A co z tego, że tak wygląda surowy materiał? Co to ma za znaczenie?

Twarda balsa
Napisano 28 styczeń 2015 - 10:11
Napisano 28 styczeń 2015 - 10:19
Niby żadne ale jakoś przyjemniej się z takim pracuje, odrysowywanie kształtów z szablonu wychodzi lepiej, a jeśli listwa jest krzywo ucięta później trochę trudniej zachować symetrie przy struganiu, przynajmniej mnie bo nie jestem jakimś super doświadczonym strugaczem Po prostu lepiej pracuje mi się na listwie z której można odrysować kąt prosty niż na listwie która, jak to określił Tomy - przypomina drewno na opał. Ale to tylko moje zdanie, nie każdy musi się z nim zgadzać
Napisano 28 styczeń 2015 - 19:35
Panowie strugać, strugać i uważać na palce, a nie teoretyzować . Sezon się zbliża.
Napisano 28 styczeń 2015 - 22:32
Akurat mam do porównania balsę z BS-Nizpol i HobbyModel... BS-Nizpol wysłał mi listwy któe są na dole zdjęcia... niestety większość była taka. Zdjęcie mówi chyba samo za siebie. Albo ja miałem pecha albo nie wiem... a le wiem gdzie bede kupował kolejne listwy. Nie mam zamiaru tutaj nikogo reklamować, nie mam nic wspólnego a tymi sprzedawcami. Oczywiście w tych ładniejszych i tak trafiła się jedna styropianopodobna, no ale takie jest ryzyko kupowania przez internet.
Ja w tamtym troku również dostałem taką balse jak ta z dołu u kolegi , tylko zamowiłem za kilkaset złotych , same sęki , wjednym miejscu miekka a w drugim nie dająca sie obrobic papierem. Lezy to do tej pory. Nie polecam nic od tego uzytkownika Bs Nizpol - oczu 3D również nie polecam od niego , ostatnio dostałem połowe odpadnietych juz w samej paczce , drugie pół odpada z papierka biorąc go do ręki.
Telefonicznie tez z tym gosciem nie da sie nic załatwic , poza tym ze potrafi się rozłączac.
To takie moje doswiadczenei z BS Nizpol ...
Napisano 29 styczeń 2015 - 08:07
Ja jeszcze się nie zawiodłem(zawsze piszę o jaką balsę mi chodzi i z jakim przeznaczeniem) ale....może kolejną partię balsy zamówię dla porównania 50/50 BS-Nizpol i HobbyModel. Zobaczymy która jest lepsza:)
Napisano 04 marzec 2015 - 21:30
Dzisiaj dotarła do mnie balsa z Hobby Model i powiem tak balsa z BS Nizpol była ok ale ta balsa którą dostałem teraz z Hobby Model jest super. Gładka, twarda...no podoba mnie sie:D
Napisano 05 marzec 2015 - 08:26
Dzisiaj dotarła do mnie balsa z Hobby Model i powiem tak balsa z BS Nizpol była ok ale ta balsa którą dostałem teraz z Hobby Model jest super. Gładka, twarda...no podoba mnie sie:D
Listewki mają idealne, szkoda tylko że mimo proszenia o twardą (ciemną) tylko połowa listewek taka jest, więc chyba nie zwracają szczególnej uwagi na tego typu prośby klienta. Tak czy siak, wole kupować od nich.
Napisano 17 luty 2022 - 15:52
Napisano 17 luty 2022 - 21:34
Gdzie dostanę balsę w listewkach powiedzmy 20x15 ,raczej twardszą? Z góry dzięki
Nie jestem pewien ale chyba ostatnio w sklepie modelarskim w Bydgoszczy widziałem. Jak będę w okolicy to wpadnę rzucić okiem
- salmon1977 lubi to
Napisano 18 luty 2022 - 12:23
Gdzie dostanę balsę w listewkach powiedzmy 20x15 ,raczej twardszą? Z góry dzięki
W tym sklepie jest tylko 10x30 za 12 ziko, i deska 12x100.
- salmon1977 lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych