czy jest możliwość wjechania praktycznie nad sam zbiornik czy trzeba taszczyc sprzet ze sobą !!!!!!!!! jadę na nocke i nie bardzo chciałoby mi sie marznąć
  • 12 years later...
Posted

Witam

panowie i panie pytanie czy na Prężycach można trollingować bo nie wiem czy to odra zalew czy żwirownia

• 5 months later...
Posted

Na Prężycach już nie można trolować.

Za to można bezkarnie zap.......ć na skuterach wodnych itp.

Bardzo lubię to miejsce, ale w sezonie letnim już tam nie zaglądam.

Szkoda nerwów  :angry: